Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Επτά ημέρες στην εντατική με κορωνοϊό - Η μάχη της μοναξιάς…


Ο αρθρογράφος της Γνώμης Παναγιώτης Γεωργιάδης που βίωσε το άσχημο πρόσωπο του κορωνοϊού, περιγράφει με ένα συγκλονιστικό, καθηλωτικό και άμεσο κείμενο τη μαρτυρική εμπειρία του από την επταήμερη παραμονή του στην εντατική
Όσοι προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή ασθένεια εκτός από ταλαιπωρία, έχει πολύ μοναξιά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου με όσα βίωσα στην εντατική. Όχι για να λυπηθείτε, αλλά για να καταλάβουν κάποιοι που ακόμη αντιδρούν και προστατέψουν επιτέλους τον εαυτό τους αλλά και όσους αγαπούν.

Ν.Δ. Κιλκίς: Τηλεδιάσκεψη με θέμα "Οι μεγάλες προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα την εποχή του κορωνοϊού"


Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2020 ακόμη μία επιτυχημένη και άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με ευθύνη της Γραμματείας Οργανωτικού και με θέμα: "Οι μεγάλες προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα την εποχή του κορωνοϊού. Μέτρα στήριξης - Προγράμματα Βελτίωσης" με προσκεκλημένο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τρίτη 8/12/2020, 10:16 μ.μ.


Συνελήφθησαν (3) άτομα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης κατά την οποία εντοπίστηκε πλήθος λαθραίων καπνικών προϊόντων
Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους και δύο μελών οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στην ελληνική επικράτεια από γειτονική χώρα προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη στη διεθνή ημερίδα για τον παιδικό καρκίνο στην εποχή της πανδημίας

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διεθνή ημερίδα για τον παιδικό καρκίνο στην εποχή της πανδημίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ελπίδα»
Κάθε πρωτοβουλία εναντίον της μάστιγας του καρκίνου είναι εξ ορισμού σημαντική. Όταν, όμως, αφορά τα παιδιά γίνεται διπλά σημαντική. Και όταν εκδηλώνεται σε συνθήκες πανδημίας, τότε αποκτά και μία επίκαιρη και δραματική ένταση. Αυτή η Ημερίδα της «Ελπίδας», λοιπόν, έχει το ειδικό βάρος της θεματολογίας της. Αλλά και τη φόρτιση της συγκυρίας. Γι’ αυτό και είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Τα Ειδικά Σχολεία στο έλεος της πανδημίας


Γράφει ο Αριστείδης ( Άρης) Παπαδόπουλος
Εκπαιδευτικός – Πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Η κυβέρνηση στις 14-11-2020 αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων πλην των Ειδικών. Μια απόφαση που ανακοίνωσε χωρίς να τεκμηριώσει την εξαίρεση των Ειδικών Σχολείων και το κυριότερο δεν ανακοίνωσε ποια μέτρα προστασίας λαμβάνονται για τη θωράκισή τους. Αν αναλογιστούμε ότι στα Ειδικά Σχολεία:

Ανοιχτές εθελοντικές αιμοδοσίες του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.


Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Ας στηρίξουμε όλοι τη τράπεζα αίματος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς που καθημερινά καλύπτει τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας στην έκτακτη ανάγκη.

Κορωνοϊός (8/12/2020): 1.382 νέα κρούσματα (58 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 102 θάνατοι


Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 1.382 νέα κρούσματα και 102 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 118.045 και των θυμάτων σε 3.194. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 579 συμπολίτες μας, ενώ 680 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.504.704 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Διεθνής Γυναίκα Ηγέτης η δική μας Κιλκισιώτισσα Ελένη Μπαλούρη


Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Μια θέση ανάμεσα σε γυναικείες προσωπικότητες -Ελληνίδες και μη- που πρωτοστατούν σε διάφορους τομείς δράσης εν έτει 2020, κατέχει και η Κιλκισιώτισσα γεωπόνος Ελένη Μπαλούρη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρεία «Euroagro». Ειδικότερα, το όνομα και το βιογραφικό της Ε. Μπαλούρη έχει συμπεριληφθεί στη φετινή πολυτελή έκδοση «Who is Who Διεθνείς Γυναίκες Ηγέτες», στον τομέα Εμπόριο- Επιχειρήσεις.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιου Γεωργαντά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης


Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιο Γεωργαντά συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ.), Δρ. Ιωάννης Σάββας.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για το θάνατο του πρώην Κοινοτάρχη Λειψυδρίου, Δήμου Κεσίδη


Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον πρώην Κοινοτάρχη Λειψυδρίου Δημοσθένη Κεσίδη, έναν άξιο στυλοβάτη της Αυτοδιοίκησης που συνέδεσε τη ζωή του με την προσφορά στον τόπο και στους συγχωριανούς του.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, για τον «πλαστό» αριθμό κρουσμάτων COVID-19 στο Κιλκίς


Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου
Πληροφορηθήκαμε πριν λίγο, ότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το νέο φιάσκο της Κυβέρνησης, του ΕΟΔΥ και των ιδιωτικών εργαστηρίων που συνεργάζονται, ανασύροντας στην επιφάνεια «περυσινές, ξινές ειδήσεις». Επειδή η γελοιότητα έχει και όρια και η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Εργασίες συντήρησης στην 22η Επαρχιακή Οδό (Λαγκαδίκια – Σχολάρι)


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 22η Επαρχιακή Οδό (Λαγκαδίκια – Σχολάρι) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020.

Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης


Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς ανταποκρινόμενος στη δραματική έκκληση για βοήθεια και υποστήριξη που απηύθυνε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, και κατόπιν συνεννόησης με την κεντρική διοίκηση Ερυθρού Σταυρού, ξεκινάει τη συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης και διαφόρων άλλων ειδών όπως αναλυτικά αναφέρει η λίστα που κοινοποίησε ο εν λόγω φορέας. 

Δήμος Κιλκίς: Έτοιμος ο νέος βρεφικός σταθμός της ΚΔΕΚ


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές παραδίδεται σύντομα σε λειτουργία ο νέος βρεφικός σταθμός του Κιλκίς. Βρίσκεται επί της οδού Κοτυώρων και Καραολή & Δημητρίου, είναι ένα πραγματικό κουκλόσπιτο, ειδικά διαμορφωμένο σε αισθητική χώρου και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, με υποψήφιους λιλιπούτειους ένοικους βρέφη ηλικίας από οκτώ μηνών μέχρι και δύο ετών. 

Κιλτίδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Για το Νοσοκομείο Κιλκίς, μετανοήστε και εξιλεωθείτε


Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Η κατασκευή του Νοσοκομείου μας το 1938 με εμπνευστή τον αλησμόνητο Νομάρχη Δρέλλια, σηματοδοτεί μία μαχόμενη πολιτεία με αφοσιωμένους λειτουργούς. Με καθοδηγητή το Χρήστο Δρέλλια, ο λαός του Νομού μας με προσωπική εργασία και οι έχοντες την οικονομική ευχέρεια με δωρεές συμβάλουν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του έργου. Έτσι το Νοσοκομείο κατασκευάστηκε και λειτούργησε σε 2 χρόνια, με κόστος τα 2/3 του προϋπολογισθέντος ποσού.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Δήμου Κεσίδη


Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κιλκίς
Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Νομού Κιλκίς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του αγαπητού μας συντρόφου Δήμου Κεσίδη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 30/08-12-2020) που ισχύει από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020.

Πετυχημένη διαδικτυακή εκδήλωση του ΠΑΣ "Αετός" Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΠΑΣ "Αετός" Κιλκίς
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μία εβδομάδα το Σάββατο 5/12, η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού με κεντρικό τίτλο "Δικαίωμα στον Αθλητισμό για όλα τα παιδιά", και με θέμα συζήτησης "Η αυτοπεποίθηση στον Αθλητισμό και πως θα την ενισχύσουμε", από την κα. Ειρήνη Ρέρα, MSc Παιδοψυχολόγο – Διπλωματούχο Αθλητική Ψυχολόγο συνεργάτιδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα τμήματα Ακαδημιών.

Ν. Καπουτζής: Αλλού αυτά κύριε Γκουντενούδη

Απάντηση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας Νίκου Καπουτζή σε δήλωση του Χ. Γκουντενούδη
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και μετά την κοινή υπουργική απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342/6-11-2020 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020» το τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών οργάνων του Δήμου μας επικοινώνησε με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας με email (ώρα αποστολής 11.09) γράφοντας αυτολεξεί.

Αγαθοπούλου, Νοτοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου σε τηλεδιάσκεψη εργασίας «Γυναίκες, Επιχειρηματικότητα, Πανδημία»


Δελτίο τύπου E. Αγαθοπούλου
Με πρωτοβουλία της αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ε. Αγαθοπούλου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εργασίας με θέμα «Γυναίκες, Επιχειρηματικότητα, Πανδημία». Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι βουλεύτριες Νοτοπούλου Κατερίνα, Βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης, Τομεάρχισσα Τουρισμού και η Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Βουλεύτρια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Τομεάρχισσα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κ. Σιωνίδης: Στα δύσκολα φαίνεται «ο χαρακτήρας» ή «η πολιτική ελαφρότητα» του καθενός

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Οι δημότες Παιονίας, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αντιμετωπίζουν την περίοδο αυτή σοβαρότατα προβλήματα. Βιώνουν καθημερινά μικρές και μεγάλες αγωνίες και ζουν στη σκιά της ανησυχίας που δημιουργεί η πανδημία και της αμφιβολίας και αβεβαιότητος για το αύριο, που δημιουργεί η οικονομική δυσχέρεια και οι συνέπειες της παρατεταμένης «πανδημικής κρίσης».

ΕΛΓΑ: Yποβολή αιτήσεων για επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί τους ενδιαφερόμενους του υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ), εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του καθεστώτος «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις».

Γκουντενούδης: Οι δημότες Παιονίας θέλουν καθαρές απαντήσεις και καθαρές λύσεις

Υπογράφει ο 
Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής
Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Λόγω της πανδημίας και των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται μόνο δια περιφοράς, μέθοδος που κατά την άποψη μου, αφενός δεν είναι αποτελεσματική ούτως ώστε να «προβληματίσει» την διοίκηση του δήμου για να δραστηριοποιηθεί και αφετέρου λαμβάνονται ως ευκαιρία για εκμετάλλευση από τον Δήμαρχο ώστε να περνάει «εν κρυπτώ» ρυθμίσεις που μπορεί να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών.

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΚΕ Κιλκίς με τίτλο “Αλήθειες και ψέματα για την διαχείριση της πανδημίας


Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής αυτής αποτυπώνονται καθημερινά στα νούμερα των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, των θανάτων και εδώ στο Κιλκίς. 

Φύλο και Πολιτική: Ίσες ευκαιρίες και κοινές υποχρεώσεις


Υπογράφουν οι:
➤Δαουτάκου Αικατερίνη (Κατερίνα), Πολιτικός Επιστήμονας / Διεθνολόγος ΠΑΠΕΛ, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Παν. Νεάπολις της Πάφου

Νικολοπούλου Αναστασία, Δικηγόρος Αθηνών / LLB / MA

Μπακογιάννη Μαρία, Φοιτήτρια Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στο Παν. Αιγαίου (Ρόδος), Κατεύθυνση: Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Αρθρογράφος

Χαρακίδα Αλεξία, Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική Επιστήμη ΔΠΘ / ΠΜΣ Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα ΕΚΠΑ / ΠΜΣ Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική ΕΚΠΑ / Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας / Υπεύθυνη Επικοινωνίας Εμπορίου και Βιομηχανίας ΟΝΝΕΔ (πανελλαδικά)

Παναγούλια Βασιλική (Λίλη), Σπουδές Μοριακού Βιολόγου με Μάστερ Γενετικής από το Πανεπιστήμιο της Γαλλίας ''Pierre et Marie Curie'' στο Jussieu Παρισιού / Ραδιοφωνική Παραγωγός / Aρθρογράφος σε Περιοδικά και Sites

Γιαννούλης Γρηγόριος (Άκης), Ασκούμ. Δικηγόρος Δικ. Συλλ. Λάρισας / Μεταπτυχιακός Φοιτητής Θεωρία Δικαίου και Διεπιστημονικές Νομικές Σπουδές Νομική Σχολή ΑΠΘ

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

Τι δηλώνει ο Α. Βεργίδης για το τραγικό λάθος των 102 κρουσμάτων στο νομό Κιλκίς


Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη
«Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία- όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο “εχθρό”, τον COVID-19.