Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Πετυχημένη η αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκερατιά

Υπογράφει ο Χαράλαμπος Α. Αθανασιάδης
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου 
Ξυλοκερατιάς
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022,πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προγραμματισμένη Αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκερατιάς, στο πολιτιστικό κέντρο όπου εδρεύει, το "παλιό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο". Σε δύσκολους καιρούς για τους συλλόγους με ελάχιστα μέσα και δυνατότητες και περιορισμένες δραστηριότητες και δράσεις πολιτιστικές, φίλοι και μέλη του συλλόγου κατάφεραν για άλλη μια φορά έμπρακτα να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, να παρευρεθούν το πρωινό της Αιμοδοσίας ,να δηλώσουν παρών και να ενισχύσουν έτσι την τράπεζα Αίματος του συλλόγου που λειτουργεί από το 1996. Η ανταπόκριση και η συνέπεια και η προθυμία είναι εντυπωσιακή.

Ξεκινούν οι πρόβες, με παραδοσιακούς χορούς στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
πολιτιστικού συλλόγου Ξυλοκερατιάς

Η χορευτική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Ξυλοκερατιάς ξεκινά από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 6.30 μ.μ τις πρόβες, με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα με χοροδιδάσκαλο τον κ. Φίλλιπο Ευσταθιάδη. Όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, η οποία ξεκίνησε με την ίδρυση του συλλόγου το 1996 και διατηρείται και συνεχίζεται με μεράκι και αγάπη στην ελληνική παράδοση και στους παραδοσιακούς μας χορούς.

Αξιοπρέπεια ξανά στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Η ανάγκη να επανέλθουν και πάλι εξ ' ολοκλήρου οι δημοκρατικές διαδικασίες στα Δημοτικά και στα Περιφερειακά Συμβούλια είναι επιτακτική.Η βούληση των πολιτών δεν χωρίζεται σε κατηγορίες και η φωνή των εκπροσώπων των αντιπολιτεύσεων πρέπει να ακούγονται.

Γ. Φραγγίδης: «Η κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ»

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης

Βουλευτής Κιλκίς
Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής

Η πανδημία και η πορεία των 2,5 ετών, αποτέλεσε ορόσημο για το δημόσιο σύστημα υγείας. Ανέδειξε τις παθογένειες, τα προβλήματα, αλλά και την τεράστια αξία του για την αντιμετώπιση αυτής αλλά και οποιασδήποτε μελλοντικής υγειονομικής ή άλλης απειλής. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυτό που παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, σήκωσε το κύριο βάρος της πανδημίας.

(Video) Διαρροή νερού στην οδό Σκρα: Οι Δημότες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, ο Δήμος Κιλκίς συνεχίζει να αδιαφορεί

Διαρροή νερού στην οδό Σκρα: Οι Δημότες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, ο Δήμος Κιλκίς συνεχίζει να αδιαφορεί, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Το ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδεύει στον κόσμο των ζώων και στο διάστημα

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Την εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με τα ζωάκια καθώς στις 4 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων αλλά και με το διάστημα και τους πλανήτες καθώς το διάστημα 4-10 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος.

2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς: Αφιέρωμα με τίτλο «100 χρόνια ξεριζωμός»

Ανακοίνωση Ομίλου Θ
εατρικής Αγωγής
 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς
Ένα μικρό αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, ετοίμασε η θεατρική ομάδα «ψυχῇ θεάτρου τέχνη» του ομίλου μας.

Ανακοίνωση Μητρόπολης Γουμένισσας για την εκλογή του Αρχιμανδρίτου Δωροθέου Πάπαρη ως νέου Μητροπολίτου Δράμας

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου
Η Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου με εύλογη συγκίνηση και πνευματική ευφροσύνη αγάλλεται ευφραινόμενη για την εκλογή, ψήφοις κανονικαίς, του εκ των μελών της Αρχιμανδρίτου Δωροθέου Πάπαρη ως νέου Μητροπολίτου Δράμας από τα μέλη της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συγκεντρώνοντας τόσο στην πρώτη ψηφοφορία της καταρτίσεως του τριπροσώπου με ψήφους 69 όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία για την ανάδειξη μεταξύ των τριών του πρώτου. 

Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς
Η χαρμόσυνη αναγγελία της εκλογής του Αρχιμανδρίτου π. Δωροθέου Πάπαρη σε Μητροπολίτη Δράμας κατέκλυσε με αισθήματα χαράς και συγκίνησης τις καρδιές του Ιερού Κλήρου και του Λαού του νομού Κιλκίς και ιδιαιτέρως της Παιονίας, την οποία υπηρέτησε θεαρέστως τα τελευταία τριάντα συναπτά έτη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς: Εορτασμός της ευρωπαϊκής ημέρας συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς 2022

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στον εορτασμό της ‘Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς 2022’ με την διοργάνωση της εκπαιδευτικής δράσης «Παιχνίδι με την συντήρηση» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.