Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Είμαστε, ό,τι πετάμε στους δρόμους...


Χρειάζεται μόνο μία απλή ματιά για να επιβεβαιωθεί ότι τα σκουπίδια είναι αδιάψευστος δείκτης του πολιτισμού μας. Και, οι πολίτες είτε μόνιμοι κάτοικοι πόλεων, χωριών και οικισμών του νομού μας, είτε επισκέπτες και περαστικοί θα μπορούσαν εκτός από το επιρρίπτουν ευθύνες παντού εκτός από τους εαυτούς τους ή να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους ή εξιλαστήρια θύματα εν μέσω μίας “κούρσας” που θυμίζει και … Ιερά Εξέταση - γεμάτη ανακρίβειες, ψέματα και υπερβολές – να δουν πραγματικά, με περισσή ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα αυτοκριτική το τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει:

Εντάχθηκε το έργο «Εκσυγχρονισμός ύδρευσης Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού 3.778.769,12 €


Εντάχθηκε το πρώτο έργο του Δήμου Παιονίας στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο «Εκσυγχρονισμός ύδρευσης Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού 3.778.769,12€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου της πράξης αποτελείται από 3 υποέργα, τα οποία αφορούν τα εξής:

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 18/8/2021, 7:20 μ.μ.


Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός-μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών

Στη σύλληψη μέλους καλά οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης-αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

Προσλήψεις στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»


O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για τις ανάγκες του, ζητά να προσλάβει:

Ζητείται γραμματέας από φροντιστήριο στο Κιλκίς (18/8/2021)


Ζητείται γραμματέας από φροντιστήριο στο Κιλκίς.
Αποστολή βιογραφικών στη διεύθυνση:
infodate100@yahoo.com
Τηλ. 6907638850

(Video) Συγκέντρωση αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Με “πυξίδα” την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, πολίτες και επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας “Είμαστε δίπλα σας” για τη συγκέντρωση αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Κορωνοϊός (18/8/2021): 3.442 νέα κρούσματα (29 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 25 θάνατοι και 282 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.442, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 547.186 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.492 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Παρεμβάσεις συντήρησης και καθαρισμού του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κιλκίς

Αυτοψία σε παρεμβάσεις συντήρησης και καθαρισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς και συγκεκριμένα στους κόμβους Νέας Σάντας και Γαλλικού πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, Νικόλαο Γρηγοριάδη.

Όταν η συμφορά συμφέρει…


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός – συγγραφέας, μέλος του Σύριζα-ΠΣ Κιλκίς

Αν θέλεις να πάρεις τη γη κάποιου μπορείς να τη νοικιάσεις ή και να την αγοράσεις. Μπορείς ακόμη να τον «εξαναγκάσεις» να την εγκαταλείψει, αν δεν θα μπορεί πια να ζει σ’ αυτήν. Αν χαθούν τα σπαρτά του, αν καταστραφούν τα οπωροκηπευτικά του, αν πάρουν φωτιά τα μελίσσια, τα δέντρα, τα κοπάδια του, θα την αφήσει αναγκαστικά και θα γίνει δική σου. Μετά μπορείς να φτιάξεις ό,τι θέλεις σ’ αυτήν: από πάρκα με φωτοβολταϊκά έως πάρκα με ανεμογεννήτριες…

(Video) Φουσκώνει το ποτάμι της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους

 
Στο Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς συγκεντρώθηκαν αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη και ενίσχυση των πληγέντων συμπολιτών μας που δοκιμάζονται στις πυρόπληκτες περιοχές, στο πλαίσιο της δράσης αλληλεγγύης «Είμαστε δίπλα σας» που οργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

Κατερίνη: Στραγγάλισε την αδελφή της με λουρί γυναικείας τσάντας


Συνελήφθη σήμερα (18 Αυγούστου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μία ημεδαπή γυναίκα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

"Όταν βγαίνει το φεγγάρι" στο μεταβυζαντινό Λουτρό Πολυκάστρου


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας, αφιερώνει στην αυγουστιάτικη πανσέληνο την συναυλία "Όταν βγαίνει το φεγγάρι"  την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, ώρα 21:00 στο μεταβυζαντινό Λουτρό Πολυκάστρου με την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη και τον πιανίστα Νίκο Ζαφρανά σε έργα Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών, όπως Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Κώστας Γιαννίδης και Μάνος Χατζηδάκης.

Η ταινία "Το τελευταίο μας τανγκό" στην Αρχαία Πόλη των Μορρυλίων (Άνω Απόστολοι Κιλκίς)


Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, συμμετέχοντας στον εορτασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2021, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αποστόλων και την Μακεδονική–Καλλιτεχνική Εταιρεία ΤΕΧΝΗ, μια απολαυστική βραδιά στη σκιά της Αρχαίας Πόλης των Μορρυλίων, την Κυριακή 22 Αυγούστου, ώρα 21.00, στον προαύλειο χώρο του π. Δημοτικού Σχολείου Άνω Αποστόλων Κιλκίς με την συναρπαστική αργεντίνικη ταινία "Το τελευταίο μας τανγκό" με τους Μαρία Νιέβες Ρέγο & Χουάν Κάρλος Κόπες, σε σκηνοθεσία Γκέρμαν Κραλ.

Γιορτή κάτω από το Φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού, στο Παλατιανό Κιλκίς


Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς συνδιοργανώνουν γιορτή στο Φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού, την Δευτέρα, 23 Αυγούστου, ώρα 21.00 στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού με την Ναταλία Λαμπαδάκη στο τραγούδι, τον Βασίλη Ζιγκερίδη στο κανονάκι και τον Γιάννη Παπαγεωργίου στην κιθάρα και στο τραγούδι.