Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Διερεύνηση των εργασιακών αξιών των μαθητών της Β΄ τάξης Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Επιστημονικό Συνέδριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα, «Η Επαγγελματική Αγωγή στην Ελλάδα και τον κόσμο»
Μελέτη: Ιωάννης Λιναρδάκης*, Γεώργιος Μενεξές**, Θεόδωρος Αντωνίου***
Οι εργασιακές αξίες δεν πρέπει να θεωρούνται ως ανεξάρτητες από το σύνολο των αξιών που εσωτερικεύει το άτομο σε κάθε κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον. Η οργάνωση των αξιών σε ένα γενικευμένο σύνολο προσδίδει την εσωτερική ενότητα στις αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές των ατόμων, ρυθμίζοντας το επαγγελματικό τους μέλλον. 

Η ημερίδα της ΓΓΙΦ για το σεξισμό στο δημόσιο λόγο

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ο σεξισμός στο δημόσιο λόγο», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5/12/2016 στην αίθουσα Κωστής Παλαμάς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λαϊκό γλέντι της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στην Κορομηλιά

Δελτίο τύπου ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στην Κορομηλιά.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συλλαλητήριο αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, δύναμης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους

Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι τα Δωδεκάνησα, σχεδόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σύλλογοι ατόμων με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις και γονέων ατόμων με αναπηρία κατέφθασαν σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για να διαδηλώσουν για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, για να φωνάξουν «Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!» και «Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία χωρίς τα άτομα με αναπηρία»!

Διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε ωφελούμενους του Τ.Ε.Β.Α. Δήμου Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ξεκινά η διανομή επισιτιστικής βοήθειας στους ωφελούμενους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.).

Μνημόνιο συνεργασίας για την "Κάρτα του Αγρότη" μεταξύ ΥπΑΑΤ και Εθνικής Τράπεζας.

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση του τραπεζικού προϊόντος «Κάρτα του Αγρότη / Agro-carta» υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Η παράσταση "Αμλετ η παρωδία" του Τζίμη Κούρτη, στην Αξιούπολη


1996 - 2016... 20 χρόνια ΜΠΛΕ

Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΤΟΣ παρουσιάζει τους ΜΠΛΕ, το Σάββατο 10, 17 και 24 Δεκεμβρίου 2016, στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα (Λαδάδικα).
20 χρόνια με χρυσά και πλατινένια albums, μουσικά βραβεία και πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες που ακούγονται διαχρονικά έως και σήμερα!

Σέρρες: Έκαναν 700 κιλά λάδι από κλεμμένες ελιές

Στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιόκαρπου από περιοχή των Σερρών.

"Θερίζει η ηπατίτιδα Α στο κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας Κιλκίς"

Ερώτηση βουλευτή Βασίλη Κικίλια, προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Υπουργό Υγείας
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στη Νέα Καβάλα Κιλκίς κρίνεται ως άκρως ανησυχητική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς, παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α, σε παιδιά και νέους ηλικίας από 6-21 έτους, με 6 εξ' αυτών σήμερα να νοσηλεύονται στην παιδιατρική και παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς.

Τι πρέπει να προσέχετε στις αγορές σας στο διαδίκτυο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης και ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου, εφιστά την προσοχή των πολιτών – χρηστών διαδικτύου κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους και συγκεκριμένα στις πληρωμές προϊόντων, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και πιστωτικών-χρεωστικών καρτών.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εσθονία, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Κιλκίς

Στα πλαίσια συμμετοχής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Ερεγλί της Εσθονίας από τις 20 έως 25 Νοεμβρίου 2016. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας κ. Ελένη Τεχλικίδου και οι εκπαιδευτικοί Χρυσάνθη-Σοφία Λιπαρά και η Κωνσταντία- Θεοδώρα- Κυρατσού, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Together Better – Join Us».

Το 5ο Δημοτικό Κιλκίς και το πρόγραμμα "Νοιάζομαι και δρω"

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το 5ο Δημοτικό Κιλκίς έχει ενταχθεί φέτος να υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ. Στο πρόγραμμα έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν 60 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο από το Κιλκίς. Συντονίστριες του προγράμματος είναι η Αφροδίτη Ντίνου για το 5ο Δημοτικό και η Άννα – Μαρία Παναγιωτίδου για το 1ο Γυμνάσιο, ενώ επιβλέπει ο σχολικός Σύμβουλος 2η1 σχολικής περιφέρειας Π.Ε. Πάρης Παπαδόπουλος.

“Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης” και “Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος” στο Κιλκίς

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις κουτοπονηριές και σκανταλιές του αγαπημένου ήρωα των παιδιών; Ο Άθως Δανέλλης είναι στο φεστιβάλ του Κιλκίς με τον Καραγκιόζη και την παρέα του, υποσχόμενος γέλιο πολύ με δύο διαφορετικές παραστάσεις.

Διανομή νωπών κοτόπουλων και οπωρολαχανικών στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας

Διανομή νωπών κοτόπουλων και οπωρολαχανικών από την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Κιλκίς στους ωφελούμενους του προγράμματος ''Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)''. (08/12/2016-9/12/2016)

Εορταστικές εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12 ώρα 21:00
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ» του Ξενόπουλου
Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 1)
Μια πολύ χαριτωμένη παράσταση εποχής, μια κωμωδία ηθών για όλη την οικογένεια

Διανομή κοτόπουλου και οπωρολαχανικών από τον δήμο Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 8-12-2016 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ. και την Παρασκευή 9-12-2016 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ. διανομή κοτόπουλου και οπωρολαχανικών για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD).

ΠΑΜΕ: Απεργία στις 8 Δεκέμβρη - Συγκέντρωση 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Κιλκίς
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες 
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγόρη Ξενόπουλου, στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»



Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  παρουσιάζει στο πλαίσιο του θεσμού "Ανοιχτό Θέατρο" την παράσταση «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγόρη Ξενόπουλου  σε σκηνοθεσία Γιούλης Μπυρίδου  από την Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), Θεσσαλονίκη

Παιονία: Άναμμα Χριστουγεννιάτικων Δέντρων

Εορταστικό μήνυμα Χρήστου Γκουντενούδη

Υπογράφει ο
Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Αγαπητές συμπολίτες,
Στην εκπνοή μιας χρονιάς με πολλαπλές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα για την Πατρίδα μας αλλά και την τοπική μας κοινωνία, με μια καθημερινότητα δύσκολη για όλους, οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προσφέρουν ένα αναγκαίο και ωφέλιμο διάλειμμα.