Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: "Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς στο ζήτημα των μετατάξεων"

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών
Ο εμπαιγμός του υπουργείου Παιδείας απέναντι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, στο ζήτημα των μετατάξεων, αποκαλύπτεται! Από τη συνάντηση αντιπροσωπείας εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, που μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ Κουράκη, προέκυψε πως ουσιαστικά χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να βρίσκονται το επόμενο διάστημα στον αέρα, χωρίς οργανικές θέσεις!

Στο μάθημα επιλογής τους εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές των γενικών λυκείων

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Κίνητρο Κιλκίς
Τα θέματα των μαθηματικών γενικής παιδείας θεωρήθηκαν μέτριας δυσκολίας, καθώς τα πρώτα δύο θέματα ήταν αρκετά εύκολα, αλλά στα θέματα Γ και Δ, στα ερωτήματα Γ3, Δ3 και Δ4 υπήρχαν αρκετά δύσκολα σημεία.

Τον έπιασαν κότσο και του πήραν 28.627,83 ευρώ

Άγνωστοι δράστες, με τη μέθοδο ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω e-mail με αποστολέα υποτιθέμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και με περιεχόμενο την αναβάθμιση και τον συγχρονισμό συσκευών λήψης κωδικών ασφαλείας για τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου, εξαπάτησαν 46χρονο ημεδαπό στα Γιαννιτσά.

Παρουσίαση του Λεξικού της Αρωμανικής (Βλάχικης) Γλώσσας των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), διοργανώνει τη 3η Γιορτή της Πολυγλωσσίας στις 22, 23 και 24/5/2015 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς της πόλης μας, ξένα Ινστιτούτα και σωματεία, φυσικοί ομιλητές, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις κλπ.

Τα πέντε apps που «ενώνουν» Γονείς - Κηδεμόνες και Εκπαιδευτικούς

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Κοινωνικές πλατφόρμες για την Εκπαίδευση δίνουν πλέον την ευκαιρία σε Γονείς και Κηδεμόνες να μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με την επίδοση, απουσίες των παιδιών τους στο σχολείο (2ο – 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς….) με το πάτημα ενός κουμπιού στο «έξυπνο» κινητό ή την ταμπλέτα τους.

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις 26 Απριλίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς , με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Υπουργείο Εργασίας: 3.500 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Στο Υπουργείο Εργασίας θα καλυφθεί το σύνολο των θέσεων από την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ με 3500 προσλήψεις. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν ΔΕ Διοικητικούς Γραμματείς, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Χειριστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ΠΕ Πληροφορικής.

Μετέφεραν με δύο οχήματα 6 Σύριους, αλλά...

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές του Κιλκίς, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα.

Trukitrek teatre από τη Βραζιλία & την Ισπανία με τίτλο “Jukebox” σήμερα το απόγευμα στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

Την υπέροχη παράσταση του Trukitrek teatre από τη Βραζιλία & την Ισπανία με τίτλο “Jukebox” φιλοξενεί σήμερα 20 Μαΐου στις 7 το απόγευμα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.

Προτάσεις της Δ.Α.Κ.Ε. Κιλκίς για την τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση

Δελτίο τύπου  Δ.Α.Κ.Ε.  Κιλκίς
Συνάδελφοι /ες, είναι γνωστό σε όλους ότι η Τεχνική Επαγγελματική εκπαίδευση έχει περάσει από πάρα πολλές φάσεις πειραματισμού. Η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντί να αναλάβει εκείνες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα έδιναν λύση στα μεγάλα προβλήματα της ΤΕΕ, έκαναν το ακριβώς αντίθετο δηλ. δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυναν.

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων
Α) Ο οικείος Διευθυντής Εκπαίδευσης εκδίδει προκήρυξη πλήρωσης θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων με την οποία προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής να υποβάλουν αίτηση που συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά, από την 20ηΜαΐου 2015 και εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερών.

Φιλικοί αγώνες για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς με Ολυμπιακό

Σειρά φιλικών παιχνιδιών στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας έδωσαν τα babini-προτζούνιορ-τζούνιορ και προπαίδες με τα αντίστοιχα τμήματα του Ολυμπιακού. Όλοι οι μικροί ποδοσφαιριστές χάρηκαν τα παιχνίδια με την συμμετοχή να σπάει για φέτος όλα τα ρεκόρ.

Αξιούπολη: Ομιλία με θέμα "Καλλιεργώντας δεξιότητες στα παιδιά. Ο ρόλος των γονιών"


Συναυλία σπουδαστών ντραμς, ηλεκτρικής και κλασικής κιθάρας του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς (Video)


Επίσκεψη στο Μουσείο Σκρα (Video)


Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Αγώνας 10 ημερών μετ εμποδίων-Κλειδί οι συνομιλίες στη Σύνοδο της Ρίγας·Οι σχολάρχες έβαλαν πούλμαν κατά Μπαλτά!·Διεθνής Ένωση Εργασίας: - Ένας στους τέσσερις με σταθερή δουλειά!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Άνω –κάτω με τις κάρτες- Δεν δέχονται οι δανειστές την έκπτωση του 3% για αγορές με πλαστικό χρήμα-Τι πρέπει να προσέξετε·12 «γαλάζιοι» βουλευτές αγωνιούν για τις συντάξεις·Η Λάρισα χωρίς ασθενοφόρα