Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Τραγικό: άθλιος πατέρας δίνει τσιγάρα στο 2χρονο παιδί του- ΒΙΝΤΕΟ


Το αγοράκι που θα δείτε στο βίντεο ονομάζεται Ardi Rizalκαι είναι μόλις 2 χρονών. Πρωτοδοκίμασε τσιγάρο, όταν ήταν 18 μηνών και πλέον είναι εθισμένο στη νικοτίνη. Καπνίζει την ημέρα, 2 πακέτα τσιγάρα, δηλαδή ο καπνός, η πίσσα και η νικοτίνη από 40 τσιγάρα, καταστρέφουν τα ευαίσθητα πνευμόνια ενός δίχρονου.

Αφιέρωμα στο σύγχρονο ελληνικό ανεξάρτητο σινεμά από την Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς



Καταγγελία ΚΚΕ για κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλουν τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας που εξελίχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή που γίνονται οι εργασίες για το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που θα διεξαχθεί στις 6-7-8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Ερώτηση Θεοδόση Κωνσταντινίδη για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κατάσταση, όπως εξελίσσεται με τους παιδικούς σταθμούς στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, οδηγεί σε αποκλεισμό ακόμα περισσότερων χιλιάδων παιδιών από το δικαίωμα και την ανάγκη πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες προσχολικής αγωγής, η οποία πρέπει να παρέχεται δωρεάν με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος σε όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς.

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρη: «Η επιστροφή των νέων στη γεωργία είναι ευλογία»

"Το να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι με τις γνώσεις τους, τις τεχνολογίες στη γεωργία, για εμάς είναι ευλογία. Ο ανθρώπινος πόρος και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι στη γεωργία είναι ο πιο περιοριστικός πόρος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σίγουρα περιορισμένος είναι ο πόρος του νερού, του εδάφους, του ακριβού λιπάσματος, του φυτοφάρμακου και του σπόρου, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στην περιφέρεια δεν υπάρχουν νέοι να καταπιαστούν με αυτή τη δραστηριότητα. Από αυτήν την πλευρά λέω ότι η επιστροφή των νέων στη γεωργία είναι ευλογία.

Δεν θα λειτουργήσει πληροφοριακό κέντρο-εκθεσιακό περίπτερο της Αστυνομίας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με Απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιανόπουλου, η Ελληνική Αστυνομία δεν θα λειτουργήσει πληροφοριακό κέντρο-εκθεσιακό περίπτερο στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το χρηματικό ποσό, που είχε προϋπολογιστεί, θα διατεθεί στον εθελοντικό Οργανισμό «το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο κ. Αρχηγός για το θέμα αυτό τόνισε ότι: «Σε μια ιδιαιτέρα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, θέλουμε με τον τρόπο αυτό να στείλουμε το μήνυμα, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συστρατευθούμε όλοι στην προσπάθεια να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεπεράσει η Πατρίδα μας την περίοδο της δοκιμασίας της και να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου».

Προκήρυξη προγράμματος επιμόρφωσης από το Α.Π.Θ. με τίτλο «Παγκόσμιος Ιστός: Θεμελιώσεις, Υπηρεσίες, Εφαρμογές - ΠΙΘΥΕ»

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο «Παγκόσμιος Ιστός: Θεμελιώσεις, Υπηρεσίες, Εφαρμογές».
Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν σφαιρικά σχετικά με τις θεωρητικές θεμελιώσεις του Παγκόσμιο Ιστού (World Wide Web), και ταυτοχρόνως να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με Υπηρεσίες και Εφαρμογές του Παγκόσμιου Ιστού.

«Παραχωρήσεις» για την Ελλάδα;

Πηγή: Deutsche Welle
Δεν αποκλείονται συμβολικές ή ήσσονος σημασίας παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, εκτιμούν Γερμανοί πολιτικοί και σχολιαστές.
Στις πρώτες εκτιμήσεις τους μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Βερολίνο οι Γερμανοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι επί της ουσίας δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στην γερμανική στάση απέναντι στην Αθήνα.

Λιτανεία θαυματουργής εικόνας στη Γουμένισσα

Στην περιφορά της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γουμένισσας που χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Πολυκάστρου και Γέφυρας κκ.Δημήτριος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πριγκηπονήσων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κκ.Ιωσήφ , παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Αθανάσιος Λαπόρδας που έγινε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στους δρόμους της Γουμένισσας.

Η Πυραμίδα και το Σύνδρομο

Tου Γιάνη Βαρουφάκη
Το Πρόγραμμα 24 Ημερών δεν υιοθετήθηκε, όπως και δεν περίμενα να υιοθετηθεί – προφανώς. Έτσι, σήμερα ξημερώνει η 20ή Αυγούστου ως αποφράς ημέρα. Σήμερα, το ελληνικό δημόσιο θα στείλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ως αποπληρωμή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ και, έτσι, η κυβέρνησή μας χάνει και το τελευταίο διαπραγματευτικό της χαρτί απέναντι στον άξονα Βερολίνου-Φραγκφούρτης, με το οποίο θα μπορούσε να πιέσει για την σωτηρία της χώρας.

Ενθουσιάστηκε ο δήμαρχος Παιονίας από την έκθεση φωτογραφίας στη Γουμένισσα

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Αθανάσιος Λαπόρδας επισκέφτηκε την έκθεση φωτογραφίας που λειτουργούσε στην στην Γουμένισσα κατά την διάρκεια των 37ων Θεοτοκίων , «οι Βαλκανικοί πόλεμοι βήμα-βήμα, και μουσικά όργανα των μουσικών κατοίκων της Γουμένισσας . Ενθουσιασμένος ο κ.Λαπόρδας παρατήρησε όλα τα εκθέματα με προσοχή και σχολίασε ότι αυτή είναι η ένδοξη ιστορία μας που όλοι πρέπει να θυμόμαστε.

Έκλεψαν καλώδια από πομώνα

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην Αγροσυκιά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 43 ετών και ένας ημεδαπός 23 ετών, διότι αφού διέκοψαν την λειτουργία αρδευτικής πομώνας ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ηλεκτρικά καλώδια. Οι ανωτέρω αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του ιδιοκτήτη τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, πλην όμως εντοπίστηκαν από περιοίκους και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς. Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σάκος ο οποίος περιείχε διάφορα εργαλεία και ένα σχοινί μήκους τριών μέτρων.

Έκλεψαν το παγκάρι της Εκκλησίας το μετέφεραν με δίκυκλο και βρήκαν μέσα 80 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες πρώτες πρωινές ώρες, στη Βέροια Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, τέσσερα άτομα, ένας υπήκοος Αλβανίας 19 ετών, δύο ημεδαπές 19 ετών και ένας ημεδαπός 16 ετών, διότι ο 19χρονος μαζί με έναν 16χρονο ημεδαπό που αναζητείται για να συλληφθεί, αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου το μεταλλικό παγκάρι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (80) Ευρώ περίπου, παρουσία και των τριών άλλων συλληφθέντων, οι οποίοι επόπτευαν την περιοχή. Στη συνέχεια, αφού φόρτωσαν το παγκάρι σε δίκυκλο όχημα το μετέφεραν στην οικία της μίας εκ των δύο 19χρονων. Το παγκάρι με το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Ιερού Ναού.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Χαλκιδική

Συνελήφθησαν χθες (20.08.2012) απογευματινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 16 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για κατοχή, αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Έπιασαν 60χρονη με 8 κιλά χασίσι

Συνελήφθη χθες (20.08.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, μία ημεδαπή 60 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στη Βέροια, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι η 60χρονη κατέχει και εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες και καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, σε αστυνομική έρευνα της οικίας της, παρουσία και δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Παναγιωτακόπουλος: «Όχι στα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής»

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Τρόικας, ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό.
Το οικονομικό επιτελείο, πιστοί υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών τους, στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης «σωτηρίας», που πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για αντιλαϊκές επιλογές, ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο, βυθίζοντας μια ολόκληρη χώρα στη φτώχεια, την ανεργία, την ύφεση και την απόγνωση.

Ιφιγένεια εν Αυλίδι από το ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 στη Βέροια με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε., που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013 το πρόγραμμα «Ευριπίδεια 2011 -2014», η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας και το Θέατρο 5η Εποχή/Τέχνης παρουσιάζουν την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» για το καλοκαίρι του 2012 την παράσταση«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά κείμενα όλων των εποχών.

Πρόεδροι ΠΕΔ: Κλίμα λουκέτων και στο βάθος παραοτήσεις

«Κλίμα λουκέτων», ολιγοήμερων στην αρχή και στη συνέχεια ακόμη και επ' αόριστον, διαμορφώνεται ανάμεσα στους δημάρχους ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου*. Συνέδριο που -ως γνωστόν- πραγματοποιείται με αφορμή τις περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), που ξεκίνησαν από μείον 30% τον Ιούλιο** και αναμένεται να φτάσoυν μέχρι και το μείον 50% μέχρι τα τέλη του έτους, πράγμα που -εάν συμβεί- όπως έχει πει πλειστάκις η ΚΕΔΕ θα οδηγήσει πολλούς δήμους της χώρας στο να κατεβάσουν ρολά***.