Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τελετή ορκωμοσίας ογδόντα εννέα (89) νέων Υπαστυνόμων Β΄

Τελετή ορκωμοσίας ογδόντα εννέα (89) συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β΄, αποφοίτων των Τμημάτων Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2015 το πρωί, στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αθήνα και Βέροια.

"Για εμάς Pride σημαίνει ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ"

Υπογράφει το κινηματικό μπλοκ του 4ου Thessaloniki Pride 
Το 2012 διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1ο Thessaloniki Pride, ένας θεσμός που από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 επιδιώκει να προβάλει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των τρανς αποδεικνύοντας ότι το ζήτημα του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου δεν είναι μόνο ένα ατομικό δικαίωμα.

Συναυλία των σπουδαστών της τάξης κρουστών, ακορντεόν και της χορωδίας του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς (Video)


"Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι"

Του Όμηρου Σαββίδη*
Η σχιζοφρένεια είναι μία χρόνια ψυχική πάθηση. Οι πάσχοντες όταν λαμβάνουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή είναι λειτουργικοί χωρίς να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στους γύρω τους. Κύριο χαρακτηριστικό όταν η νόσος βρίσκεται σε έξαρση είναι η σχάση με την πραγματικότητα. Ο ασθενής μπορεί να ακούει φωνές και να νοιώθει πως απειλείται. Αυτό προκαλεί έντονο άγχος και ανησυχία. Είναι όλα αυτά αρκετά για να τον οδηγήσουν στο έγκλημα;

Κινηματογραφική ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του Κιλκίς, με λεία κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 80.000 ευρώ

Σήμερα (14-6-2015) τα ξημερώματα, τέσσερις (4) άγνωστοι δράστες, επιβαίνοντας σε όχημα, προσέγγισαν κοσμηματοπωλείο στο Κιλκίς ιδιοκτησίας 55χρονου και αφού έσπασαν την βιτρίνα με βαριοπούλα, οι τρεις μπήκαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 80.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση του παθόντα, ενώ ο 4ος παρέμενε έξω από το κατάστημα απομακρύνοντας τους διερχόμενους οδηγούς με την απειλή πιστολιού.

"Ζώντας σε εποχή τεχνολογικής ακμής και πολιτιστικής παρακμής"

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Ο τίτλος του άρθρου αυτού είναι λόγια ενός μαθητή, του Γ., ο οποίος με έκανε υπερήφανη με τον τρόπο που προσέγγισε το θέμα, σε συζήτηση που είχαμε περί κυβερνοεκφοβισμού. Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αλματώδη ανάπτυξη, ιδιαίτερα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα έξυπνα τηλέφωνα, tablets και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα έκαναν την εμφάνιση τους, τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Από αύριο ξεκινά η υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2015

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2015 ξεκινούν από τη Δευτέρα 15-6-2015 και ολοκληρώνονται την Τρίτη 7-7-2015.
Πιο συγκεκριμένα:

Γράψε... λάθος! Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Μία ή δύο λέξεις;(β΄ μέρος)
Συνεχίζουμε με τις φράσεις που γράφονται με δύο (ή περισσότερες) λέξεις, καθώς και με τις διαφορές που επισήμανε ο Νίκος Σαραντάκος μεταξύ του πίνακα του Γιώργου Παπαναστασίου και του αντίστοιχου πίνακα του Γεωργίου Μπαμπινιώτη (σ.σ.: υπενθυμίζω ότι με αστερίσκο σημειώνονται οι λέξεις που προσθέτει ο Νίκος Σαραντάκος στον πίνακα του Γιώργου Παπαναστασίου και με υπογράμμιση, για να ξεχωρίζουν, σημειώνονται οι λέξεις που περιλαμβάνει η σχολική Γραμματική). Στο τέλος κάνουμε και μία αναφορά στη γραφή των δανείων.

Διακλαδικό στρατιωτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς - Video