Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Οι νοσηλευτές μας, το μέλλον μας

Υπογράφει ο Πασχάλης Μασούρας 
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Η Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, Βρετανίδα πρωτοπόρος της σύγχρονης Νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα αφού το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

"Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λέγανε» λέει ένα γνωμικό και ταιριάζει απόλυτα στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό. Αφού πρώτα έχει μαζέψει παλιά κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και τους έχει υποψήφιους βουλευτές του ο ΣΥΡΙΖΑ (Ευάγγελος Αντώναρος, Συμεών Κεδίκογλου) που έχουν ξεχωριστό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο λαός μας, σαν μέλη αντιλαϊκών κυβερνήσεων, επιτίθεται ξεδιάντροπα, προβοκατόρικα, με τρολλαρίσματα στο διαδίκτυο κυρίως στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι είναι «δεκανίκι της δεξιάς».

1 στα 6 Τρυγόνια της Ευρώπης σταματά στην Ελλάδα για ανεφοδιασμό

Από την ελληνική επικράτεια περνά κάθε άνοιξη περίπου 1 στα 6 Τρυγόνια της Ευρώπης καθιστώντας έτσι τη χώρα μας κρίσιμο σταθμό ανεφοδιασμού για όσα πουλιά του είδους ταξιδεύουν στον ανατολικό μεταναστευτικό διάδρομο. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη δημοσίευση που βασίστηκε σε δεδομένα του Ορνιθολογικού Σταθμού Αντικυθήρων και τα οποία επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα, εκτός από σημαντικό πέρασμα του Τρυγονιού, αποτελεί και κρίσιμο σταθμό ανεφοδιασμού για το παγκοσμίως απειλούμενο είδος.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 11/5/2023, 7:04μ.μ.

Συλλήψεις για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (10 Μαΐου 2023) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, 2 ημεδαπές γυναίκες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας, ενεργώντας από κοινού και προσποιούμενες τις πελάτισσες, διέπραξαν κλοπές από 4 καταστήματα, αφαιρώντας ενδύματα και προϊόντα, συνολικής αξίας 469,90 ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των καταστημάτων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Ανακοίνωση για την καύση της καλαμιάς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς (Δ.Α.Ο.Κ. Κιλκίς) υπενθυμίζει ότι όσοι παραγωγοί λαμβάνουν άμεσες οικονομικές ενισχύσεις από την Ε.Ε. (ΑΕΕ ), ενισχύσεις του αμπελοοινικού τομέα, ετήσιες ενισχύσεις για την συμμετοχή τους σε μέτρα του Π.Α.Α. 2014-2022, όπως Μέτρο 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις» , Μέτρο 11 «Βιολογική γεωργία», Μέτρο 13 «Περιοχές με φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» (δηλ. εξισωτική αποζημίωση) κ.λ.π., υποχρεούνται να τηρούν την πολλαπλή συμμόρφωση (ΥΑ 1791/74062 - ΦΕΚ 1468 Β΄/14.7.2015) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σύμφωνα με την οποία και ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, επιλέγεται μια ή περισσότερες από τις παρακάτω πρακτικές σχετικά με τα υπολείμματα (καλαμιά) των καλλιεργειών:

Κιλτίδης από Πολύκαστρο: Ας μου δείξουν ένα ιδιαίτερο έργο που υλοποιήθηκε τα τελευταία 12 χρόνια

Δελτίο τύπου Κώστα Κιλτίδη
Με δυναμικό, ξεκάθαρο και με πολιτικό περιεχόμενο λόγο ο Κώστας Κιλτίδης επικοινωνεί με τους πολίτες του νομού Κιλκίς στις μαζικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στις πόλεις και στους οικισμούς.

Δήμος Παιονίας: Πορείας μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Την Πέμπτη 18 Μαϊου, ο Δήμος Παιονίας ως μέλος του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της Καθ' ημάς Ανατολής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ", σας καλούν σε μία πορεία μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 23 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 2 έως τις 8 Μαΐου 2023, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Περιοδείες υποψηφίου βουλευτή Παύλου Τονικίδη στην Παιονία

Δελτίο τύπου Παύλου Τονικίδη
Περιοδεύσαμε τη Τρίτη σε Γοργόπη, Τούμπα, Καμποχώρι, Ρύζια και Βαλτοτόπι.
Το απόγευμα βρεθήκαμε στην Αξιούπoλη και συζητήσαμε με τους κατοίκους.
Συνεχίζουμε τις επαφές μας με τη κοινωνία.
Μαζί για τον νόμο Κιλκίς.

Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης η προεκλογική καμπάνια του Στέφανου Παραστατίδη

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Παράλληλα με την πανελλαδική αναγνώριση από πολιτικούς αναλυτές, δημοσιογράφους, πολιτικούς, αλλά και απλό κόσμο, η προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ν. Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη, μελετάται πλέον και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο Γιώργος Φραγγίδης στο "Καλημέρα Ελλάδα"

ΝΗΡΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 11-12 χρονών με θέμα την πρόληψη του καπνίσματος

Δελτίο τύπου Κέντρου 
Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος υλοποιεί βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 11-12 χρονών με τίτλο «Την εξάρτηση γνωρίζω στη ζωή μου δεν καπνίζω». 

Πέτρος Παππάς: Για μένα η πολιτική είναι υποχρέωση κάθε πολίτη

Συνέντευξη παραχώρησε στην Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τον Μπάμπη Καραγεωργίου ο Πέτρος Παππάς, Υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον νομό Κιλκίς.

Επίσκεψη υποψ. βουλευτή Πέτρου Παππά στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς

Δελτίο τύπου υποψ. βουλευτή Πέτρου Παππά
Ο 
 υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Παππάς, συνάντησε την Πρόεδρο της Διαχειριζόμενης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς κ. Λία Μυλωνά και τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Δημητριάδη.

Επίσκεψη υποψ. βουλευτή Λεωνίδα Δημητριάδη στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Την Τρίτη 9 Μαΐου ο φορέας μας δέχτηκε επίσκεψη από τον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη υποψήφιο βουλευτή Ν. Κιλκίς. Ο κ. Δημητριάδης μίλησε με την διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους του Κέντρου μας, ξεναγήθηκε στους χώρους του φορέα μας κι ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις παροχές μας προς τους ωφελούμενούς μας.

Για πρώτη φορά στο Κιλκίς το Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κ.Δ. Μακεδονίας

Στο Ξενοδοχείο «Βικτώρια» στην είσοδο της πόλης, θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του 21ου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2023. Διοργανωτές είναι ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κ.Δ. Μακεδονίας.

Ομιλίες Γιώργου Γεωργαντά την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Μαϊου 2023