Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι Γερμανοί, ο ελαιώνας και η Πλαγιά Κιλκίς


Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Η Μαύρη Βίλβα»

Δελτίο τύπου οργανωτικής επιτροπής του 4ου Ημιμαραθωνίου Πάικου
Στα πλαίσια του 4ου Ημιμαραθωνίου Πάικου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Καστανερή, ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας, σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Η Μαύρη Βίλβα» με θέμα την εξόρυξη χρυσού και τις επιπτώσεις της στην Ρόσα Μοντάνα της Ρουμανίας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες...

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μετέβη την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στο λεκανοπέδιο των Μουριών και επιθεώρησε τα τεχνικά έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από τις πρόσφατες πλημμύρες.

4,48 εκατ. ευρώ για δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία

Την απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία», για το σχολικό έτος 2014-2015, νωρίτερα από κάθε φορά, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Διεθνής εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη: “Μεταλλεία στις Σκουριές: Παράγει πραγματικά έσοδα για την Ελλάδα η Eldorado Gold;“

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, το Ολλανδικό Κέντρο Έρευνας για τις Πολυεθνικές (SOMO) και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (antigoldgr.org) οργανώνουν μια διεθνή εκδήλωση για να παρουσιαστούν τα προκαταρκτικά ευρήματα της έκθεσης της SOMO με τίτλο “Eldorado Gold: Ο ρόλος Ολλανδικών εταιρειών – ταχυδρομικών θυρίδων στη φοροαποφυγή και σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα”.

Τις ευχές σας στο Δήμαρχο Κιλκίς, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014


Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, θα δέχεται τους πολίτες για ευχές στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, μετά τον εκκλησιασμό, από τις 11 π.μ έως τη 1 μ.μ.

Δέκατο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών "Δημήτρης Ψαθάς"


Kinesis-Gym for Kids


Καθημερινά παιδικά ομαδικά προγράμματα αίθουσας για τους μικρούς μας φίλους.
Από τις 16:00 έως τις 18:00


Εξειδικευμένοι γυμναστές - παιδαγωγοί ειναι στην διάθεση σας για να ασχοληθούν υπεύθυνα με τα παιδιά σας διδάσκοντας τα παιδαγωγική γυμναστική, μουσικοκινητική αγωγή, pilates & Yoga for kids, Zumba for kids και παιδικό καράτε. 

* οι ηλικίες ανά γκρουπ είναι (Junior 4 - 7) και (παιδικό 8-12)

** πληροφορίες στο 2341020450

Στην Γερμανία το Kinesis Κιλκίς

Σε επαγγελματικούς αγώνες Kick Boxing στην Γερμανία συμμετείχε η αθλήτρια του Kinesis Νίκη Ποζίδου. Συγκεκριμένα στο Ρόστοκ πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στις 11 Οκτωβρίου στην εκδήλωση Rostoker Fight Night με διοργανωτή των Christian Burkl

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς για άλλη μια χρόνια διοργανώνει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς που απευθύνονται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου μέσα από αφηγήσεις, παιχνίδια, εικόνες και μουσική.

Άρχισαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Παιονίας και στα Πολιτιστικά τμήματα

Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Παιονίας, και στα Πολιτιστικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας, για το διδακτικό έτος 2014-2015. 
Στόχος και σκοπός του Ωδείου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές και σπουδαστές του να δημιουργήσουν στόχους, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους μέσα από την συμμετοχή τους σε συναυλίες και σύνολα, να παρέχει επαγγελματική ολοκλήρωση και να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους χρωστούν στη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Σε εφαρμογή του άρθρου 25 του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων στις 16 Οκτωβρίου 2014 και της με αριθμό 163/22-10-2014 απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑ Κιλκίς δίνεται η δυνατότητα να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Κιλκίς, μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

Κιλκίς: Ολοκλήρωση δράσης ''Το πρώτο μου λουλούδι – Από το Εγώ στο Εμείς''

Με φυτεύσεις όμορφων φθινοπωρινών λουλουδιών στον πεζόδρομο της Μητροπολίοτυ Χαρίτωνος, σε επίκαιρα σημεία της οδού 21ης Ιουνίου και στην οδό Εθνικής Αντίστασης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου η δράση ''Το Πρώτο λουλούδι μου – Από το Εγώ στο Εμείς'' που διοργάνωσε και υποστήριξε ο Δήμος Κιλκίς με την πολύτιμη συνεργασία της Α' Βαθμιας και Β' Βαθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Επιτυχία δεδομένων των συνθηκών και χωρίς εισαγωγικά

Γράφει η Ευφροσύνη Ζαμπέλη 
Μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Με αφορμή το δημοσίευμα του κ. Βασιλείου Μάτσκου
με τίτλο «οι επιτυχίες μας»Θα ταυτισθώ βεβαίως στο ότι ως τοπική κοινωνία, δημοτικές αρχές και εξαιτίας της αδιαφορίας βουλευτών και κράτους, αρνηθήκαμε σθεναρά και «επιτύχαμε» να μην δημιουργηθεί το νέο δικαστικό μέγαρο στον ιδιόκτητο χώρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Δίδυμες καπναποθήκες).

Παζάρι παραδοσιακών γλυκών κουταλιού, μαρμελάδων και ζυμαρικών στην Γοργόπη Παιονίας

Αύριο Σάββατο 25/10 και την Κυριακή 26/10 από τις 9:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα σας περιμένει ο Σύλλογος Γονέων Γοργόπης στην πλατεία του χωριού με ένα παζάρι παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού, μαρμελάδων και ζυμαρικών.

"Μόνες γυναίκες σε απόγνωση, μέρος 2ο" στην Ανοικτή Οθόνη Κιλκίς

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΙΛΚΙΣ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΘΟΝΗ»
Προβολή: Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014
Αίθουσα Επιμελητηρίου Κιλκίς – 8.30μμ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «ΜΟΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, μέρος 2ο»
Ταινία: Lilet (Φιλιππίνες, 2012)-Διάρκεια 105΄
Σκηνοθεσία: Jacco Groen

Aνοιχτός διαγωνισµός για την ανάδειξη προµηθευτή κρεάτων για ένα έτος, στις Μονάδες – Ανεξ Υποµονάδες της Φρουράς Πολυκάστρου και Γιαννιτσών

Ανακοινώνεται ότι την 25 Νοε 14, ηµέρα Τρίτη και ώρα 11:00 θα διενερ-
γηθεί Aνοιχτός ∆ιαγωνισµός, µε ενσφράγιστες έγγραφες προσφορές στη Λέσχη Αξιωµατικών Φρουράς Πολυκάστρου, µε κριτήριο, τη χαµηλότερη τιµή κάθε προϊόντος που θα ισχύει την ηµέρα υποβολής των προσφορών, για την ανάδειξη προµηθευτή κρεάτων για ένα έτος, στις Μονάδες – Ανεξ Υποµονάδες της Φρουράς Πολυκάστρου και Γιαννιτσών.

Οι "επιτυχίες" μας...

Του Βασίλη Μάτσκου
Πληροφορούμαστε ότι υπογράφηκε η μίσθωση νέου κτηρίου για τις Δικαστικές Υπηρεσίες, μια ακόμη 'επιτυχία' της τοπικής μας κοινωνίας.
Για να πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους αυτά που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν (κι έχουν συνάφεια) είναι τα εξής:

4ο Συναπάντεμα Ποντιακών Σωματείων Νομού Κιλκίς

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά όλα τα ποντιακά σωματεία του νομού Κιλκίς συνεχίζουν τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και δράσεων με στόχο την ανάδειξη και διατήρηση των εθίμων των προγόνων μας.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Συμφωνία κυβέρνησης Ε. Ε.- Νέο Μνημόνιο για τα ίδια δανεικά·Για την ΑΟΖ- Ε. Ε. και Γερμανία στηρίζουν την Κύπρο·Ληξιπρόθεσμα χρέη- Ρύθμιση με 14 παγίδες και ένα νέο χαράτσι
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ρύθμιση- Με 100 δόσεις-Η λύση του «γρίφου»·Πόνος!- Έκτακτη εισφορά μειωμένη κατά 30% αλλά με επιμήκυνση!·ΕΝΦΙΑ- «Κούρεμα» εκπτώσεων- Στην… πυρά ανάπηροι, τυφλοί, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι