Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Διανομή τροφίμων στους Τριτέκνους Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες των – 10 βαθμών και βλέποντας τον παγωμένο ποταμό Αξιό οι τρίτεκνοι Πολυκάστρου δεν πτοήθηκαν. Προσήλθαν στα γραφεία του συλλόγου στην Γοργόπη και παρέλαβαν τα τρόφιμα που τους αναλογούσαν. 

Κιλκίς: Αναβάλλονται οι παραστάσεις του έργου ’’Ο Φεγγαροσκεπαστής’’

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς αναβάλει τις παραστάσεις του έργου ’’Ο Φεγγαροσκεπαστής’’ που είχε προγραμματίσει για το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ. και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 11.30π.μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ρύθμιση για τις οφειλές δικηγόρων, μηχανικών, αγροτών

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή ρυθμίζονται οι οφειλές.
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή του skai και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα δώσουμε την δυνατότητα καταβολής στη διάρκεια του έτους των οφειλών που διαμορφώθηκαν στο έτος 2016 σε 12 μήνες, ενώ πριν ήταν σε μια δόση...

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, 19.00: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Το φετινό Βραβείο Πάλμε σε Λέσβο και Λαμπεντούζα

Στους δημάρχους Λέσβου και Λαμπεντούζας-Λινόζα Σπύρο Γαληνό και Τζούσι Νικολίνι απονέμεται το φετινό βραβείο Ούλοφ Πάλμε για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Εγκρίθηκε πρόγραμμα 600.000 ευρώ για τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει φέτος σε 18 διεθνείς και ειδικές θεματικές εκθέσεις, ενώ έχει προγραμματιστεί και πλαίσιο ενεργειών και δράσεων ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο το δωδεκάμηνο τουρισμό και την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τόσο εντός Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.

Εγκρίθηκε πρόγραμμα 750.000 ευρώ, για προβολή αγροδιατροφικών προϊόντων έτους 2017

Εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας το «Πρόγραμμα Προβολής Αγροδιατροφικών Προϊόντων για το έτος 2017», συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Κλειστά και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Κλειστά και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Ο Προκρούστης των λαϊκών στρωμάτων

Του Δημήτρη Νίκογλου
Πριν λίγα χρόνια είχα διαβάσει σε έναν τοίχο το εξής: Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους. Σκεπτόμενος τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η κυβέρνηση μου ήρθε στο μυαλό αυτό αντικαθιστώντας την λέξη δικαιοσύνη με την λέξη κυβέρνηση.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 01/2017) και ισχύει από σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 έως την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10/01/2017), ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη (11/01/2017) και από τα δυτικά.

Κλειστά αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Παιονίας

Κλειστά θα παραμείνουν  και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Παιονίας, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας και του παγετού.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, 14:00: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Κλειστά, αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς με απόφαση Δημάρχου

Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς
Με νεότερη απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη δε θα λειτουργήσουν αύριο 10 Ιανουαρίου 2017 οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Απολογισμός Δεκεμβρίου 2016, σε θέματα οδικής ασφάλειας στην Κεντρική Μακεδονίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία τον Δεκέμβριο 2016


Κατά τη διάρκεια του μήνα Δεκεμβρίου του 2016, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -503- άτομα και ειδικότερα:

Κλειστά παραμένουν και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς 

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, εξαιτίας του ψύχους ( ολικός παγετός), οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας αποφάσισαν τα εξής: Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

«Σαφάρι» της αστυνομίας για παραβάσεις σε καφέ και μπαρ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και για την πώληση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Κλειστό σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς

Κλειστό λόγω παγετού θα παραμείνει σήμερα, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, 11:30 π.μ.: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής: 

H κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Δημήτριο Κιλκίς (Video)



H κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Δημήτριο Κιλκίς, την ημέρα των Θεοφανείων, 6 Ιανουαρίου 2017

Αλάτι και ζεστά ρούχα στους άστεγους της Θεσσαλονίκης

Αλάτι και ζεστά ρούχα στους άστεγους της Θεσσαλονίκης διένειμε και θα συνεχίσει να διανέμει όλο το επόμενο διάστημα του παγετού ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη: Ρεσιτάλ τραγουδιών «Μόνο για την Αγάπη…» στο μνημείο της Ροτόντας



Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν το ρεσιτάλ τραγουδιών «Μόνο για την Αγάπη…» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο μνημείο της Ροτόντας  την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και ώρα: 21:00.

Εργαστήριο ενηλίκων με θέμα «Η αναζήτηση του εαυτού... αξία ζωής»

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Κέντρο Πρόληψης "ΝΗΡΕΑΣ" το βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων με θέμα «Η αναζήτηση του εαυτού... αξία ζωής». Το εργαστήριο είχε διάρκεια 5 δίωρες συναντήσεις. 

Θεσσαλονίκη: Μεταστέγαση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Από σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και για περίπου μία εβδομάδα θα πραγματοποιούνται εργασίες μεταστέγασης των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 64 (περιοχή παλαιών σφαγείων) της Θεσσαλονίκης.

Φραγγίδης: "Ώρες ευθύνης για τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς"

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης*
Η κατάσταση στη χώρα γίνεται όλο και δυσμενέστερη. Οι ιδεοληψίες των δανειστών σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια της κυβέρνησης φαίνεται να καθυστερούν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα. 

Διευκρινήσεις για την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων 2017

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2017 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.

Κατάσταση Πληρωμής και Απορριπτόμενων της Δράσης 2.3 (Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων έτους 2014»

Ανακοινώνεται ότι έχει αναρτηθεί στις 05/01/2017 η κατάσταση πληρωμής, απορριπτομένων και δεσμευμένων της δράσης 2.3 (Β) για το έτος 2014 (2η Πρόσκληση - "Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων",  "Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις" του προγράμματος Αγροτικής Ανόπτυξης (ΠΑΑ) 2007- 2013 "Αλέξανδρος Μπολτοτζής") στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομἱα και Κτηνιατρικής -ΠΕ Κιλκίς - (ΔΑΟΚ ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ) (Οδός Ανδρέα Ποπανδρέου 3, 1ος όροφος Τ.Κ. 611 00)
προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι και κάθε τρίτος που έχει έννομο συμφέρον και να υποβληθούν από τους δικαιούχους ενστάσεις
(εφόσον συντρέχει λόγος) κατά των παραπάνω καταστάσεων από Δευτέρα 09/01/2017 έως και Παρασκευή 13/01/2017 στη ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκἱς.

Νικηφόρα έως τώρα η διαδρομή του Αίαντα Κιλκίς (Βόλεϊ)

Ανακοίνωση Αίαντα Κιλκίς
Ο Α.Σ.ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ) σας εύχεται χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία και ευημερία!
Εν μέσω παγετού και εν αναμονή του επόμενου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου της ομάδας μας, μια ματιά στη νικηφόρα έως τώρα διαδρομή του ΑΙΑΝΤΑ: 

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, 08:00 π.μ.: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής: