Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Κάποιος θα φταίει... για την Παλιά Νομαρχία και τις Δίδυμες Καπναποθήκες του Κιλκίς


Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Ελάχιστα και ανήμπορα να αντισταθούν στη φθορά του χρόνου στέκουν σήμερα, τα εναπομείναντα ιστορικά κτίρια-σημεία αναφοράς της πόλης του Κιλκίς, Παλιά Νομαρχία και Δίδυμες Καπναποθήκες. 

Πρόγραμμα της επίσκεψης του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη, στο Κιλκίς


Την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2021, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή του Κιλκίς, με αφορμή την λειτουργία μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στο Σταυροχώρι Κιλκίς.

Τετάρτη 3/2/2021, έγιναν 22.494 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα (150 στο νομό Κιλκίς)


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 22.494 εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα. O συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 338.155. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου 276.135 άτομα.

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Φορητός υπολογιστής Z88 Cambridge


Στο video αυτό γίνεται μια σύντομη παρουσίαση το Z88 Cambridge, ενός φορητού υπολογιστή ο οποίος κατασκευάστηκε από τον sir Alan Sinclair το 1987 από την εταιρεία του Cambridge Inc. Ήταν το μοναδικό προϊόν της εταιρείας αυτής η οποία δημιουργήθηκε αφότου (το 1986) ο ίδιος πούλησε όλη την τεχνολογία του.

Μαγειρεύουμε με τον Παναγιώτη Πιτσώλη - Παντζαροσαλάτα

H νοσταλγία του φουαγιέ


Tου Φώτη Μισόπουλου

Mονόπρακτο σε δυο εικόνες, - για κάθε συντέλεια
Οι νύχτες μου τελειώσανε το πρωί
Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι [1]

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή οδό 8 (Χαλκηδόνα- Κουφάλια- όρια νομού προς Άθυρα)


Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή οδό 8 (Χαλκηδόνα- Κουφάλια- όρια νομού προς Άθυρα) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

Ο δήμος Παιονίας προσκαλεί τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας στο Πολύκαστρο


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Από το 2018 που ξεκίνησε σε όλη την χώρα η αναδιοργάνωση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα υποκαταστήματα που υπήρχαν στο Πολύκαστρο.

117 εκθέτες στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου


117 εκθέτες θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει με τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή διασποράς του Covid -19, ήτοι με τη διατήρηση απόστασης πέντε μέτρων (5 μ.) μεταξύ των πάγκων των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, την τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου (1,5 μ.) μεταξύ των ατόμων που κινούνται στους χώρους της λαϊκής και την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Δήλωση Σούλη Καζαντζίδη υπέρ της υγείας του Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ


Αναστάσιος – Σούλης – Καζαντζίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
Προσευχόμαστε όλοι καθημερινά προς τον Πανάγαθο δημιουργό μας υπέρ υγείας και ταχείας ανάρρωσης του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτη μας κ.κ. Εμμανουήλ για να επανέλθει γρήγορα σιδερένιος στην διακονία του. 

Κορωνοϊός (3/2/2021): 1151 νέα κρούσματα (Κανένα κρούσμα στο νομό Κιλκίς) και 27 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 1151 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 159866, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5999 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50438 (64.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΑΘΛΟΣ Κιλκίς: Συμπαίκτης στη Μεταρρύθμιση του Υφυπουργείου Πολιτισμού


Δελτίο τύπου "Άθλου" Κιλκίς
Και τις τέσσερις (4) έως σήμερα τηλεδιασκέψεις του Υφυπουργείου Πολιτισμού (με αρμοδιότητα για τον αθλητισμό) παρακολούθησαν μέχρι σήμερα ως εκπρόσωποι του αθλητικού συλλόγου της πόλης μας ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ οι κ. κ. Τ. Μουτσάκης - Πρόεδρος Δ.Σ. και Κ. Πουντζουκίδης - Προπονητής.

ΚΙλτίδης: Στη ΝΔ μερικοί «τρώνε» τους ανθρώπους της


Του Κώστα Κιλτίδη
Όταν κάποιοι που πίστεψες σε "αδειάζουν" και φεύγεις με την τιμή και την αναγνώριση του έργου σου
Έτσι είναι η ζωή, κύκλοι που ανοίγουν και κάποτε κλείνουν. Έτσι και ο Γιώργος Ξανθός έκλεισε τον κύκλο της προσφοράς του στην ΔΕΗ από το Κιλκίς. Εργατικός, ονειροπόλος, παρεξηγημένος, όπως όλοι οι «όμορφοι» άνθρωποι. Τον γνώρισα από αυτά που τον χαρακτήριζαν και με ειλικρίνεια συμπορεύθηκα. Χωρίς να περιμένω κάτι από αυτόν. Μου αρκούσε που αλλοτριωμένος για προσφορά και όμορφες παρέες πορευότανε. Δυστυχώς μια άλλη πικρή επαλήθευση, ότι στην ΝΔ μερικοί «τρώνε» τους ανθρώπους της. 

Εξελίξεις στην εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Σταυροχώρι Κιλκίς

Εξελίξεις ως προς την αλλαγή της επένδυσης φαίνεται να έχουμε μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Σταυροχώρι Κιλκίς, δίπλα από τη ΒΙ.ΠΕ., από τον όμιλο “Μυτιληναίου”. 

Ντέρμπι τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ


Η κούρσα του τίτλου έχει πάρει φωτιά στην Αγγλία. Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, αλλά και η Λέστερ, έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν ότι στο τέλος της σεζόν θα σηκώσουν το τρόπαιο. Αν ωστόσο είμαστε ειλικρινείς, σαφώς τις περισσότερες πιθανότητες έχουν οι δύο αντίπαλοι με τα καλύτερα ρόστερ: Λίβερπουλ και Σίτι, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες την Κυριακή στο «Ανφιλντ», σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά. Αλλά εκτός από βαθμολογική αξία, ξεκάθαρη αξία υπάρχει και στο στοίχημα.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Ζωγραφίας Αμοιρίδου


Ανακοίνωση προσωπικού 
του ΚΔΒΜ 2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ

Το προσωπικό του ΚΔΒΜ 2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, εκφράζει τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στο διευθυντή της εταιρείας κ. Παναγιώτη Αμοιρίδη και στην οικογένειά του, για τον απρόσμενο χαμό της μητέρας του Ζωγραφίας Αμοιρίδου.

Με χρησιδάνειο τα tablets στα σχολεία του Δήμου Κιλκίς

Με χρησιδάνειο θα παραδοθούν οι φορητοί υπολογιστές στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς. Με αυτό τον τρόπο τα tablets θα λογίζονται ως περιουσιακό στοιχείο του σχολείου και θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην ψηφιακή εκπαίδευση των μαθητών.
Η πρώτη παρτίδα των tablets έφθασε στο Δήμο Κιλκίς πριν από μια εβδομάδα, συνοδεία του Διευθύνοντος Συμβούλου της προμηθεύτριας εταιρίας MLS Γιώργου Βακάρου, ο οποίος με την ευκαιρία επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη.

Ε. Αγαθοπούλου: Ενώνουμε τις φωνές μας και σπάμε τη σιωπή


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσίευσε επιστολή-ανοιχτό κάλεσμα για την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης του Δικτύου Δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, αλλά και τη στήριξη άλλων πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση του φαινομένου, σε μια περίοδο που οι καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση διαδέχονται η μια την άλλη. 

Επίσκεψη του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη, στο Κιλκίς

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή του Κιλκίς, με αφορμή την λειτουργία μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Tο πρόγραμμα της επίσκεψης θα ανακοινωθεί προσεχώς.