Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Εθνική (Αν)ασφάλεια


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Ο George Orwell, είχε πει πως δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που ο άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν. Όλα τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις.
Κι όχι μόνο δημόσιες σχέσεις λέω εγώ. 

Στατιστικά στοιχεία εμβολιασμών των εκπαιδευτικών του νομού Κιλκίς


Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία των συνεχιζόμενων εμβολιασμών των εκπαιδευτικών.

Η ελευθέρωση της Μαίρης Σάντσεζ



Του Φώτη Μισόπουλου
...είναι η τελευταία μέρα που παίζω το ρόλο του νέγρου εδώ μέσα
TRUMAN KAPOTE [1]

Συμβολή της Δημοτικής Παράταξης "Συμμετέχω" για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ"

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς για το 2019-2023, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς και βρίσκεται αυτήν την ώρα υπό διαβούλευση από τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς, είναι μία αξιόλογη προσπάθεια του επιστημονικού δυναμικού του Δήμου που επιχειρεί να αποτυπώσει τα στατιστικά και λειτουργικά δεδομένα της υπάρχουσας κατάστασης, καταγράφει τις ελλείψεις και τις αναγκαιότητες μιας αναπτυξιακής πορείας και τέλος διατυπώνει τον οραματικό σχεδιασμό για το προσεχές μέλλον.

Συνάντηση Γ. Φραγγίδη με την Ένωση Στρατιωτικών νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης συναντήθηκε με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (ΕΣΠΕΕΚ). Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΕΚ Ταγματάρχης (Πεζικού) Χατζηγεωργίου Νίκος, ο Γραμματέας Ταγματάρχης (Πεζικού) Ζησόπουλος Νίκος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Ανθυπολοχαγός (Πυροβολικού) Τσάτσαρης Αριστείδης.

Δήμος Κιλκίς: Δυναμική ώθηση στην υιοθεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Η εξάλειψη των εικόνων φόβου και ντροπής με τις περιφερόμενες αγέλες σκύλων στο δημόσιο χώρο, η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, απόρροια του ολοκληρωμένου προγράμματος φροντίδας και των στειρώσεων και η προώθηση της υιοθεσίας τους με πιο δυναμικό τρόπο πρωταγωνίστησαν ως παραδοχές και ως νέα προτάγματα στη χθεσινή ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση του Δήμου Κιλκίς με εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Α. Βεργίδης: «Έμπρακτη η στήριξη της Π.Ε. Κιλκίς στην ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου»


Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τον αγροτικό κόσμο, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Διοικητήριο, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων νομού Κιλκίς.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα "Ανησυχία, προβληματισμός και υπόνοιες νέου σκανδάλου για τα self tests"


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Το σκάνδαλο των self tests φέρνει στη βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, 24 βουλευτές/τριες, με πρωτοβουλία των Ε. Αγαθοπούλου, Α. Ξανθού και Ν. Φίλη, επισημαίνουν ότι όπως όλα δείχνουν τα τεστ αυτοελέγχου που έχουν διανεμηθεί στα φαρμακεία προορίζονται, στην πραγματικότητα, για εργαστηριακή χρήση και «βαφτίστηκαν» ως σελφτεστς κατά τη «μετάφραση» των οδηγιών χρήσης. 

Δωρεάν rapid tests στο Κιλκίς και τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021


Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα επαναληφθούν στο Κιλκίς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 12 Απριλίου στην πλατεία Ειρήνης από τις 9:00 έως τις 14:00.

Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε σχολικές μονάδες του δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Στα πλαίσια της αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων, έγινε προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικών δαπέδων σε εξωτερικούς και εσωτερικού χώρους σε εννέα σχολικές μονάδες του δήμου.

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Ασημάκη Χριστοδουλίδη.

Κορωνοϊός (9/4/2021): 2.747 νέα κρούσματα (43 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 78 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.747, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 290.964 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.978 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης
θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Δηλώσεις Λάζαρου Μεταλλίδη για το νέο Προπονητικό Κέντρο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 
Κιλκισιακού 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κύριος Μεταλλίδης Λάζαρος προχώρησε σε δηλώσεις που αφορούν το νέο Προπονητικό Κέντρο του Κιλκισιακού εντός του Αστικού Ιστού της Πόλης του Κιλκίς όπως παρακάτω:

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 9/4/2021, 2:52 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθη ημεδαπή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (8 Απριλίου 2021) το μεσημέρι στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης μία ημεδαπή γυναίκα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Rapid tests στην πόλη του Κιλκίς: Αρνητικοί και οι 186 που εξετάστηκαν


Με πολύ μικρή συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου η εβδομάδα των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοιού, που πραγματοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στο Δήμο Κιλκίς.

Σ. Τσιτουρίδης για τα Ελληνοτουρκικά: Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει Σημίτη. - Η ΝΔ;


Ο 
πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει στα ελληνοτουρκικά τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Σημίτη. Η σημερινή Ν.Δ. θα υπερασπιστεί τις πολιτικά και ιστορικά δικαιωμένες επιλογές της παράταξης και του Κώστα Καραμανλή στην εξωτερική πολιτική;»

Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "1821: Η επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού αστικού κράτους"


Δελτίο τύπου 
Τομεακής Οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ
Η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» με τίτλο: "1821: Η επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού αστικού κράτους" που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, με εισηγητή μέλος του Τμήματος Ιστορίας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα, "Πιο κοντά... από μακριά; Η ψυχική ανθεκτικότητα στον καιρό της πανδημίας"


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πιο κοντά… Από μακριά; Η ψυχική ανθεκτικότητα στον καιρό της πανδημίας» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00.

Επιμορφωτική Κιλκίς: 21 επιχειρηματίες εκπαιδεύτηκαν για να αναλάβουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας β’ κατηγορίας στην επιχείρησή τους


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Σε διαδικτυακό σεμινάριο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 (ΚΔΒΜ) Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. συμμετείχαν 21 επιχειρηματίες, με σκοπό να αναλάβουν οι ίδιοι καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας β’ κατηγορίας για την επιχείρησή τους.