Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Δείτε Video από ανάλογη εκδήλωση στο Κιλκίς ΕΔΩ
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και την προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής “CYBERKID” διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη).

"Συγγνώμη κ. Κυριακίδη"

"Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για τα σχόλια που δημοσίευσα στην σελίδα "Αναγέννηση Πλαγιάς" για τον επόπτη του αγώνα κ. Κυριακίδη"

Με εκτίμηση
Χατζηιωαννίδης Γεώργιος

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς συγχαίρει τον Γιώργο Γεωργαντά

Υπογράφει η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς
Η Νομαρχιακή επιτροπή της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς συγχαίρει τον βουλευτή του νομού μας και πλέον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γιώργο Γεωργαντά, για την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και προσφορά στη πατρίδα μας. Για το Κιλκίς η ανάληψη των καθηκόντων του κ. Γεωργαντά στο υπουργείο Παιδείας ελπίζουμε να φέρει θετικές εξελίξεις στα χρόνια αιτήματα μαθητών και φοιτητών στο νομό.

Ο δόκιμος μοναχός ήταν ισοβίτης! Κρυβόταν στο Άγιο Όρος επί 8 χρόνια

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στις Καρυές Αγίου Όρους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους, 48χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά 13 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το Δημόσιο κ.α.

«Στην Αμφίπολη θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμφίπολης Σερρών.

Δήλωση Σισμανίδη για την υφυπουργοποίηση Γεωργαντά

"Συγχαίρω δημόσια το Γεώργιο Γεωργαντά για την τοποθέτησή του στο υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων στη θέση του Υφυπουργού.
Η επιλογή του Πρωθυπουργού να εμπιστευθεί τις τύχες ενός κρίσιμου χαρτοφυλακίου στο Γεώργιο Γεωργαντά, είναι γεγονός, ότι αναβαθμίζει τον τόπο μας και δημιουργεί προσδοκίες για την προώθηση και επίλυση χρόνιων ζητημάτων που σχετίζονται με τον τομέα της Παιδείας.

"Απαράδεκτη κατάσταση στο Αγροτικό Ιατρείο Αγίου Πέτρου"

Παρέμβαση κατοίκου Αγίου Πέτρου
Τους τελευταίους μήνες η υπεύθυνη γιατρός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες του χωριού.  Συγκεκριμένα επισκέπτεται το χωριό 2 με 3 φορές την εβδομάδα και εξυπηρετεί ημερησίως μόνο 5-6 άτομα. Ως αποτέλεσμα από τις 5 και 6 το πρωί να στήνεται κόσμος έξω από το ιατρείο προκειμένου να εξυπηρετηθεί και στο τέλος να μην εξυπηρετείται (θαρρείς ζούμε σε καμιά μεγαλούπολη και όχι σε ένα χωριό 1500 κατοίκων).

Δράσεις Λυκείου Ελληνίδων

Έναρξη τμημάτων Λ.Ε.Κ. Πολυκάστρου
Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου (κεντρική πλατεία) ξεκίνησαν τα μαθήματα για τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών στο Πολύκαστρο.

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και του ΥΠΟΙΚ εκβίαζαν επιχειρηματία

Συνελήφθησαν χθες (10.11.2014) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έξι ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνιμο μηχανισμό μείωσης των συντάξεων και την κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα, που αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό στηρίζεται στο τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την "Οριζόντια Διοικητική και Λειτουργική Ενοποίηση" και περιλαμβάνει την υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ, με εξαίρεση τον ΟΓΑ.

Επιστροφή στις νίκες για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Την τέταρτή του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα επικρατώντας εκτός έδρας του Π.Α.Ο.Κ. Κεντρικού με 3-5 σκορ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Παρά τις αρκετές απουσίες η ομάδα απέδειξε ότι διαθέτει στις τάξεις της ποδοσφαιριστές με σπουδαία ποιοτικά χαρακτηριστικά ικανούς να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της κατηγορίας.

"Είμαστε περήφανοι για τον Γ. Γεωργαντά"

Ανακοίνωση Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς «Ο Φλάμπουρας»
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς, «Ο Φλάμπουρας», συγχαίρει τον βουλευτή Κιλκίς, κ.Γεωργαντά Γεώργιο, για την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Υφυπουργός Παιδείας.

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέμα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ: Έγκριση προϋπολογισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οικονομικού έτους 2015.Εισηγήτρια: Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Π.Κ.Μ.

Γεωργαντάς: "Θα φανώ αντάξιος των υψηλών απαιτήσεων του έργου που μου ανατίθεται"

Δήλωση Γιώργου Γεωργαντά,
Υφυπουργού Παιδείας

"Είναι μεγάλη η τιμή που επιφύλαξε στο πρόσωπό μου η απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να με εμπιστευθεί και να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας. Είναι μια απόφαση που για μένα σημαίνει αποκλειστικά περισσότερη εργασία, περισσότερη ευθύνη και ολόψυχη αφιέρωση στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής σε ένα τομέα απόλυτης εθνικής προτεραιότητας, την Παιδεία.

"Καλή αρχή Γιώργο" λέει ο Τριαντάφυλλος

Υπογράφει ο Τριαντάφυλλος Κ. Πέτρογλου
Πρόεδρος ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς
"Θερμά συγχαρητήρια στον βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Γεωργαντά για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Υφυπουργός Παιδείας. Σε εποχές δύσκολες για την πατρίδα και την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη είναι στοχευμένη και ελπιδοφόρα συνάμα η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε νέους, μαχητικούς και με πάθος για τον τόπο τους ανθρώπους. Καλή αρχή Γιώργο, καλή σταδιοδρομία με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου, των λειτουργών της παιδείας και της ανήσυχης μαθητιώσας νεολαίας."

Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γιώργος Γεωργαντάς


Νέος υφυπουργός Παιδείας ορίστηκε ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς. H απόφαση ελήφθη κατά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Απαλλάσσονται από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας στα ΕΠΑΛ οι απόφοιτοι ΓΕΛ.

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης*
Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε προς ψήφιση, στη Βουλή:
Α. Ο βαθμός του Απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου προκύπτει από το Μέσο Όρο της γενικής βαθμολογίας των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων Γενικής Παιδείας και ειδικότητας, καθώς και της προφορικής βαθμολογίας της Φυσικής Αγωγής, ενώ ο βαθμός του πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου από το Μέσο Όρο των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μαθημάτων ειδικότητας.

Τίτλοι εφημερίδων, 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή η μυστική συμφωνία-Σάλος μετά την αποκάλυψη της «Αυγής»·Μετά τη διακήρυξη του Καίρου –Παρά τους «κανόνες εμπλοκής» ο Νταβούτογλου στην Αθήνα·100 οι δόσεις, στα 2,5 δις το δημοσιονομικό κενό
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Τι θα πάρουν ανά Βαθμό- Στρατιωτικοί, Λιμενικοί, Αστυνομικοί, ¨Πυροσβέστες·Εκλογές για το «νέο Μνημόνιο» έδειξε χθες ο Ευ. Βενιζέλος·Σοκ! –Αμφιβάλλει για το.. Καστελόριζο ο Δημ. Κούρκουλας

Το νέο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της 12ης Οκτωβρίου 2014 του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεδρίασε το νέο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 5 Νοεμβρίου 2014 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: