Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Άνθρωποι και Άνθρωποι

Του Κώστα Μπούζα
Υπάρχουν Άνθρωποι Αγρίμια. Πρωτόγονοι, αδούλευτοι, κτηνώδεις, άρπαγες, βάρβαροι, διεκδικητές, αχόρταγοι. Και πάντοτε ικανοποιημένοι – μόνο αυτοί – από τον εαυτό τους. Δυσανασχετώντας μόνο για όσα δεν κέρδισαν ακόμη. Χωρίς συμπόνοια. Χωρίς συναίσθηση. Χωρίς συγγνώμη και έλεος. Χωρίς αγάπη. Χωρίς καρδιά.

2η μαθητική έκθεση Καλών Τεχνών στη Γουμένισσα

Δελτίο τύπου Συλλόγου
 "Διογένης ο Σινωπεύς"

Με πολλή μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η μαθητική έκθεση Καλών Τεχνών που διοργανώνει ο Σύλλογος "Διογένης ο Σινωπεύς" στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στη δράση συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία Γουμένισσας, πρώτο και δεύτερο, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.

Ανδρέας Βεργίδης: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών της Π.Ε. Κιλκίς με έργα και παρεμβάσεις

«Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών της Π.Ε. Κιλκίς με έργα και παρεμβάσεις και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου “Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου περιοχών Δήμου Παιονίας (α) Οδός πρόσβασης προς Νεκροταφείο Ν. Καβάλας (β) Οδός πρόσβασης προς Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Γρίβας”», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, υπογράφοντας τη σύμβαση μαζί με τον ανάδοχο του έργου Ν. Καϊσίδη, παρουσία του αν. προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων (ΥΤΕ) Νίκου Γρηγοριάδη και του αν. προϊσταμένου τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της ΥΤΕ, Γιώργου Γεωργούλια.

Σιωνίδης: Με τα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε θωρακίζουμε το μέλλον της Παιονίας

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης

Δήμαρχος Παιονίας

Στις 19 Μαΐου εντάχτηκε στο πρόγραμμα «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το έργο αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων αγωγών που τροφοδοτούν με πόσιμο νερό την Γουμένισσα από τις πηγές της Γρίβας και την Κάρπη από τις πηγές της Κάρπης. Το έργο υπεβλήθη για αξιολόγηση στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, έχει προϋπολογισμό 4.327.200,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πετυχημένο το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς

Το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη». Διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Κιλκίς και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Παιονίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας.

Δήλωση Καλλισθένης Πάκα Κυμπαρίδη για τις Πανελλαδικές

Υπογράφει η Καλλισθένη Πάκα-Κυμπαρίδη

Δικηγόρος - Υπ. Βουλευτής ΝΔ στο Κιλκίς

Αγαπητές υποψήφιες και αγαπητοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν διαθέτει κάποια τυποποιημένη συνταγή. Στηρίζεται σε μία διαρκή και επίπονη πολλές φορές προσπάθεια αλλά σαφώς δεν βασίζεται μόνο σε αυτήν. 

(Video) Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, ζωγραφίζουν την πόλη

Το Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, φιλοξενεί από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, την έκθεση ζωγραφικής υπό τον τίτλο "Οι μαθητές ζωγραφίζουν την πόλη ", στην οποία παρουσιάζονται οκτώ πίνακες (ιστορικά κτίρια-κατασκευές του Κιλκίς) που δημιούργησαν μαθητές/τριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, με την καθοδήγηση - επιμέλεια του Δημήτρη Μπαρτζώκα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η έκθεση, τελει υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και θα διαρκέσει έως και τις 10 Ιουνίου 2023.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 30 Μαΐου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΓΟΡΑ
ΓΡΑΜΜΑ

Αγωνιστικές υποχρεώσεις κι επιτυχίες για τον ΓΑΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Η αγωνιστική περίοδος για τον στίβο συνεχίζεται καθώς πλησιάζουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Ο ΓΑΣ Κιλκίς είχε έντονη παρουσία την προηγούμενη εβδομάδα σε δύο διοργανώσεις, τον 2ο αγώνα ρίψεων Γιάννης Φράγγογλου και στα 12α Ζαχαριάδεια.

Πρώτο Βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό για το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Το 1ο Βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό στην κατηγορία ''Ταινίες τεκμηρίωσης'' απέσπασε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς με την ταινία μικρού μήκους ''Η Καμπάνα του Καρς''. Σημειώνεται ότι βραβείο είχε αποσπάσει και η αφίσα της ταινίας.

“Στις 25 του Ιούνη, αυτό που θα έχει σημασία για το λαό του Κιλκίς είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!”

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Σύσκεψη οργάνωσε την Κυριακή 28/5 η Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ, παρουσία όλων των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος και των οικογένειων τους, καθώς και μελών, φίλων και συμπορευόμενων με το κόμμα, που συνέβαλλαν με κάθε δυνατό και πρόσφορο τρόπο στην οργάνωση του πλούσιου πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση για τις εκλογές της 21ης του Μάη και μπροστά στην προετοιμασία για τη μάχη των εκλογών της 25ης του Ιούνη, που όλα δείχνουν ότι θα δωθεί με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό, με μεγάλη αισιοδοξία. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα “Ξινό Νερό” στο Μεταλλικό, έναν ιδιαίτερα όμορφο και φιλόξενο χώρο.

Παρασταση χορού των τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε το καλοκαίρι; Ο χορός.
Και μάλιστα από τις μπαλαρινούλες της Τέχνης που ετοίμασαν τσαχπίνικες πόλκες για τα μάτια σας μόνο. Και τα τμήματα χορού ενηλίκων της τέχνης ετοίμασαν καταπληκτικές τσα τσα, ρούμπα και σάλσα χορογραφίες για να τις συνοδεύσουν στην υποδοχή.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (30*5*2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Στην Α1 ο Αλέξανδρος Κιλκίς
Ο Αλέξανδρος Κιλκίς είναι στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς. Νίκη με 3-0 στο γήπεδο της Αξιούπολης επί του Παίονα Τούμπας και άνοδος για την ομάδα των Μιχάλη Αναστασιάδη και Γιώργου Δαϊλλίδη.

Ο Κιλκισιακός ανανεώνει τη συνεργασία του με τον προπονητή Γιώργο Χατζηιωαννίδη

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο ισχυρός άνδρας του Αθλητικού Ομίλου Κιλκισιακός Κ. Παπαβραμίδης Χρόνης ανακοινώνουν την ανανέωση συνεργασίας του ανδρικού τμήματος της Ομάδας μας με τον Προπονητή μας Κ. Χατζηϊωαννίδη Γεώργιο.

Καλλισθένη Πάκα Κυμπαρίδη: Ισχυρό Κιλκίς στην Αυτοδύναμη Κυβέρνηση

Υπογράφει η Καλλισθένη Πάκα-Κυμπαρίδη

Δικηγόρος - Υποψήφια βουλευτής Κιλκίς με τη Ν.Δ.

Αν οι εκλογές της 21ης Μάιου απέδειξαν τη σαρωτική πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας, οι προσεχείς εκλογές της 25 ης Ιουνίου επιβάλλεται να σφραγίσουν την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία της. Δεν είναι θέμα μόνο κομματικού πατριωτισμού η επιδίωξη της αυτοδυναμίας.