Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ποιοι δεν πληρώνουν το 2012 εισφορά στον ΕΛΓΑ

Εξαιρούνται από τη γενική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δηλώνουν εισόδημα από εκμετάλλευση πτηνοτροφικών ή χοιροτροφικών επιχειρήσεων, καθώς και εισόδημα από εκμεταλλεύσεις ανθοκομικών και καλλωπιστικών προϊόντων και από εκμετάλλευση φυτωρίων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την "διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις".

3.000 Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία

Τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του νέου Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στο υπουργείο. Τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον κ. Ελευθέριο Οικονόμου υποδέχτηκε στην Ηγεσία του Υπουργείου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε «Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, Η εμπιστοσύνη που επιδεικνύει και στην παρούσα συγκυρία ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε όλους εμάς, πέραν του ότι αποτελεί τιμή, μας επιφορτίζει και με μια μεγάλη ευθύνη, την οποία πρέπει να φέρουμε εις πέρας:

Δήλωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ασφάλεια της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου Δράμας

O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, με αφορμή δηλώσεις σε ΜΜΕ για την ασφάλεια και την ποιότητα της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Διαβεβαιώνουμε ότι η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των καταναλωτών.
Να σταματήσουν ορισμένοι να κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό.

Μεγάλη συγκέντρωση κατά των χρυσωρυχείων στην Αλεξανδρούπολη


Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης για να διαδηλώσει κατά της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα Έβρου. Δυναμικό παρόν έδωσαν και εκατοντάδες μαθητές.

Φόβοι για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου - Βορίδης: "Θα σφαχτούμε"

Όσο πλησιάζει η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου τόσο τα πολιτικά πρόσωπα και η κυβέρνηση ανησυχεί για πιθανά επεισόδια και έκτροπα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.
Πολλοί υπουργοί είναι προβληματισμένοι για εκείνη την ημέρα και μάλιστα το θέμα τέθηκε επί τάπητος και κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Το θέμα έθεσε ο κ. Βορίδης ο οποίος με δραματικό τόνο δήλωσε πως είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί κατά τη διάρκεια των παρελάσεων και δήλωσε χαρακτηριστικά: “ανησυχούμε όλοι μας, θα μας σφάξουν”.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Μερικές σκέψεις για το "Συλλαλητήριο" της Αλεξανδρούπολης"

Εικόνα δημοκρατικής ή
απολυταρχικής αντίληψης;
Ιδού η απορία...
Το κίνημα ενάντια στην ανάπτυξη της Θράκης αλλά και όλης της χώρας τα «κατάφερε» για ακόμη μια φορά...!
Τι κατάφερε; Να κρύψει επιμελώς την απαξίωση της τοπικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης προς το ίδιο και τα στελέχη του, πίσω από τη ζωηράδα και τις φωνές μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου.Σε μια κινητοποίηση που θα ζήλευε και ο απορυθμισμένος κρατικός μηχανισμός, όπου στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε άψογα..., μέσω της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, συγκεντρώθηκαν με το ζόρι 600 άτομα, εκ των οποίων οι 400 ήταν μαθητές που συμμετείχαν «αυθόρμητα» στην εκδήλωση με τις «ευλογίες» των παρόντων διδασκάλων τους...

Η πορεία υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το θέμα της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στην Κεντρική Μακεδονία συζητήθηκε σήμερα 8 Μαρτίου 2012 κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Το θέμα της χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας είναι ένα θέμα για το οποίο την αρμοδιότητα έχει η Πολιτεία. Το έργο πρέπει να γίνει και μάλιστα σύμφωνα με τις προτάσεις του Δήμου Παύλου Μελά και της τοπικής κοινωνίας, εάν φυσικά αυτό είναι δυνατό» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθύμιος Φωτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα του ΣΜΑ Ευκαρπίας, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Οι περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης κάνουν ένα βήμα μπρος για μία Ευρώπη με περισσότερη ισότητα

Η Ισότητα των Φύλων έχει μακρά πορεία στα βάθη των αιώνων, ωστόσο πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα και μπορούμε να μνημονεύσουμε τον έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη ‘Είπερ γαρ ελευθερία μάλιστ’έστιν εν δημοκρατία, καθάπερ υπολαμβάνουσί τινες, και ισότης, ούτως αν είη μάλιστα, κοινωνούντων απάντων μάλιστα της πολιτείας ομοίως’.

Φιλανθρωπικός χορός Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς-Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυρούπολης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς, διοργανώνουν φιλανθρωπικό χορό το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στο κέντρο «ΘΕΑΤΡΟ» του Κιλκίς. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στα συσσίτια των απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κιλκίς. (Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ). Αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια στήριξης των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα διαθέσουν τα έσοδα από τη λαχειοφόρο αγορά στην αγορά πρωινού για μαθητές δημοτικού σχολείου της πόλης του Κιλκίς. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος και θα αναλάβει τη διαχείρισή τους.

Επί τόπου στροφή


Συνάντηση γνωριμίας με την Ομάδα Κρουστών του Δήμου Κιλκίς

Με σκοπό τη δημιουργία νέας ομάδας και την ενδυνάμωση της υπάρχουσας, η Ομάδα Κρουστών του Δήμου Κιλκίς-ΟΠΟΝΓΑ διοργανώνει συνάντηση γνωριμίας για νέα μέλη, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 20:30 στον Δημοτικό Κήπο. Στην συνάντηση, που απευθύνεται σε όσους ενήλικες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ταξιδέψουν στον κόσμο των κρουστών, θα λάβει χώρα και το πρώτο μάθημα το οποίο θα είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία της Ομάδας Κρουστών, στην γραμματεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. στον Δημοτικό Κήπο (τηλ. 23410 23530), Δευτέρα-Παρασκευή από 15:00 έως 20:30 και Σάββατο από 9:00 έως 12:30.

ΟΤΑ: Σε 60 δόσεις εξόφληση χρεών Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών

Με ανώτατο αριθμό δόσεων τις 60 και κατώτατη μηνιαία καταβολή τα 100 ευρώ, θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) οι δημότες και οι επιχειρήσεις με οφειλές έως 10.000 ευρώ και έως 75.000 ευρώ αντιστοίχως. Αυτό ορίζεται από διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και η οποία ακολουθεί το μοντέλο που ισχύει και στο Δημόσιο για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αγώνας χωρίς αποκλεισμούς και άδικες “ταμπέλες”

Γράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης, 
Αντιπεριφερειάρχης
Στα μέσα της δεκαετίας του 70’ ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης. Οι παλαιότεροι θυμούνται τις δυναμικές αντιδράσεις για το έργο.
Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των αντιδρώντων οδήγησαν σε εκδηλώσεις μεγάλης αναστάτωσης με κινητοποιήσεις, πολλές φορές ανοργάνωτες, πλην όμως δυναμικές. Τελικώς, το έργο υλοποιήθηκε, με την μοιραία βέβαια περιβαλλοντική επιβάρυνση με την κοπή των δένδρων του Σέιχ-Σου.

Να απαγορευτεί και στην Ελλάδα η εξόρυξη χρυσού με χρήση κυανίου Δηλώσεις του Κρίτωνα Αρσένη με αφορμή τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις εξόρυξης χρυσού

O Κρίτων Αρσένης, εισηγητής των Σοσιαλιστών στο διακομματικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απαγόρευση χρήσης κυανίου στις εξορύξεις, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χρυσού στη Θράκη και στη Χαλκιδική έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: “Επανειλημμένα έχω ζητήσει την απαγόρευση της χρήσης του κυανίου στις εξορύξεις εξαιτίας των τρομακτικών συνεπειών της στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Τραγικό παράδειγμα το ατύχημα στη Baia Mare όπου διέρρευσαν από εξορυκτική μονάδα χρυσού 100.000 κυβικά μέτρα νερού με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις κυανίου και άλλων βαρέων μετάλλων στον ποταμό Tisla και από εκεί στον Δούναβη, πλήττοντας εκτός από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σερβία, δηλητηριάζοντας το πόσιμο νερό, σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες ψάρια και νεκρώνοντας τα οικοσυστήματα και την οικονομική δραστηριότητα που στηριζόταν σε αυτά.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Κλειστά τα φαρμακεία στη χώρα εκτός της Αθήνας και του Πειραιά

Κλειστά θα μείνουν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Στην κινητοποίηση συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εκτός από εκείνους της Αττικής και του Πειραιά, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης προς τους ασφαλισμένους των περισσότερων Ταμείων.

Κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στη Βέροια

Χθες (07.03.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Βέροια, άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την πόρτα εισόδου κοσμηματοπωλείου που ήταν κλειστό και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας περίπου (80.000) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Συνελήφθη 33χρονος για ναρκωτικά στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (07.03.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 33 ετών, σε βάρος του οπίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην Κατερίνη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που επέβαινε ο 33χρονος και στην οικία του βρέθηκα και κατασχέθηκαν συνολικά:

Αδαμάντιος Πεπελάσης: Τελείωσε η εποχή που πρόσφερε πλούτο και ανθρώπινο πόνο

Συνέντευξη του Αδαμάντιου Πεπελάση  στον Κώστα Καραβίδα
Tην ημέρα που η Αθήνα υποδεχόταν το χιόνι, συναντήσαμε τον Αδαμάντιο Πεπελάση στο καταφύγιο του στη Φιλοθέη. Διαπρεπής οικονομολόγος, χρόνια καθηγητής σε αμερικανικά πανεπιστήμια και με μακρά θητεία στη διοίκηση τραπεζών, είχε το προνόμιο να διατελέσει συνεργάτης και φίλος όλων σχεδόν των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης. Τους έζησε όλους από κοντά, τους συμβούλευσε και συγκρούστηκε μαζί τους.

«Γιορτή Υγείας» με σλόγκαν «Τα καλύτερα για την καρδιά μας»

Μία πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Υγείας» διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, 17.30 – 22.00, στο νέο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2),σ την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στα πλαίσια του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης. Με σλόγκαν «Τα καλύτερα για την καρδιά μας», η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος προσκαλεί το κοινό της πόλης, σε μία ανοιχτή γιορτή και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ενημερωθούν για τη διατροφή, η οποία πρέπει να είναι προσεγμένη από την παιδική ακόμα ηλικία, την πρόληψη και τον υγιεινό τρόπο ζωής, παράγοντες που δρουν ενάντια στην Αθηροσκλήρωση.

Εξωτερική Ιεραποστολή της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου

Η πρώτη Εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι αφιερωμένη από την Αγία μας Εκκλησία στην Εξωτερική Ιεραποστολή διά της οποίας κηρύσσει το ευαγγέλιο του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Στην Εξωτερική Ιεραποστολή συμβάλλει και η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου με το σχετικό γραφείο της όπου με την καθηγήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ έχει πραγματοποιηθεί ένα θαυμαστό έργο στην περιοχή Τσανούνα της Ουγκάντας στην Αφρική, 200 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Καμπάλα.

«Ενημερωτική Συνάντηση για θέματα μετανάστευσης και φύλου»

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σας προσκαλούν στην «Ενημερωτική Συνάντηση για θέματα μετανάστευσης και φύλου», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 11.30- 15.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.
Στην ενημερωτική συνάντηση θα μιλήσουν: