Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Σκοτώθηκε 44χρονος σε τροχαίο


Σήμερα (15 Σεπτεμβρίου 2021) και ώρα 18.05 περίπου, στο 73ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέου Πετριτσίου στο Κιλκίς, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 44χρονου και τον τραυματισμό του 53χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στύλιου στο Κιλκίς

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος θα επισκεφθεί, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, το Νομό Κιλκίς, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 15/9/2021, 9:09 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (14 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή 7 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 170 εκατοστών. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Κορωνοϊός (15/9/2021): 2.422 νέα κρούσματα (21 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 37 θάνατοι και 364 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.422, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 622.761 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 135 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.607 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η ιστορία του David Packard, ιδρυτή της HP Hewlett Packard

Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη

O David Packard, ήταν ένας νεαρός ο οποίος περνούσε πολύ από τον χρόνο του στη σοφίτα του σπιτιού του, όπου πειραματιζόταν με τα ηλεκτρονικά και ονειρευόταν ότι μια μέρα θα δημιουργήσει τη δική του εταιρεία.
Η σπιτονοικοκυρά του πάντως δεν έδειξε να συμμερίζεται τα όνειρα του Packard, αφού όταν ανακάλυψε τον εξοπλισμό του, νόμιζε ότι θα ανατινάξει το σπίτι και τον έδιωξε αμέσως.