Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Greenwave festival 2013. Μια πράσινη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη

Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 19-22 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων, δίπλα στο Θέατρο Κήπου) στη Θεσσαλονίκη, οι οργανώσεις του οικολογικού – εναλλακτικού χώρου συναντιούνται –για τρίτη χρονιά- σε μια μεγάλη γιορτή και προτείνουν λύσεις για την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτισμική κρίση.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου

Tην απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων κάθε είδους στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής για την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 και από ώρα 20.00 μέχρι 07.00 το πρωί της επομένης, μετά από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. 

Πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα

Με αφορμή τους αριθμούς που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες τόσο για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που προσελήφθησαν από το 2004 μέχρι και σήμερα όσο για το ποσοστό αυτών που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι:

Για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το ΚΚΕ λέει...

"Το ΚΚΕ συγχαίρει τους νέους και τις νέες που, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η πραγματικότητα, που θα συναντήσουν, απαιτεί να συνεχίσουν τον προσωπικό, αλλά ακόμη περισσότερο τον συλλογικό αγώνα για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, επιβάλλει την άμεση οργάνωση της πάλης για δωρεάν στέγαση, σίτιση, μετακίνηση, συγγράμματα για όλους, προκειμένου όλοι οι νέοι – ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους - να μπορέσουν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. 

Δύο ημερών βρέφος γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για ακόμα μία φορά βρέθηκε δίπλα σε ένα μωράκι μόλις ήρθε στη ζωή. Τη Δευτέρα το βράδυ η μητέρα του θέλησε να το αφήσει στο «Αλεξάνδρα», οι υπεύθυνοι όμως του μαιευτηρίου δεν το δέχθηκαν και απευθύνθηκαν στην αστυνομία, οι οποίοι και κατέφθασαν να παραλάβουν το μωρό με περιπολικό. 

Προσπάθησε να κλέψει υλικό του ΟΣΕ στο Γαλλικό Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (28.08.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 43 ετών για απόπειρα κλοπής υλικού του Ο.Σ.Ε. και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Κιλκισιακός - ΠΑΟΚ Κ20 3-0

Την καλύτερη έως τώρα εμφάνιση στα φιλικά παιχνίδια πραγματοποίησε ο Κιλκισιακός που το απόγευμα της Τετάρτης επιβλήθηκε άνετα με 3-0 του ΠΑΟΚ Κ20 σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο.

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προπονήσεις της ομάδας Νέων του Αλέξανδρου

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προπονήσεις της ομάδας Νέων του Αλέξανδρου που από φέτος θα αγωνίζονται ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Κιλκίς. Το πρόγραμμα της Τρίτης είχε διπλές προπονήσεις με τους παίκτες του Ηλία Ξανθόπουλου να ακολουθούν πρόγραμμα ενδυνάμωσης στην πισίνα το πρωί και το απόγευμα να …τρώνε χιλιόμετρα σε πρόγραμμα αερόβιας άσκησης.

Νέο ωράριο του κολυμβητηρίου "Αλέξανδρος"

ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΙΝΑ
1ο γκρουπ 16:00-17:00 ηλικίες 1997-1998-1999-2000-2001 (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ)
2o γκρουπ 17:00-18:00 ηλικίες 2005-2006-2007-2008 (ΠΡΟ-ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ)
3o γκρουπ 18:00-19:00 ηλικίες 2002-2003-2004-2005 (ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ)

Πανελλαδική στάση εργασίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Υπογράφει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
"Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, παραπέμπεται ενώπιον του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατηγορούμενο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Οκτωβρίου του 2011.

Σεμινάριο – οδοιπορικό στον κόσμο του κρασιού, από την Αναπτυξιακή Κιλκίς

Ενδιαφέρεστε να μάθετε για το κρασί, πώς φτιάχνεται και πώς η ποικιλία του σταφυλιού επηρεάζει τη γεύση του; Θέλετε να ξέρετε πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση και πώς η ηλικία του και η εσοδεία παραγωγής του επηρεάζουν τη γεύση του;

Κινδυνεύουν να κλείσουν τα σφαγεία Κιλκίς λέει το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
"Η εταιρεία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε.», με έδρα το Δ.Δ. Μεταλλικού Δήμου Κιλκίς και κύριο μέτοχο το Δήμο Κιλκίς (99,84%), προκειμένου να αποκτήσει μια σύγχρονη μονάδα αδρανοποίησης των υποπροϊόντων σφαγής, κατέθεσε μελέτη για ένταξη σε επενδυτικό πρόγραμμα, με αρ. πρωτ. 336212/20-10-09, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη στο Υπουργείο Οικονομικών όπου είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη για την επιτάχυνση των διαδικασιών της επιστροφής του ΦΠΑ σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να παρεμβαίνει στις ΔΟΥ όπου σημειώνονται καθυστερήσεις, προκειμένου οι αγρότες να λάβουν το συντομότερο δυνατό τα χρήματα που δικαιούνται από την επιστροφή ΦΠΑ.

Συνελήφθη στο Κιλκίς 50χρονος για χρέη 81.075,11 ευρώ Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (28.08.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 50 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (81.075,11) ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΥΓΗ ·»Τυφλό» χτύπημα – Θέμα χρόνου η επέμβαση στη Συρία από τη «συμμαχία των προθύμων». Άδηλες οι προθέσεις, απρόβλεπτες οι συνέπειες… ·Παρά την ανακεφαλαιοποίηση –Περαιτέρω μείωση στη χρηματοδότηση της οικονομίας από τις τράπεζες·Μεγάλη Πέμπτη για την Παιδεία – Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πιθανότατα σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και ανακοινώνονται οι «μετακινούμενοι» εκπαιδευτικοί

Αρχίζουν οι εγγραφές στην ακαδημία ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ

Η ακαδημία ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών (1999 έως και 2006) από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου καθημερινά από τις 18:00μμ εως 20:00μμ στο γήπεδο Σταυροχωρίου.  Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπονήσεις στο γήπεδο Σταυροχωρίου και ώρα 17:00μμ.Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972891037-6977450920-6942945958

Γραμματέας στο προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Γεωργαντάς

Ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς εξελέγη γραμματέας στο προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Μιας επιτροπής που ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες καλείται να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο καθώς εντός των ημερών θα έχει να διαχειριστεί κρίσιμα νομοσχέδια των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Διοίκησης.
Να σημειωθεί ότι στο 2ο Θερινό Τμήμα της Βουλής όπου και έγινε η εκλογή, ο κ. Γεωργαντάς είναι ο μοναδικός νεοκλεγείς βουλευτής στο προεδρείο. Πρόεδρος αναδείχτηκε ο κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης και αντιπρόεδρος η κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Κιλκίς


Ο προπονητής του Κιλκισιακού Γιώργος Σημαιοφορίδης μιλά στη ΓΝΩΜΗ


Για το καυτό Φθινόπωρο της Εκπαίδευσης μιλά στη ΓΝΩΜΗ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς Γιώργος Ξενέλης