Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Λαμπρή η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Άρτια και λαμπρή η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής, που έγινε στο δασάκι του Λεβεντοχωρίου, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, χάρη στη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων.

Υποψήφιος ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας ο εφημέριος Ευκαρπίας Κιλκίς, Π. Ιωάννης Ξενιτίδης

Υπογράφει ο  Π. Ιωάννης Ξενιτίδης
Εφημέριος Ευκαρπίας Κιλκίς
"Θέτω τον εαυτό μου υπηρέτη στον ακόμα πιο δυναμικό αγώνα για την ενότητα των Ποντίων καθώς και στην προβολή της ποντιακής παράδοσης και ιστορίας από μια θέση που δίνει αυτές τις δυνατότητες.

Τα νέα της Ακαδημίας ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς ( 14/10/2019)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Με το εκκωφαντικό 9-0 ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της U16 της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς. Η ομάδα του Βασίλη Παμπορίδη έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της με αντίπαλο την Αναγέννηση Αγ. Ιωάννη. Δεν άφησε κανένα περιθώριο ανάπτυξης στον αντίπαλο με αποτέλεσμα ο goalkeeper Σιαπκάρης να πιάσει την μπάλα 4 φορές σε όλο το ματς ο οποίος έχασε πέναλτι στο 66’.

Ανάρτηση προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων Δράσης 10.1.01 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης / Διεύθυνση Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής/Τμήμα Προστασίας Φυσικού Κεφαλαίου της Γεωργίας, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση και προσωρινή κατάταξη των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της αριθ. 2205/168277/08.07.2019 (ΑΔΑ: ΨΔ7Γ4653ΠΓ- ΓΘ5) Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης της δράσης 10.1.01 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας» του μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. 

Ακύρωση των πρωταθλημάτων κρίκετ ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Την άμεση ακύρωση των πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών και Γυναικών 2019, για σωρεία παραβάσεων, ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης που υλοποιούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στη διασταύρωση με την Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.

"Κυρία Λίζα Μελετιάδου, σας ευχαριστούμε από καρδιάς"

Υπογράφουν ο Σύλλογος Γονέων και το διδακτικό προσωπικό του 9ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το διδακτικό προσωπικό του 9ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς, ευχαριστούμε θερμά την κυρία Λίζα Μελετιάδου, ψυχολόγο ΑΠΘ και ψυχοθεραπεύτρια με πιστοποίηση στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, για την ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Λύπη και θυμός στα παιδιά»  που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νηπιαγωγείου την Τετάρτη 9/10 στις 6.ΟΟμ.μ. 

Επίσκεψη μαθητριών της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στο Δήμαρχο Κιλκίς





Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 μέλη της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Κιλκίς κο Δημήτριο Κυριακίδη, σε μια προσπάθεια συνεργασίας του Σχολείου με το Δήμο, την Εκκλησία και γενικότερα την τοπική κοινωνία.

Συνελήφθη 28χρονος στους Ευζώνους για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (13 Οκτωβρίου 2019) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Ευζώνων Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 28χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Νέο έργο Erasmus+ της Επιμορφωτικής Κιλκίς: Overcoming Student Challenges & Aiding Retention (OSCAR)

Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
And the OSCAR goes to… 
Σε νέο έργο Erasmus+ συμμετέχει η Επιμορφωτική Κιλκίς (το 3ο κατά σειρά για φέτος), με το ακρωνύμιο OSCAR που προέρχεται από τον τίτλο του έργου «Ξεπερνώντας τις προκλήσεις των μαθητών, βοηθώντας τη παραμονή τους στο σχολείο» (Overcoming Student Challenges & Aiding Retention) την πρόταση του οποίου υπέβαλε και συντονίζει το Κολλέγιο DUNDEE AND ANGUS COLLEGE από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Πολύκαστρο: «Παίζουμε όπως παλιά» με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» και με τη στήριξη του Δήμου Παιονίας, θα αναβιώσει παλιά παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια της γειτονιάς στο Πολύκαστρο.

Η παιδική παράσταση "Ρουμπελστίλτσκιν " στο Κιλκίς



Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια συνεπούς παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει για 9η χρονιά στην πόλη μας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.

Κιλτίδης: «Από την ερημοποίηση, στο ξεθεμελίωμα της υπαίθρου - Οι Ελληνόπαιδες σπανίζουν και η εκπαίδευση αφανίζεται»

Κωνσταντίνος Β. Κιλτίδης
Ιατρός – Πρ. Βουλευτής,Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Όταν το 1996 για πρώτη φορά συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές, υπήρχε ως ζήτημα και το ανέδειξα. Γινόταν, έστω συζήτηση για την ερημοποίηση της υπαίθρου σε εθνικό επίπεδο. Σχολεία έκλειναν και νομοθετικές πρωτοβουλίες συνενώσεων και άλλες εξαγγελίες, σωστές ή λάθος, ακούγονταν. 

Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς

Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς
K α θ η μ ε ρ ι ν ά
Ώρα 5:00 το πρωί .................................. Μεσονυκτικό και Όρθρος
Ώρα 1:00 το μεσημέρι ............................ Παράκληση στην Παναγία
Ώρα 5:00 το απόγευμα ........................... Θ΄ Ώρα και Εσπερινός
Ώρα 7:00 το απόγευμα ............................Μικρό Απόδειπνον

Άδεια κρανία…


Του Μάκη Ιωσηφίδη
Πέρασαν χρόνια από τότε που παραβρέθηκα στην εκταφή και ανακομιδή των λειψάνων συγγενικού μου προσώπου. Ξέθαβε ο σκαφτιάς και παρακολουθούσα τον σωρό από τα οστά που τα αράδιαζε σε μια στοίβα αλλά ιδιαίτερα συγκλονίστηκα όταν αποκαλύφθηκε το κρανίο που ο σκαφτιάς το τοποθέτησε στην κορυφή της στοίβας. 

Άρθρο βασισμένο σε εργασία της δικής μας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου, στο περιοδικό “Το Βήμα του Ασκληπιού"

Επιστημονικό άρθρο, βασισμένο στη μεταπτυχιακή ερευνητική εργασία της κιλκισιώτισσας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου για την ικανοποίηση από τα προγράμματα “Βοήθεια στο σπίτι”, του Δήμου Κιλκίς δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Το Βήμα του Ασκληπιού” (Τόμος 18, Τεύχος 4, Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2019).*

Καράογλου: "Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα"

«Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα» επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πυλαίας.

Δωρεάν προγράμματα εκμάθησης Τουρκικής γλώσσας στο Κιλκίς

Ξεκινάει στο Κιλκίς πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα με τίτλο: «Οριζόντιες ξενόγλωσσες ικανότητες στο χώρο εργασίας - Τούρκικη γλώσσα», διάρκειας 50 ωρών.

Αρειος Πάγος-Λεπτές ισορροπίες-Απέλαση Σαραρέ Κχαντεμί

Γράφει η Ευαγγελία Γεωργουλέα
Εκλεκτοί συνάνθρωποι που αγαπάτε την Ελευθερία και σέβεστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με αυτήν την απλοϊκή επιστολή μου προσπαθώ να σας μεταδώσω την απέραντη θλίψη και ανησυχία μου για την τύχη της νέας κοπέλας που ονομάζεται Σαραρέ Κχαντεμί, η οποία μαζί με την κορούλα της Ντιάνα κατέφυγαν στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να νιώσουν και «να ζήσουν ασφαλείς και ελεύθερες, μακριά από τη βία και την κακοποίηση του περιβάλλοντός της», όπως γράφει η κ. Φώφη Γεννηματά στο Facebook.