Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ζωντανή επετειακή ραδιοφωνική εκπομπή στον Ok Radio, στις 25 Μαρτίου 2021


Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, το Ok Radio και το "Ημερολόγιον Ασυρμάτου" τιμώντας την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παρουσιάζει τη ζωντανή επετειακή ραδιοφωνική εκπομπή, "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ὁμιλία πρὸς τοὺς Γυμνασιόπαιδες στὴν Πνύκα". 

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Αφιέρωμα στο gaming της δεκαετίας του '80 pt. 3/3: Altered Beast(1988)

Εργασίες συντήρησης επί της Εθνικής Οδού 16 Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου


Εργασίες συντήρησης επί της Εθνικής Οδού 16 «Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου έως όρια νομού Χαλκιδικής» θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη 23 Μαρτίου, την Τετάρτη 24 Μαρτίου και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 22/3/2020, 10:32 μ.μ.


Εντοπίστηκε και συνελήφθη ημεδαπός άνδρας που ενέχεται σε περιπτώσεις βιασμών γυναικών και ληστείες σε βάρος τους
Ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους, προχώρησε στη σύλληψη ημεδαπού, έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών για βιασμό γυναικών και ληστείες σε βάρος τους.

Δερμεντζοπούλου, Νικολοπούλου και Λιναρδάκης, συνομιλούν με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio



Αποζημίωση 200€ ανά στρέμμα για τους συκοπαραγωγούς της Παιονίας.


Ως γνωστόν, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς είχε ζητήσει από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη να ενισχυθούν οι συκοπαραγωγοί της Παιονίας, λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους, το 2020.

Tο υγρό ενύπνιο του Άμλετ



Του Φώτη Μισόπουλου
Τι περιμένεις. Οι πετεινοί σφάχτηκαν. Το αύριο δεν θα συντελεσθεί πλέον
Heiner Müller [1]

"Να παλεύεις για υγεία, μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, δεν είναι πατριωτισμός;"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Σε μια ταξική κοινωνία όπως είναι ο καπιταλισμός με αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα που αλληλεπιδρούν οι ανταγωνισμοί επάνω τους, η επίκληση της «εθνικής» ενότητας από το σύστημα αποτελεί μια τεχνητή συγκόλληση. Στόχος η λαϊκή πλειοψηφία να υποταχθεί και να συμμορφωθεί στις αξιώσεις των λίγων, των κατόχων των κλειδιών της οικονομίας και μέσων παραγωγής, της αστικής τάξης, που έχει την πραγματική εξουσία στα χέρια της.

«Διαχρονικά και επίκαιρα τα μηνύματα του 1821»


Μήνυμα δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη για την επέτειο του 1821
«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα”». Είναι τα λόγια του γέρου του Μωριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη διάρκεια της ομιλίας του προς τους μαθητές στην Πνύκα το 1838, μια ομιλία που αποτελεί την πνευματική του παρακαταθήκη προς τη νέα γενιά.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Δράση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την αναγνώριση της αξίας της ελευθερίας στην εκπαίδευση


Ανακοίνωση Επιμορφωτική Κιλκίς 
με αφορμή την επέτειο εορτασμού 1821-2021
Ο Μάρτιος για τους Έλληνες και τον ελληνισμό είναι μήνας καθοριστικής σημασίας. Θυμίζει την ελληνική επανάσταση, τους αγώνες για την ελευθερία, τις θυσίες των ηρώων, όλα εκείνα τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Ο φετινός Μάρτιος είναι διπλά ξεχωριστός γιατί συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη στιγμή του ξεσηκωμού των Ελλήνων και της απελευθέρωσης.

H Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην "Τέχνη" Κιλκίς


Μέλη και φίλοι της "Τέχνης" Κιλκίς, καταξιωμένοι και αγαπημένοι ποιητές, ποιήτριες και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων, ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, η ψυχολόγος και ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου, η ποιήτρια & δοκιμιογράφος Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η σκηνοθέτης και ποιήτρια Άννα Σωτρίνη, η ηθοποιός Φωτεινή Φιλοσόφου και η ποιήτρια Αλεξάνδρα Μπακονίκα, μίλησαν για την ποίηση και διάβασαν το ποίημα που ξεχωρίζουν.
Δείτε ΕΔΩ

Τι προτείνει η Δημοτική Παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» για απαλλαγές- ελαφρύνσεις σε δημότες και επιχειρήσεις

Προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Παιονίας για απαλλαγές- ελαφρύνσεις σε δημότες και επιχειρήσεις του δήμου Παιονίας λογω covid-19
Στο πλαίσιο των γενικών μέτρων που ελήφθησαν από το κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την περίοδο από Μάρτη του 2020 μέχρι και σήμερα, και με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν και των δημοτών που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια, η μείζονα αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις για να ψηφιστούν στην ΟΕ και το ΔΣ του δήμου.

Τροποποίηση της απόφασης ανάρτησης δασικού χάρτη δήμου Παιονίας - Υποβολή αντιρρήσεων

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η τροποποίηση της απόφασης ανάρτησης του δασικού χάρτη που αφορά και τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του δήμου Παιονίας με αρ. πρ. 2753 της 12-03-2021.

Δήλωση Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας
Η ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη εκδοχή της ΝΔ που βρίσκεται σήμερα στα ηνία της χώρας εφαρμόζει πιστά το δόγμα ‘’του ελέγχου της οικονομικής δραστηριότητας από λίγους’’.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων ευχαριστεί θερμά...


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων ευχαριστεί θερμά όλους τους κατοίκους των Μέσων Αποστόλων, μέλη και τους φίλους του Συλλόγου από τους όμορους οικισμούς των Άνω Αποστόλων (με επικεφαλής το πάντα δραστήριο ζεύγος Πατρός Δημητρίου Κομνηνού), Μαυρονερίου, Παλαιού Αγιονερίου καθώς και του Κιλκίς, οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν την πρόθεση του Συλλόγου για την προετοιμασία αποστολής προς τους σεισμοπαθείς του Τυρνάβου κινητοποιήθηκαν άμεσα και με πρωτοφανή και συγκινητικό τρόπο συγκέντρωσαν - σε ελάχιστο χρονικό διάστημα - υλικά αγαθά και- μάλιστα σε ποσότητες -που ούτε κατά διάνοια αναμέναμε. 

Μητροπολίτης Δημήτριος: “Υπέρ Αδυνάτου” (το δικαίωμα στην επιβίωση για τον κάθε κυοφορούμενο άνθρωπο)


†Ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Το 403 π.Χ. ένας ανάπηρος πολίτης δημηγόρησε στη Βουλή των Αθηναίων με τον περίφημο δικανικό λόγο “Υπέρ Αδυνάτου” (του Λυσία) υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του για οικονομική επιβίωση. 

Κορωνοϊός (22/3/2021): 1.707 νέα κρούσματα (7 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 69 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.707, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 238.830 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 79 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.075 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δίωρη διακοπή ρεύματος στην Ξηρόβρυση Κιλκίς την Τρίτη 23 Μαρτίου


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 23 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος σε τμήμα της Ξηρόβρυσης από τις 8:00 έως τις 10:00 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Η Αστυνομία Σερρών ακυρώνει κορωνοπρόστιμα, που επέβαλλε η ίδια


Ανακοινώνεται ότι ακυρώθηκε το διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, που είχε επιβληθεί την 14η Μαρτίου 2021 σε πολίτη στις Σέρρες, μετά από εξέταση του αιτήματος προσφυγής του στο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών.

Μήνυμα Ανδρέα Βεργίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
«Η Ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από η στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Το νόημα του 1821 είναι μία λέξη: Ελευθερία.

Η ψυχολόγος και ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου δαβάζει το ποίημά της "Άλλοθι"

Η Έλλη Φρεγγίδου είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας (Master of Science), στη Μεγάλη Βρετανία. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου στο Κιλκίς και παράλληλα εργάζεται στον Δήμο Κιλκίς.

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021


Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ευθύνης επιπέδου ΓΔ της ΚΥ του Υπ. Δικαιοσύνης
2. Ανάρτηση Πινάκων Κατάταξης-Αποκλεισμένων Προκήρυξης Γεν. Δ/νσης Περ. Β.Αιγαίου
3. 2ΔΣ/2021: Προκήρυξη πλήρωσης θέσης Προέδρου ΔΣ & ΓΔ A.Π.Ε.-Μ.Π.Ε. Α.Ε
4. 2Κ/2021: Έκδοση προκήρυξης
5. Πρόσκληση υποβολής οικον. προσφορών για την προμήθεια πέντε (5) πολυμηχανημάτων
6. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για προμήθεια καταστροφέα εγγράφων
7. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών 5 ακουστικών τηλεφωνικού κέντρου
8. 1Ε/2021: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
9. 2Κ/2019: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων επιλαχόντων ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
10. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών προμήθειας διακοπτών και πριζών
11. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών ειδών καθαριότητας


"Ευχαριστώ την Αστυνομία του Κιλκίς, για την υποδειγματική της δουλειά..."

Υπογράφει ο
Γιώργος Δημητριάδης
Ιδιοκτήτης εταιρείας αθλητικών ειδών με
έδρα το Κιλκίς
“Με την παρούσα επιστολή θα επιθυμούσα να απευθύνω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες τόσο προσωπικά στο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κιλκίς όσο και στο αστυνομικό προσωπικό της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κιλκίς, για τις συντονισμένες και αμιγώς επαγγελματικές ενέργειες τους που οδήγησαν στην εξάρθρωση και σύλληψη των μελών σπείρας, που εμπλέκονται σε κλοπές.

Δικογραφία σε βάρος 4 ανδρών, για κλοπές σε περιοχή του Κιλκίς


Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 17 προς 18 Μαρτίου 2021, παραβίασαν αποθήκη ημεδαπού σε περιοχή του Κιλκίς και αφαίρεσαν ρούχα και υποδήματα συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με εκπροσώπους της Ένωσης Αδειούχων Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αδειούχων Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς.