Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Η ποντιακή κωμωδία "Ο Ξενιτέας" στο Πολύκαστρο


Αντίθετη η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα «φρουτάκια» της «ΟΠΑΠ α.ε.»

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με την 32/2017 απόφασή του, εκφράζει την αντίθεσή του στην αποφασισθείσα και προωθούμενη ταχεία εξάπλωση και ευρεία διασπορά των παιγνιομηχανημάτων της «ΟΠΑΠ α.ε.» (VLT) σε κάθε οικισμό και σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Αυτός είναι ο Νιγηριανός που λήστευε με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία ηλικιωμένους

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 28-2-2017 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που τελέσθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία.

15η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

Ανακοίνωση ΕΦΕΤ
Ο ΕΦΕΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή, ως Κεντρική αρμόδια αρχή για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και ως Δημόσιος Φορέας που συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, χαιρετίζει όλους όσοι συμβάλλουν στην λειτουργία ενός αποτελεσματικού και σύγχρονου συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα. 

"Τα εργατικά “ατυχήματα” είναι εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα"

Ανακοίνωση τύπου Ταξικής Πορείας για τον θάνατο στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Ακόμη ένα φρικτό εργατικό “ατύχημα” προστίθεται στην μακάβρια λίστα των εργατικών θανάτων, τραυματισμών, ακρωτηριασμών κλπ. Στην λίστα των θυμάτων των εγκληματικά επικίνδυνων συνθηκών εργασίας, χωρίς μέτρα ασφαλείας. 

Μίλτος Πασχαλίδης – Κώστας Παρίσσης: Ο παλιός μου εαυτός

Στο στούντιο βρίσκεται ο Γιώργος Σταυριανός ετοιμάζοντας το νέο του άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει από τον Μετρονόμο.

Τα νέα του Κιλκισιακού (14/3/2017)

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Μετά το χθεσινό ρεπό ο Κιλκισιακός Β΄ επανήλθε τη Τρίτη στις προπονήσεις στο γήπεδο του Σταυροχωρίου. Μπορεί τη Κυριακή η ομάδα μας να γνώρισε την ήττα στο Δροσάτο, όμως έδειξε για ακόμη μια φορά θετικά δείγματα γραφής, κάτι που αποτυπώνεται φυσικά και στον βαθμολογικό πίνακα.

Φιλικές εξορμήσεις της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Συνεχίζονται τα φιλικά παιχνίδια για την Ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς. Με έξι τμήματα αναχωρεί η αποστολή το Σάββατο για τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Ευόσμου. 

Ποδόσφαιρο: Καταπληκτική εμφάνιση του Αλέξανδρου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς
Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Αλέξανδρου Κιλκίς μέσα στην δύσκολη έδρα του ΠΑΟΚ Κρηστώνης με 2-4. Ο Αλεξανδρος αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις βασικών παικτών όπως Γιαξής, Κοπαλίδης, Τσιμπούκας, Σεφερίδης (Σχολική εκδρομή), παρόλα αυτά οι παίκτες που αγωνίστηκαν στην θέση τους στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αυτού του δύσκολου αγώνα, αποδίδοντας πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. 

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών - Video


Σποτ για την έκθεση ζωγραφικής, που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία,
σε συνεργασία με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, στο Golden Hall στο Μαρούσι.


Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Σπάνια ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την ιστορία

Μπορεί η ιστορία ενός τόπου να χωρέσει σ’ ένα βιβλίο; Μπορούν οι μνήμες των ανθρώπων, που σημάδεψαν την πορεία μιας περιοχής, να «φυλακισθούν» σε λίγες σελίδες;  Ίσως θα ήταν υπερβολικό να ισχυρισθεί κανείς ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά είναι θετικές, καθώς ο πλούτος της δημιουργίας που παράγουν οι άνθρωποι και αναδεικνύουν τον τόπο τους ισοδυναμεί με μη πεπερασμένα σύνολα εικόνων, γεγονότων, δημιουργημάτων και μνημείων.

Αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Οι προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (και ειδικότερα οι προτεινόμενες του «Καλλικράτη») θα συζητηθούν σε ειδική Ενημερωτική Συνάντηση των ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί, με την συμμετοχή του Προεδρείου και κλιμακίου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στην Θεσσαλονίκη. 

Δηλώσεις Αποστόλου για ΟΣΔΕ και δασικούς χάρτες

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:
«Όπως είχαμε προαναγγείλει, αύριο Τετάρτη ανοίγει η διαδικασία και ξεκινάει σταδιακά για την εφετινή χρονιά η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες.

Ντόρα: «Πειραγμένες» αντλίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων καυσίμων

Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Υπ. Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και  τον Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου με θέμα «Πειραγμένες» αντλίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων καυσίμων
"Σε απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην υπ’ αρ. 2936/27.01.2017 ερώτηση που κατέθεσα, σχετικά με το γεγονός ότι ένα στα δέκα πρατήρια υγρών καυσίμων έχει «πειραγμένες» αντλίες,

Καταστροφικές οι επιπτώσεις του υδραργύρου στην υγεία


Στις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία ο υδράργυρος αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 13/3/2017.

Μπάσκετ: Νίκες για το παιδικό και το ανδρικό τμήμα του "Αετού" Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Αετού" Κιλκίς
Στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ η ανδρική ομάδα νίκησε άνευ αγώνος (λόγω μη προσέλευσης) την ομάδα ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΣΠΡΟΥ στο ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ. 

Αγώνες των Παμπαίδων και των Παγκορασίδων του Άτλαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Το τμήμα πετοσφαίρισης των Παγκορασίδων του Άτλαντα Κιλκίς που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας 1ος όμιλος, έχασε στο εντός έδρας παιχνίδι, από το ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗ με 3-0 σετ (15-25, 15-25, 9-25).

Ενισχύσεις για τη μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα

Στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014 - 2020 Μέτρο 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» έχει υπογραφεί η προδημοσίευση της δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα».

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρα κλοπής από επιχειρήσεις

Η διεξοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οδήγησε στην εξιχνίαση διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2017 σε επιχειρήσεις στο Κιλκίς.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Θεσσαλονίκη για 40 κιλά χασισιού και 200 γραμμάρια κοκαΐνης (Φωτογραφίες)

Η οργανωμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στην σύλληψη 2 ατόμων στη Θεσσαλονίκη, για κατοχή και διακίνηση πάνω από 40 κιλών κάνναβης και 200 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Το έθιμο «Κουκαράς» στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κιλκίς
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, αναβίωσε στο σχολείο μας, το ποντιακό έθιμο της περιοχής του Καρς «Κουκαράς», με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών/τριών και των υπεύθυνων καθηγητών κ. Σάκη Ντάνη και Ελένης Μαντρατζή.

Κιλκίς: Διήμερο αφιέρωμα μνήμης στο Γρηγόρη Αυξεντίου

Η παρουσία του Γρηγόρη Αυξεντίου ήταν επιβλητική σε όλη την ατμόσφαιρα ως ζωντανή μνήμη, ως υπόδειγμα ανδρείας και γενναιότητας, ως σύμβολο αγώνα και αντίστασης στη Βρετανική κατοχή για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών της Κύπρου, κατά τη διάρκεια των διήμερων τιμητικών εκδηλώσεων, που διοργάνωσε για τον Κύπριο αγωνιστή ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο Λύσης Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α 1955 – 1959.

"Σκληρό Καρύδι": Βιωματικό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση τριάντα εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς που περιελάμβανε Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Σκληρό Καρύδι».

Κιλκίς: Επίσκεψη Πέτρου Δεμέστιχα και Πάρι Καπράβελου σε Ανδρέα Βεργίδη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς πραγματοποίησαν ο απερχόμενος Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» κ. Πέτρος Δεμέστιχας και ο διάδοχός του στην ηγεσία της ταξίαρχος κ. Πάρις Καπράβελος. Ο κ.Δεμέστιχας προαχθείς στον βαθμό του υποστρατήγου αναλαμβάνει Επιτελάρχης στην 1η Στρατιά (Λάρισα). Στη συνάντηση ήταν παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Π.Θωμαϊδης.

Τελετή υπόσχεσης εθελοντών σαμαρειτών ΕΕΣ Κιλκίς

Τη Δευτέρα 13-3-2017 στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην αίθουσα του επιμελητηρίου στο Κιλκίς, η επίσημη τελετή υπόσχεσης - απονομής πτυχίων της 2ης σειράς των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς.

Πετυχημένο ΚΛΙΚ στα μονοπάτια του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Κιλκίς
Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το μονοήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα «ΚΛΙΚ στα μονοπάτια του Κιλκίς: Αξιοποίηση της Τέχνης της Φωτογραφίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» που διοργάνωσαν

Πετυχημένη Ημερίδα Νηπιαγωγών στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Νηπιαγωγών με τίτλο: «Νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής μοιραζόμαστε εμπειρίες συνεκπαίδευσης: εφαρμογές και προοπτική». 

Οι πελαργοί του Κώστα Τερζενίδη

(Η έκθεση φωτογραφίας «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού», εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της “ΤΕΧΝΗΣ”, 25ης Μαρτίου 20. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10π.μ.-12μ. και 4-8μ.μ.. Κυριακές 5:30-8μ.μ.)
Γράφει η Δέσποινα Μοσχούτα
Γοήτευσαν το κοινό που βρέθηκε στην "Τέχνη" οι πελαργοί του Κώστα Τερζενίδη. Μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του, είδαμε να ξεδιπλώνεται η ζωή των θαυμάσιων πουλιών βήμα-βήμα.

Ειδική προσφορά από το Yoga Pilates House Kilkis


Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς: Ναι μεν τρίτη ηλικία, αλλά...


Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, παράρτημα Κιλκίς (πρώην Οίκος Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς)
Μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη έζησαν φέτος περιθαλπόμενοι του Παραρτήματος Κιλκίς, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

"Μπορούν να βγάλουν νέο Ευαγόρα Παλληκαρίδη τα σχολικά βιβλία των συνταγών μαγειρικής;"

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Η συμπλήρωση εξήντα ετών από τον απαγχονισμό του Ευαγόρα Παλληκαρίδη- λίγες μέρες πριν είχε θυσιαστεί ο Αυξεντίου ένας άλλος σπουδαίος του αντιαποιοκρατικού αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου- έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας. Και αυτό μεταξύ των άλλων λόγω της εθνικής, κοινωνικής, οικονομικής, δημογραφικής, πνευματικής και εκπαιδευτικής κρίσης. 

Καθηγητές 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς: "Και τώρα τι;"

Ανακοίνωση Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς
Απευθύνουμε ερώτηση προς τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και τις λοιπές αρμόδιες αρχές.
Τι ακριβώς σκέπτεστε να κάνετε για τους καθηγητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. που εξακολουθούν να εργάζονται και να περιφέρονται στο επικίνδυνο κτίριο για τις Γραμματειακές και Διοικητικές ανάγκες τους; 

Για γονείς και όχι μόνο - Οι κίνδυνοι που κρύβει το διαδίκτυο (Μέρος 2ο)


Κοινωνικό πείραμα γύρω από τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. 

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Κώστα Τερζενίδη (Video)


Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού - Έκθεση φωτογραφίας του δημοσιογράφου Κώστα Τερζενίδη. 
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.