Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

34ος χρόνος και συνεχίζουμε - 112η αιμοδοσία των ”Ἁκριτών” Πολυκάστρου

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Ήταν Φεβρουάριος του 1990, όταν το Δ.Σ. των ”Ἁκριτών” Πολυκάστρου αποφάσισε ομόφωνα την δημιουργία "Τράπεζας Αίματος" για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα των ασθενούντων συνανθρώπων μας, κάτι που έλειπε από την πόλη μας.

Μ. Παπαδόπουλος και Χ. Καναρόπουλος μιλούν με το Ν. Νίτσα και Θ. Μαρκόπουλο στον OkRadio

Ο Θ. Παραστατίδης, ο Α. Χατζηβασιλείου, η Γ. Αϊδαρίνη και ο Ε. Φράγκος πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Mαρκόπουλο στον OkRadio



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 21/2/2023, 8:18 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (20 Φεβρουαρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δημοπρατήθηκε το 4ο νηπιαγωγείο Πολυκάστρου

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου δημοπρατήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ το 4ο νηπιαγωγείο Πολυκάστρου προϋπολογισμού 1.525.000 €.

Ισχυρή προειδοποίηση ΕΕ για αλόγιστη χωροθέτηση Αιολικών Σταθμών σε προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα

Κοινό δελτίο τύπου 
Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης
Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας
Καλλιστώ, Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση

Αιτιολογημένη γνώμη [INFR(2014)4073] για μη συμμόρφωση με την Οδηγία για τους Οικοτόπους (92/43/ΕΟΚ) κατά τον σχεδιασμό έργων αιολικής ενέργειας, απέστειλε στις 15/02/2023 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ελλάδα. Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη που αποτελεί απόρροια της συνεχιζόμενης πρακτικής που ακολουθείται από τη χώρα μας σχετικά με το θέμα της χωροθέτησης Αιολικών Σταθμών (ΑΣΠΗΕ) μέσα και γύρω από προστατευόμενες περιοχές.

Άτυχος στην… ρουλέτα ο ΑΤΛΑΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Ο ΑΠΟ ΑΤΛΑΣ και ο Ποσειδώνας Βέροιας βρέθηκαν αντιμέτωποι, την Κυριακή 19/02/2023, στο ΔΑΚ Κιλκίς, στην έναρξη του Β γύρου Κοριτσιών Κ16 της ΕΣΠΕΜ. Ο ΑΤΛΑΣ αν και οργανωμένος, σαφώς βελτιωμένος και μαχητικός, δεν μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση του Ποσειδώνα, που αν και θεωρείται ισότιμη ομάδα βρέθηκε πιο τυχερός στην… ρουλέτα των σερβίς. Τα κορίτσια του ΑΤΛΑ, πάλεψαν κάθε σετ (1-3, 26-24, 22-25, 20-25, 21-25) και οι ανατροπές στο σκορ ήταν πολλές. Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον για τους παρευρισκόμενους, που δεν έχασαν την ευκαιρία να δούνε τις κοπέλες να αγωνίζονται σε ένα ακόμη ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Αγώνες ιππικής αντοχής στον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς



Το παραδοσιακό "μαντί" και η όμορφη Κριθιά

Γράφει η 
Μόνικα Σωτηριάδου

Είχα την χαρά και την τύχη να βρεθώ στην όμορφη Κριθιά, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και να ζήσω την φιλοξενία και την άψογη οργάνωση των εκδηλώσεων που γίνονται εκεί, με σεβασμού και ουσία απέναντι στα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας.

Βοήθεια συμπαράστασης από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού προς τους σεισμόπληκτους Συρίας και Τουρκίας

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων του χωριού Πεδινού μετά από ενημέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στον Ιερέα του Ιερού Ναού Πεδινού Πάτερ Κωσταντίνο Σαββίδη.

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.

Νέος κύκλος βραδιών ανάγνωσης παιδικών βιβλίων στο βιβλιοπωλείο Ψάλτου Κιλκίς

Γράφει η Βασιλική Γ. Καραγιαννίδου*
Το αποκριάτικο #Bookclub του Βιβλιοπωλείου Ψάλτου ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο, εγκαινιάζοντας τον δεύτερο κύκλο εκδηλώσεων στο μικρό μας βιβλιοπωλείο. Το μικρό μας βιβλιοπωλείο, γέμισε με τις δικές σας παιδικές φωνές και στολίστηκε με τα δικά σας χαμόγελα για ακόμη μία φορά και δε θα μπορούσαμε να αισθανόμαστε περισσότερο χαρούμενοι.

Χορός Νίκης Ευκαρπίας Κιλκίς



Η θεατρική παράσταση “Η Συνάντηση” με τον Γιώργο Κιμούλη στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Στις 
6 Μαρτίου παρουσιάζεται στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Stephen Belber, “Η Συνάντηση” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

Συλλυπητήριο για την απώλεια του ιερέα του Παλιού Αγιονερίου

Ανακοίνωση 
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παλιού Αγιονερίου 

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παλιού Αγιονερίου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την πρόωρη απώλεια του ιερέα του χωριού μας, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονος Μπόικου, ο οποίος διακόνησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλιού Αγιονερίου για τριάντα χρόνια.

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση 
Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 

Με αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για το δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας, το διοικητικό συμβούλιο νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια και από καρδιάς:

(Video) Τι λέει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τζίκας για τους πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας


Κάντε κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης του υπο-Μέτρου 2.1 (Γεωργικές Συμβουλές) για πέντε Περιφέρειες της χώρας

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού, κ. Γιώργου Γεωργαντά και του υφυπουργού, κ. Γιώργου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, την Παρασκευή 17/2/2023 δημοσιοποιήθηκαν στη Διαύγεια οι ανακοινώσεις των προσωρινών αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης του υπο-Μέτρου 2.1 για τις γεωργικές συμβουλές του ΠΑΑ 2014-2020, που αφορούν τις Περιφέρειες Αττικής, Β. Αιγαίου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Ν. Αιγαίου

"Δεν αναθέτουμε την ευθύνη - Συμμετέχουμε όλες και όλοι μαζί για την προοπτική του νομού Κιλκίς"

Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης 
Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε Κιλκίς
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ

-Μαζί με τους νέους, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους αγρότες, τους άνεργους τους συνταξιούχους.

Το μεταμφιεσμένο παραμύθι

Του Κώστα Μπούζα
Μια φορά κι έναν καιρό, τα παλιά τα χρόνια, οι άνθρωποι είχαν πολύ περίεργες συνήθειες. Μια όμως ξεχώριζε, γιατί ήταν η πιο παράξενη απ’ όλες.

Σε λειτουργία μέσω του vouchers.gov.gr το Market Pass

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το πρωί, μέσω του vouchers.gov.gr, το Market Pass. Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών κατά τους μήνες από Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023. Με τον τρόπο αυτό, το Market Pass αποσκοπεί στην ελάφρυνση των συνεπειών που έχει επιφέρει στα νοικοκυριά η αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (21/2/2023)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 11Κ/2021: Έκδοση συμπληρωματικών οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ
2. 7Κ/2021: Έκδοση Προσωρινών Αποτελεσμάτων ΔΕ
3. 1ΓΔ/2023: Επιλεγείσα Επίπ. Γεν.Δ/νσης Δήμου Θεσ/νίκης
4. 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023: Αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο
5. 7Ε/2021: Ανάρτηση Τελικών Προσωρινών Πινάκων (ΚΘ 10001, 10002, 10004)
6. 5Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσεων 10017, 10018)
7. Τροποποίηση Παγίων Μερών Προκηρύξεων (άρθρα 28-30 του ν. 4765/2021)
8. Σημαντική υπενθύμιση για τους κατόχους διδακτορικών διπλωμάτων
9. 1Κ/2020: Πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών ΤΕ
10. 2Ε/2021: Έκδοση Προσωρινών Αποτελεσμάτων (ΚΘ 10011 10031)
11. 5Ε/2021: Ανάρτηση προσωρινών πινάκων (Κωδ. θέσεων 10006,10012,10021,10022,10023)

Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς: Συγκεντρώθηκαν 100 κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας

Δελτίο τύπου 
 Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας.
Μετά απο τη δημόσια έκκληση που απηύθυνε η Κεντρική Διοίκηση ΕΕΣ και ακολουθώντας τις οδηγίες του προέδρου dr. Αντώνιου Αυγερινού, το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς συμμετείχε απο τη πρώτη στιγμή στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.