Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Μεταναστατευτικό-προσφυγικό: Οι τρεις πτυχές του προβλήματος


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών
Οι μειώσεις των μισθών ως μέσο βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας είναι μια ιδιαίτερα προσφιλής μέθοδος στα χέρια των κυβερνώντων και της οικονομικής εξουσίας. Από τον 18ο αιώνα ως σήμερα η μέθοδος αυτή αποτελεί μια… σταθερή αξία! Στη χώρας μας εφαρμόζεται με ιδιαίτερη ένταση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης καθ’ υπόδειξη της Τρόικας – Θεσμών.

“Φθινοπώριασε” στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids 
Η αλλαγή του καιρού επηρέασε τις δραστηριότητες στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Η φθινοπωρινή διάθεση οδήγησε τους μικρούς μαθητές να φτιάξουν στη δράση της ζωγραφικής μια τρισδιάστατη κούπα από χαρτί για να απολαύσουν το ζεστό ρόφημά τους. 

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.
ΓΝΩΜΗ

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ

Κιλκίς: Εκδηλώσεις για την Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα


Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν φέτος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Ε. Αγαθοπούλου: Πολίτης αυτής της χώρας και γεννιέσαι και γίνεσαι

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, του πλαισίου επιλογής των διοικήσεων του δημοσίου τομέα και διαφόρων ρυθμίσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η βουλεύτρια του Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, ξεκίνησε την ομιλία της με την ιστορική απόφαση καταδίκης της ΧΑ, ψέγοντας, όμως, όσους προσπαθούν να την κεφαλαιοποιήσουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «αυτοί που σήμερα πάνε να καπηλευτούν τη χθεσινή δικαίωση, θυμήθηκαν να μας πουν με περηφάνια ποιος έβγαλε από το συρτάρι τις 32 ποινικές υποθέσεις για μέλη της ΧΑ για να ξεκινήσει η δίκη, αλλά ξεχνούν να πουν ότι αυτοί οι ίδιοι τις κρατούσαν κλεισμένες στο συρτάρι μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οπότε και αναγκάστηκαν να τις βγάλουν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. 

Στέφανος Παραστατίδης: «Ο φασισμός στοχοποιεί και διχάζει»

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Για την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής, την πανδημία αλλά και τα τεκταινόμενα στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον «Antenna Star Radio FM 103.5» ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος βρέθηκε στο Αγρίνιο και προέδρευσε της συνεδρίασης της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας.

Αυστηροποίηση των ποινών για τους βασανιστές ζώων


Δελτίο τύπου 
 Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προστασία και την ευζωία των ζώων και με αφορμή το περιστατικό του αποτρόπαιου βασανισμού σκύλου στην Κρήτη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

"Αρνούμαστε να συνυπάρχουμε, πολιτικά και αυτοδιοικητικά, με εκφραστές, μέλη και υποστηριχτές εγκληματικής οργάνωσης"


Κοινή επιστολή των παρατάξεων «Κοιτάμε Μπροστά» Χ. Γιαννούλης, «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χ. Παπαστεργίου και «Οικολογία – Πράσινη Λύση» Φ. Γκανούλης
Κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, με τίτλο "Έκδοση ψηφίσματος και εφαρμογή των πολιτικών και θεσμικών συνεπειών της δικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή" απέστειλαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Κοιτάμε Μπροστά» Χ. Γιαννούλης, «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χ. Παπαστεργίου και «Οικολογία – Πράσινη Λύση» Φ. Γκανούλης, ζητώντας την άμεση έκδοση ψηφίσματος, που να χαιρετίζει την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος και την εφαρμογή των συνεπειών της απόφασης σε ότι αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την εκκίνηση των διαδικασιών απαγόρευσης συμμετοχής των εκπροσώπων, κατά δήλωσή τους, της καταδικασθείσας οργάνωσης στο δημοκρατικά εκλεγμένο κορυφαίο όργανο της Κ. Μακεδονίας.

Φραγγίδης: «Θέμα μείζονος σημασίας για το νομό Κιλκίς η παραμονή της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Πολύκαστρο»


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Παιονίας, μετά τις πληροφορίες για κατάργηση της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων.

Δείτε τον τελικό πίνακα συμμετεχόντων εκθετών στη λαϊκή αγορά Κιλκίς το Σάββατο 10.10.2020


Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ο επικαιροποιημένος ονομαστικός πίνακας των εκθετών που θα συμμετέχουν αύριο Σάββατο 10 Οκτωβρίου στη λαϊκή αγορά της πόλης του Κιλκίς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 9/10/2020, 3:56 μ.μ.


Συνελήφθη 52χρονη που αποτελούσε σημαντικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μαζί με δύο άμεσους συνεργούς της
Στη σύλληψη σημαντικού στελέχους κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο άμεσων συνεργών του, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της ίδιας Υποδιεύθυνσης καθώς και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων.

Αλεξάνδρεια: Σκοτώθηκε 42χρονος σε τροχαίο


Χθες (8 Οκτωβρίου 2020) και ώρα 23.40 περίπου, στην Επαρχιακή Οδό Βρυσακίου - Νησίου Ημαθίας, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της, προσέκρουσε σε πεζοδρόμιο και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 42χρονου οδηγού της μοτοσυκλέτας. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.


Δήμος Κιλκίς: Πρόσληψη επτά συμβασιούχων στο Τμήμα Εσόδων


Ο Δήμος Κιλκίς ανακοινώνει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για την υποβοήθηση του Τμήματος Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Ειδικότερα, θα πληρωθούν επτά θέσεις, κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε. οιασδήποτε ειδικότητας, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου που θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020. Οι επτά συμβασιούχοι θα απασχοληθούν στην εκκαθάριση δηλώσεων επιφάνειας και στον υπολογισμό φόρων, τελών και εισφορών.

Εργασίες συντήρησης στo οδικό δίκτυο Κεντρικής Μακεοόνίας


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

Τμήμα Αγιογραφίας με τον Πέτρο Καλλίνο στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Για τους Έλληνες αλλά και για όλους τους ορθόδοξους η αγιογραφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πίστη και την παράδοση. Η ζωγραφική απεικόνιση αγίων ή θρησκευτικών σκηνών από τα συναξάρια και τους βίους των Αγίων που εμφανίζεται στα πρώτα χρόνια του Βυζαντίου, τότε που ο Αυτοκράτορας ήταν και Δεσπότης, σήμερα όλο και περισσότερο κερδίζει το ενδιαφέρον και την αγάπη ανθρώπων διαφόρων ηλικιών.

Τοποθέτηση Γ. Φραγγίδη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για την Ιθαγένεια, Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, Βουλευτής ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για την Ιθαγένεια, τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα βασικά σημεία της ομιλίας του είναι:

Παράταση του προγράμματος "Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19"


Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Ανακοινώθηκε η παράταση του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Επίσκεψη Κώστα Σκρέκα στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα των αρδευτικών έργων.

Mία ακόμη διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης


Δελτίο τύπου 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης
Tο έργο «Let’s explore Europe» το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2018-19, από τους μαθητές και τις μαθήτριες της E΄ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Αξιούπολης Κιλκίς στο μάθημα των Αγγλικών, διακρίθηκε και επιβραβεύτηκε από την Εθνική Υπηρεσία του e-Twinning για τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό του. 

Αναγέννηση Πλαγιάς: Ξεκινά την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας (2ος όμιλος)


Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς
Αυλαία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας στον 2ο όμιλο της οποίας συμμετέχει ως εκπρόσωπος του νομού Κιλκίς η ομάδα της Αναγέννησης Πλαγιάς για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 9/10/2020, 12:10 π.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά 
Συνελήφθη προχθές (7 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι, σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 283 γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 1.080 ευρώ.