Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Η 41η επέτειος της επανενθρονίσεως της εικόνος της Παναγίας της Γουμένισσας

[Γραφειο Τύπου της Ιερας Μητροπόλεως Γουμενίσσης]
Αναντίρρητα η Π.Ε. Κιλκίς και κυρίως η συνοριακή Ειδομένη του Δήμου Παιονίας, εδώ και ένα χρόνο, ζεί την τραγωγία του μεταναστευτικού στην έξαρσή του πριν τη μετοχέτευση ενός ατέλειωτου ρεύματος ανθρώπων, συνανθρώπων μας, προς την Ευρώπη, που τώρα πλέον μας τους εμπιστεύεται για την όποια φροντίδα ή μετοχέτευσή τους… Που, άραγε; Ήδη από επίσημα Ευρωπαικά στόματα συζητείται η “αποκλειστικοποίηση” της χώρας μας ως hot spot, ως χώρας αποκλειστικής πλέον στάθμευσης των προσφύγων, χάριν όλης της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ράντσο Κιλκίς: Αφρώδης οίνος για όλες τις κυρίες την Ημέρα της Γυναίκας


Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: "Πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, από 11.00 π.μ. έως τέλος ωραρίου

Υπογράφει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όλα αυτά τα χρόνια εφαρμογής των αντιλαικών πολιτικών μέσω των μνημονίων έχει μια πορεία συνέπειας ενάντια στις πολιτικές αυτές, με παρεμβατικό ρόλο πολλές φορές, έχοντας ως μοναδικό στόχο την διαφύλαξη των συμφερόντων των εργαζομένων αλλά και την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεσμικό ρόλο που της αναθέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και που σε καμιά περίπτωση δεν διαπραγματευόμαστε.

Ελεύθερη πλέον η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, (http://minagric.gr/images/stories/docs/sxedio_kya_kanavis040316.pdf) Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καλλιέργειας των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa L με περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) κάτω του 0,2%.

Πέρασε σαν σίφουνας ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου από τους Αμπελόκηπους

Ενας φουριόζος Εθνικός πέρασε την Κυριακή από τους Αμπελόκηπους, δεν άφησε σε καμιά στιγμή τον τοπικό Ηρακλή να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του και "κλέβοντας" το ρόπαλο του νίκησε με σκορ 2 – 0 τους Θεσσαλονικείς.

Πολύκαστρο: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Δικαίωμα Φωτός” της Έλλης Φρεγγίδου

Μετά τις παρουσιάσεις στις Σέρρες και τη Δράμα, η ποιητική συλλογή “Δικαίωμα Φωτός” της Έλλης Φρεγγίδου επέστρεψε στο Νομό μας. Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γυναικών “Ευκράντη” και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας, με τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Σταθμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, παρουσίασαν στο κοινό του Πολυκάστρου το δημιούργημα της κιλκισιώτισσας ποιήτριας και ψυχολόγου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ομιλητής στην ετήσια πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΚΙΛΚΙΣ

Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, καλεσμένος της ΝΟΔΕ/ΝΔ ΚΙΛΚΙΣ θα επισκεφθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 ο βουλευτής Ηρακλείου και αναπληρωτής γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρόγραμμα δωρεάν κατασκηνώσεων για 60.000 παιδιά – Πότε ξεκινά – Ποιοι είναι δικαιούχοι – Ποια τα κριτήρια (ΚΥΑ)

Νέο πρόγραμμα για την φιλοξενία 60.000 παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Οικονομικών,Γιώργος Χουλιαράκης. Σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με Επιταγή Διαμονής.

SOS εκπέμπουν οι γιατροί του νοσοκομείου Κιλκίς

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς (ΕΝΙΚ) καλεί όλους τους τοπικούς φορείς, τα μέσα ΜΜΕ και κάθε ενδιαφερόμενο τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ώρα 10.00 πμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Νέας Πτέρυγας για ανοικτή σύσκεψη με θέμα: «Τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, τα οποία πληθαίνουν συνεχώς με την ολοένα αυξανόμενη ροή ασθενών προσφύγων και μεταναστών, τη μειωμένη χρηματοδότηση και τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό».

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κιλκίς καλεί τα Μέλη-Σωματεία της ΕΠΣ Κιλκίς σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε Ομάδα Ψυχικής Ενδυνάμωσης Εκπαιδευτικών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την «ΤΕΧΝΗ» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς και τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, σας ενημερώνουν ότι συνδιοργανώνουν Ομάδα Ψυχικής Ενδυνάμωσης Εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και των τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και την ανταλλαγή εμπειριών.

Αναδρομική έκθεση έργων της Ζωής Τζήμητρα στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 στις 8μμ., στην Αίθουσα "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ, εγκαινιάζεται αναδρομική έκθεση έργων της Ζωής Τζήμητρα.

Εκδηλώσεις στο δήμο Κιλκίς: Μάρτιος – Μήνας Ελευθερίας και Αισιοδοξίας

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο του 2016 στην πόλη του Κιλκίς με τη συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

Εκδήλωση για τα τριάντα πέντε χρόνια δράσης και προσφοράς της «ΤΕΧΝΗΣ» Κιλκίς

Σας ενημερώσουμε ότι τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν.Κιλκίς οργανώνουν εκδήλωση για τα τριάντα πέντε χρόνια δράσης και προσφοράς της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας «ΤΕΧΝΗ» του Κιλκίς, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30 μμ στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της Μ.Κ.Ε. "ΤΕΧΝΗ" (25ης Μαρτίου 20, 61100 Κιλκίς, τηλ.: 2341024217).

Πώς εξαπατούν κατά την αγοραπωλησία οχημάτων επιτήδειοι

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής του δράσης, ενημερώνει και συμβουλεύει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησης τους από επιτήδειους, κατά την αγοραπωλησία οχημάτων.  Επισημαίνεται ότι οι δράστες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθοδολογίες (modus operandi), που περιγράφονται ως ακολούθως:

Κρητική βραδιά ζωντανά στο Ράντσο Κιλκίς


Κιλκίς: Έκθεση εικαστικών ''731 – Γολγοθάς'' Αθανασίου Ν. Κατσιάνη

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής η έκθεση εικαστικών του εκπαιδευτικού και αυτοδίδακτου γλύπτη Αθανασίου Ν. Κατσιάνη.

Οι αστυνομικοί της γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Υπογράφουν οι  αστυνομικοί της γειτονιάς Κιλκίς
Η σχολική βία και ο εκφοβισμός που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα. Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι «bullying». Προέρχεται από το ρήμα «bully» που σημαίνει «πληγώνω ή τρομοκρατώ ή υποχρεώνω κάποιον με τη βία να κάνει κάτι που δεν θέλει». 

Μουσικοχορευτική εκδήλωση όλων των τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Trailer)

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, υπηρετώντας με σεβασμό και ζήλο την ελληνική παράδοση εδώ και 23 χρόνια, διοργάνωσε μουσικοχορευτική εκδήλωση όλων των τμημάτων του, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς. Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Αναβίωση του εθίμου του Καλόγερου στο Βαπτιστή Κιλκίς