Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΚΚΕ: 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Σαρανταεπτά χρόνια μετά το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα νέα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, που εξυφαίνονται με τις έντονες παρεμβάσεις του ευρωατλαντικού παράγοντα και τα οποία προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.

Κιλκίς: Τριήμερο παιδικών προβολών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο


Με την παιδική ταινία ‘’Λούκα’’, animation φετινής παραγωγής, συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 23 Ιουλίου το πρόγραμμα των προβολών του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου. Στην καταπράσινη γωνιά του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’ μικροί και μεγάλοι φίλοι θα απολαύσουν τις περιπέτειες του Λούκα, ενός θαλάσσιου τέρατος που βγαίνει από το βυθό της θάλασσας της ιταλικής Ριβιέρας και μαζί με το φίλο του εξερευνούν τον ανθρώπινο κόσμο.
Με ώρα προβολής στις 21:30 η ταινία θα παιχθεί και το Σαββατοκύριακο.

myConsulLive: 18 επιπλέον Προξενικές Αρχές εντάσσονται στην υπηρεσία


Κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Στην περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας ΜyConsulLive με την προσθήκη 18 επιπλέον Αρχών του Εξωτερικού (Πρεσβείες και Προξενεία) σε 17 χώρες προχωρούν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο


Εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παρασκευή 23 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021.

Κύριε-κύριε, με ακούτε;


Επιμέλεια άρθρου: Νικηφόρος Χ. Χριστοφοριδης, Msc in Advanced Computer Networks, 
Διαχειριστής των τμημάτων εκμάθησης Η/Υ του ΚΕΔΙΒΙΜ2 Επιμορφωτική Κιλκίς
«Κύριε-κύριε, με ακούτε;» μια φράση που ακούστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (λόγω της πανδημίας Covid) όχι μόνο από τους μικρούς μαθητές αλλά και από τους ενήλικες.

Προβολή των ταινιών "O Μικρός Νικόλας πάει διακοπές’" και "Μαγικός Καθρέφτης’" στο Χέρσο Κιλκίς

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού την Παρασκευή 23 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Χέρσου.

Προσλήψεις ιδιωτών συνεργατών στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Σεπτεμβρίου 2021 – Απριλίου 2022, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της Τετάρτης 21 Ιουλίου 2021 μέχρι και την 24η ώρα της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Σεπτέμβριο 2021 έως και τον Απρίλιο 2022.

Δήμος Κιλκίς: Γιορτή Καλαμποκιού στο Σ.Σ. Μουριών


Ο κάμπος του λεκανοπεδίου των Μουριών βάφεται με κεχριμπαρένια χρώματα κάθε καλοκαίρι. Οι φυτείες καλαμποκιού, δουλεμένες συστηματικά με το μεράκι των καλλιεργητών από τη δεκαετία του '80, είναι η αγροτική προίκα της περιοχής με τον καρπό της να χρησιμοποιείται για φυτική και ζωική χρήση.

Σκοτώθηκε 39χρονος σε τροχαίο


Πρωινές ώρες σήμερα (22-07-2021) στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Αγίου Βασιλείου) Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός προσέκρουσε στο οπίσθιο μέρος γεωργικού ανελκυστήρα (τρακτέρ), που οδηγούσε 86χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό και των δύο οδηγών των οχημάτων. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Λητής.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 22/7/2021, 6:56 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπές
Συνελήφθη χθες (21 Ιουλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την προηγούμενη ημέρα στη Βέροια, αφαίρεσε από σταθμευμένο όχημα μία τσάντα και ένα πορτοφόλι, με συνολικό χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Κορωνοϊός (22/7/2021): 2604 νέα κρούσματα (11 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 5 θάνατοι και 126 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.604, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 469.042 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.325 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η All in One, Κιλκισιώτικη Αθλητική Ακαδημία "Αλέξανδρος"


Νικόλαος Ξανθόπουλος: Ο βέρος, αξιοπρεπής, ντόμπρος και αληθινός Κιλκισιώτης


Υπογράφουν οι: 
Κωνσταντίνος – Γεωργία – Ξανθίππη Στεφανίδη
διά χειρός Γεωργίας
Νικόλαος Ξανθόπουλος: Γιος του Θουκυδίδη – Δούκα Ξανθόπουλου και της Γεωργίας Τηλιακού, με ρίζες από Κιλκίς και Κάλυμνο. Ξεκινώντας ως μαθητής του Β' Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, γνωστού ως “Ντάνεφ”, τελειώνει το εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Κιλκίς και έχοντας πρότυπά του δύο Καλύμνιους γιατρούς, τον παθολόγο Αθανάσιο Τηλιακό και τον χειρουργό Ιωάννη Ορφανό, οι οποίοι από τις δεκαετίες του ’50 ασκούσαν ιατρική στο ακριτικό Κιλκίς, συνεχίζει ως φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ' όπου και αποφοιτά. 

Ερώτηση Φραγγίδη για τα βοσκοτόπια και την ενσωμάτωσή τους στη νέα ΚΑΠ


Η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής μαζί με το Βουλευτή Γιώργο Φραγγίδη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ.Λιβανό με θέμα: Υπαρκτός κίνδυνος να μείνουν σημαντικές εκτάσεις βοσκοτόπων εκτός της νέας ΚΑΠ με ζημιά στους κτηνοτρόφους και στις ενισχύσεις που καταβάλλονται σε αυτούς από ολιγωρία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Λαοδικηνό Κιλκίς: Ένα ιδιαίτερο χωριό


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Στο χωριό Λαοδικηνό που είχα την χαρά να βρεθώ δεν περίμενα να ανακαλύψω από την πρώτη στιγμή αυτό το ιδιαίτερα ξεχωριστό που ψάχνω κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα χωριό.

Φραγγίδης: «Η Κυβέρνηση έχει αφήσει τον Τουρισμό στον αυτόματο πιλότο»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης και ο Βουλευτής και Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού κ. Γιώργος Φραγγίδης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.