Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Η Αλήθεια για τα ολιγομελή τμήματα του Κιλκίς

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τα ολιγομελή τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και βεβαίως του Κιλκίς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχετικά αιτήματα έχουν φτάσει σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Βεβαίως, αυτό που επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες μέρες, είναι ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα δεν είχαν, αρχικώς, θετική εισήγηση από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς, με αποτέλεσμα να μην προωθηθούν εγκαίρως στην Αθήνα.

Καταδικάζουν την εισβολή των στρατευμάτων του Ερντογάν στη Συρία

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς, κατά τη συνεδρίασή του στις 24-10-2019 αποφάσισε ομόφωνα:

Κιλκίς: Έναρξη περιόδου διενέργειας και κοινοποίησης ετήσιας απογραφής ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς σας ενημερώνει ότι όλοι οι κάτοχοι κωδικού ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΗΣ και ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής λειτουργίας της, ακόμα και αν δεν έχουν ζωικό κεφάλαιο κατά την περίοδο της ετήσιας απογραφής υποχρεούνται για τα κάτωθι:

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Εκλογές της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε., παράρτημα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, παράρτημα Κιλκίς
Το Σάββατο 26 Οκτώβρη 2019, στις 10:30 π.μ., στην αίθουσα των γραφείων της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ (Β. Ρώτα 10) θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στο 15ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Οι αρχαιρεσίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 2:00 μ.μ.

Τακτική Γενική Συνέλευση Ομάδας Παρέμβασης Κιλκίς (ΟΠΑΚ)

Ανακοίνωση Ομάδας Παρέμβασης Κιλκίς (ΟΠΑΚ)
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Παρέμβασης Κιλκίς σε εφαρμογή του άρθρου 14 του ισχύοντος καταστατικού, και με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση στις 09 / 10 / 2019, προσκαλεί τα μέλη της σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα του ισογείου της ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ (Δοϊράνης 56 Κιλκίς) και ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.

Έγγραφη απολογία ζητά ο Μητροπολίτης Κιλκίς από τον ιερέα που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παραγωγής παράνομων ποτών

Δελτίο τύπου Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Πληροφορηθείς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Εμμανουήλ σήμερον από τα Μ.Μ.Ε, ότι κληρικός που υπηρετεί σε Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, εμπλέκεται σε υπόθεση παραγωγής παράνομων ποτών σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ζήτησε αμέσως εγγράφως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, να τον ενημερώσει επισήμως ώστε να προβεί στις κατά τον εκκλησιαστικό νόμο προβλεπόμενες διατάξεις. 

Χρόνια Πολλά Μακεδονία!


''Η Θεσσαλονίκη ανήκει σε αυτόν που θα την πάρει.'' ... ''Εμπρός, στην Θεσσαλονίκη!''
Το κείμενο υπογράφουν οι: Αναστασία Νικολοπούλου, Απόφοιτος Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Στις 25/10/1912, στον σταθμό του Τοπσίν 25 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, αντιπρόσωποι του Χασάν Ταχσίν Πασά, διοικητή της 8ης Στρατιάς του Οθωμαν. Στρατού της Μακεδονίας, έφεραν στο Ελληνικό Γεν. Επιτελείο Στρατού, το οποίο έδρευε εκεί, προτάσεις για την αναίμακτη παράδοση της Θεσσαλονίκης. 

Αυτοί είναι οι νέοι εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς στην Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, σε συνεδρίασή του την Τρίτη της 22ας Οκτωβρίου εξέλεξε τους εκπροσώπους του στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας.

Εύζωνοι Κιλκίς: Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη σήμερα (25 Οκτωβρίου 2019) τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή των Ευζώνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 25χρονος αλλοδαπός, καθώς νωρίτερα σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε διαπιστώθηκε να μεταφέρει 12 αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε ο 25χρονος, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Καστανίδης: Να παραταθεί η προθεσμία για εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες που αφορούν εγκλήματα

Δήλωση του βουλευτή και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη
Εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες που αφορούν εγκλήματα, διωκόμενα κατά τον νέο Ποινικό Κώδικα κατ’ έγκληση, ενώ με το προϊσχύσαν δίκαιο εδιώκοντο αυτεπαγγέλτως, μπορούν να συνεχισθούν μόνον αν οι έχοντες δικαίωμα υποβολής εγκλήσεως δηλώσουν ότι επιθυμούν τη συνέχιση. 

Δοξολογία στο Θεό, ανάσα στην πατρίδα

Του Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημητρίου
Δοξολογούμενος ο φιλανθρωπότατος Θεός και Σωτήρας μας, στις τοπικές και τις μεγάλες επετείους των Εθνικών μας εορτών, συγκαταβαίνει και ανακιρνάται με την μετρήσιμη ιστορία μας στην προοπτική της σωτηρίας του σύμπαντος κόσμου, της ανακαινίσεως του κόσμου.

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου και το έπος του '40


Σταθμός στην ενότητα των Ελλήνων και φάρος στη σημερινή δύσκολη πορεία του Έθνους μας 
Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος 
Ξεκινώντας να γράψω αυτό το αφιέρωμα για το ΕΠΟΣ του '40, αναρωτήθηκα: "Υπάρχει περίπτωση οι Έλληνες, όπου και αν κατοικούν να μην αισθάνονται ρίγη συγκινήσεως, όταν φέρνουν στην μνήμη τους τα ένδοξα γεγονότα του 1940;". Θέλω να πιστεύω, πως θα ξανά φωνάξουν ΟΧΙ. Πράγματι τα μεγάλα και φωτεινά αυτά γεγονότα του ΕΠΟΥΣ του '40 και αυτών του 1912 - '13, επισφράγισαν με ανεξίτηλη δόξα την ιστορική πορεία του έθνους μας. 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νίκου Μιχαηλίδη

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη μας για τον πρόωρο θάνατο του συναγωνιστή και συναδέλφου Νίκου Μιχαηλίδη.

Καλοτάξιδο το βιβλίο «Μνήμες που αντιστέκονται» του Κώστα Θεοδωρίδη

Σε μια λιτή εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, η παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες που αντιστέκονται» του γιατρού και πρώην δημάρχου Πολίχνης Κώστα Θεοδωρίδη, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς.

Στα Βρασνά λαβώθηκε το αυτονόητο... η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
Σε λεωφορεία που η πλειοψηφία τους ήταν γυναικόπαιδα από Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, άνθρωποι κυνηγημένοι από τις χώρες τους, είτε από τοπικές αιματοχυσίες, είτε από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, μερίδα κατοίκων των Βρασνών, φαλκίδεψαν την ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

“Η αντιλαϊκή μέρα από το πρωί φαίνεται” στο Δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
“Η αντιλαϊκή μέρα από το πρωί φαίνεται” παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση και αποδείχτηκε για άλλη μια φορά στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας. Η δημοτική αρχή του κ. Σιωνίδη, με φυσικό σύμμαχο και αρωγό στο έργο της την παράταξη του κ. Γκουντενούδη, με τη στάση της νομιμοποίησε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική όχι μόνο στους Δήμους αλλά και στην εκπαίδευση και στη διαχείριση του προσφυγικού.