Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Το ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδεύει στον κόσμο των μύθων του Αισώπου

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας στο ΚΔΑΠ Kinesis ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα που ακούει στο όνομα "Μύθοι του Αισώπου". Μάθαμε ποιος είναι ο Αίσωπος αλλά και ότι οι μύθοι του έχουν διδακτικό περιεχόμενο . Επιλέξαμε να διαβάσουμε τον μύθο "Η αλεπού και τα σταφύλια" κι έπειτα δημιουργήσαμε όμορφα καδράκια. Χρωματίσαμε το γρασίδι, τον ουρανό και την αλεπού, προσθέσαμε τις κληματαριές από μικρά ξυλαράκια, τα φύλλα με αποτύπωμα από πραγματικό φύλλο και με βούλες από βαμβάκι τα σταφύλια. Η όμορφη δημιουργία μας έτοιμη.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 28/5/2022, 10:55μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 15ης Μαΐου 2022 σε περιοχή της Ημαθίας, η παραπάνω γυναίκα πλησίασε ηλικιωμένη ημεδαπή και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από την κατοχή της μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της και στη συνέχεια διέφυγε με τον συνεργό της που ανέμενε σε όχημα.

Η Πόλις εάλω

Του Κώστα Μπούζα

Εικοσιεννιά Μαΐου. Η Πόλις εάλω. Η Βασιλεύουσα, η Θεοφρούρητος, η Eπτάλοφος, η Xιλιόχρονη, το πνευματικό σύμβολο της Οικουμένης, η πόλη της Αγίας Σοφίας, το τιμημένο σκήπτρο, το καύχημα της Ανατολής, το στόλισμα της Ρωμιοσύνης.

Ο κυβερνητικός κυνισμός

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού

Αναπληρωτής Συντονιστής
ΟΜ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται ως περίοδος πολιτικού κυνισμού.
Όσο και αν η κυβέρνηση χρεώνει την αποτυχία διαχείρισης των καταστάσεων σε εξωτερικούς παράγοντες, ισχύει το αξίωμα ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

(Video) Βελόπουλος από Κιλκίς: Εκλογές έχουμε στις 2 Οκτωβρίου 2022

Κυριάκος Βελόπουλος από το Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, το Σάββατο 28 Μαϊου 2022: Εκλογές έχουμε στις 2 Οκτωβρίου.

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 από τον ΕΟΔΥ στο Δήμο Παιονίας

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 από τον ΕΟΔΥ στο Δ¨ημο Παιονίας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Φιλυριά (Αγρ.Ιατρείο) από 09:00 έως 11:30
Γερακώνα (Αγρ.Ιατρείο) από 12:00 έως 14:30

Ο ηγιασμένος Όσιος και ο αγιασμός της εκκλησίας του (ιερή επετειακή αφιέρωση)

† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Φέτος, που αναγόμαστε επετειακά στα 100χρονα από τη Μικρασιατική καταστροφή και τον τραγικό προσφυγισμό, συν Θεώ ευλογηθήκαμε να τελέσουμε και τα εγκαίνια της εκκλησίας του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, που ανεγείραμε από ετών στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Γουμένισσας.

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς: Κατασκευή και Τουρνουά Μαθηματικών Παιχνιδιών

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Επιτυχώς ολοκληρώθηκε τη σχολική χρονιά 2021-22 στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή των Μαθηματικών, Παπαδόπουλου Χρήστου, ο όμιλος δημιουργικότητας και καινοτομίας «Κατασκευή και Τουρνουά Μαθηματικών Παιχνιδιών».

(Video) Κιλκίς: Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ ΚΟΥΠΑ Κιλκίς - Συλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος

(Video) Κιλκίς: Συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κιλκίς: Συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, το Σάββατο 28 Μαϊου 2022.

(Video) Μαθητική συναυλία κλασικής κιθάρας της τάξης του Αλέκου Ζουγγουρλή στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς

Μαθητική συναυλία κλασικής κιθάρας της τάξης του Αλέκου Ζουγγουρλή στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς, την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022.

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 31η Μαϊου 2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Γεωργαντάς: Οι υδατοκαλλιέργειες μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τον πρωτογενή τομέα

Τη σημαντική συμβολή της υδατοκαλλιέργειας στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής οικονομίας, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του σε Ημερίδα με θέμα «Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα Σύβοτα.

Εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση κυκλώματος που λειτουργούσε παράνομο οίκο ευγηρίας στις Σέρρες

Στο πλαίσιο πολύμηνης και συστηματικής έρευνας των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Σερρών και έπειτα από παραγγελία του Ανακριτή Σερρών, εξακριβώθηκε η δράση κυκλώματος, που λειτουργούσεπαράνομο οίκο ευγηρίας.

Φραγγίδης: Δίκαια τα αιτήματα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Μετά από την οκταετή και πλέον εφαρμογή των άδικων μέτρων της υποχρεωτικής έκπτωσης και υποχρεωτικής επιστροφής (rebate & clowback) και της πρόσφατης ψήφισης του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου απαιτείται η ανανέωση του εξοπλισμού για τη συνέχιση της λειτουργίας των εργαστηρίων, οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγούνται προς την αναστολή της λειτουργίας τους.

Η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στο Κιλκίς

Την Τετάρτη 25 Μαϊου 2022, επισκέφθηκε το Κιλκίς η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κα Σίβυλλα Μπέντικ συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Θεοδωράκη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χρήστου Χατζημλάδη.