Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Παρόν και μέλλον του Ποδοσφαίρου μας - Προϋπόθεση Ποιοτικής Εκπαίδευσης η γνώση και η ασίγαστη θέληση για μάθηση

Γράφει ο Αβραμίδης Γε. Δημήτριος
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
ΜSc. M.P.H. Μaster Public Health - Αθλητισμός & Πρόληψη
Εξειδικευμένη Μετεκπαίδευση Ποδοσφαίρου D.S.H.S. Koln
DFB B Lizenz & Ε.Π.Ο. UEFA B

Εθνική ομάδα
… Τα περιθώρια επιλογής παικτών για τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι στενά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πλημμυρισμένο από ξένους παίκτες. Άρα είναι στενά και τα περιθώρια της ανέλιξης των Ελλήνων παικτών μέσω του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και θα είναι μονίμως στενά αν οι σύλλογοι δεν αλλάξουν τακτική για να εμπιστευθούν περισσότερο τα ελληνόπουλα …

Πατριδοκάπηλοι φασίστες ξέρασαν μνησικαία μετά το ναυάγιο με τους 500 και πρόσφυγες

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Ένας ρατσιστικός οχετός ξεχείλισε από τον βόθρο των πατριδοκάπηλων κομμάτων – αποκομμάτων μιας χρήσης με αφορμή το ναυάγιο και τον θάνατο 500 και ανθρώπων ανοιχτά της Πύλου.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 24/6/2023, 10:33 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη χθες (22 Ιουνίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική έκταση, 10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Πρόγραμμα καλοκαιρινής εκστρατείας της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Πρόγραμμα των δράστης Ιουλίου - Σεπτεμβρίου της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που υλοποιεί η Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς . Επικεφαλής της καλοκαιρινής εκστρατείας, η οποία φέρει τον τίτλο "100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ", είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Μπροστά στην κάλπη

Υπογράφει η Κυριακή Γεωργ.Τομπουλίδου
Υποψήφια βουλευτής ν. Κιλκίς ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Μια θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας, που αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες πολιτικές μορφές, είναι ο σεβασμός της ατομικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία, να εκφράζουν τις απόψεις τους και να επηρεάζουν τις αποφάσεις.

113η Εθελοντική Αιμοδοσία Ακριτών Πολυκάστρου

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Με την ίδια δυναμική και την ίδια διάθεση προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο συνεχίζουμε για 34ο χρόνο τον κύκλο των αιμοδοσιών, πραγματοποιώντας την 113η αιμοδοσία των μελών της “Τράπεζας Αίματος” την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, όπως πάντα στο “Σπίτι του Πόντου” στο Πολύκαστρο από τις 09:30 έως τις 13:00.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς στις 7 Λίμνες της Ρίλα

Δελτίο τύπου Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς
Διήμερη εκδρομή πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος στην Βουλγαρία, το σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2023. Το Σάββατο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή στην οροσειρά της Ρίλα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον πύργο του 14ου αιώνα, το καθολικό με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και την εντυπωσιακή παλιά κουζίνα του μοναστηριού, η οποία σήμερα είναι μουσείο, με τα τεράστια καζάνια και τον χτιστό φούρνο.

Ανάγνωση του Ποντιακού παραμυθιού "Έναν ζαντόν αρκουδόπον"

Δελτίο τύπου 
Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Μάρκου Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου Κιλκίς συμμετέχει στο 6ο Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο δάσκαλος και συγγραφέας, Κοσμάς Τσίναλης, έρχεται στη Βιβλιοθήκη μας, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, και αφηγείται το παραμύθι του, "Έναν ζαντόν αρκουδόπον". Μέσω της αφήγησης και γλωσσικών ασκήσεων επιχειρείται η εξοικείωση των παιδιών με την ποντιακή διάλεκτο.
Για παιδιά από 6-12 ετών. Με προεγγραφή

Θέλετε αυτή τη φωνή στη βουλή; Στο χέρι σας είναι!

Γράφει Δέσποινα Μαλιάρα
Υποψήφια βουλευτής νομού ΚΙΛΚΙΣ
"ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη"

Θέλετε τη φωνή αυτών των βουλευτών που την προηγούμενη 4ετία, καταψήφισαν κάθε αντεργατικό αντιεκπαιδευτικό αντιοικολογικό νόμο;

Τα σχολεία στο Δήμο Κιλκίς έκλεισαν! Θα ξανανοίξουν;



Γράφει ο Σταύρος Αμοιρίδης
Οι περισσότερες σχολικές μονάδες έκαναν πολύ όμορφες γιορτές αποχαιρετισμού που μας έφεραν στη μνήμη την εποχή προ κορονοϊού. Έτσι με μια ευχάριστη νότα ήρθε το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ;

Δήλωση των υποψηφίων βουλευτών Κιλκίς του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η εκλογική μάχη της 25ης Ιούνη θα κρίνει τη σύνθεση της νέας Βουλής, όπου την πραγματική διαφορά μπορούν να κάνουν μόνο οι κομμουνιστές βουλευτές που θα εκλέξει ο λαός με την ψήφο του. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ και τη συναίνεση που θα προσφέρουν για άλλη μια τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Κατεπείγουσα και δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί την 23η Ιουνίου 2023 ημέρα Παρασκευήκαι ώρα 14.30, για λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Πετυχημένο και το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Γουμένισσα

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου 
«Άγιος Τρύφων».

Μία υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση χάρισε στο κοινό της Γουμένισσας και όχι μόνο, το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στις 18 Ιουνίου 2023. Διοργανωτής και οικοδεσπότης ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων».

Ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρολογικός έλεγχος και οι παρεμβάσεις στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρολογικός έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων (37) του Δήμου Παιονίας και ταυτόχρονα έγιναν και επιπλέον συμπληρωματικές και διορθωτικές εργασίες όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη, από ιδιώτες ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, υπό την συνεχή παρουσία και τον έλεγχο αρμοδίου προσωπικού της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού.

Αμάν, ο Ήλιος αρρώστησε βαριά!

Πληροφορίες

Τίτλος ΑΜΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΒΑΡΙΑ
Κωδικός 0545696
Διαστάσεις 21x29
ISBN 978-618-83487-9-0
Μέρα Κυκλοφορίας 24 Δεκ 2022
Σελίδες 56
Ηλικία 9 - 12
Είδος Βιβλίου Πεζογραφία
Συγγραφέας ΤΑΜΑΡΕΣΗ - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
Εκδότης ΦΘΟΓΓΟΣ
Περιγραφή

Διευκρινήσεις για ΕΑΕ 2023 και πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ 2022

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις του Υπηρεσιακού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Τσακίρη με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ευάγγελο Σημανδράκο διευκρινίζεται ότι:

Τι λένε οι αριθμοί για τη φορολογική πολιτική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν Υπουργού Οικονομικών (2015)

Παραμονές εκλογών γίνεται πολλή συζήτηση για τα φορολογικά βάρη και τις ελαφρύνσεις των προγραμμάτων των κομμάτων. Η ΝΔ διατείνεται ότι έχει εισαγάγει στην οικονομική της ατζέντα ένα μεγάλο σύνολο φορολογικών ελαφρύνσεων, ενώ από την άλλη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για μη φιλική προς τον φορολογούμενο πολίτη πολιτική! Η επικοινωνιακή πολιτική όμως σταματά εκεί όπου αρχίζουν οι αριθμοί.

Με δροσερές βουτιές αποχαιρέτησε ο ΑΤΛΑΣ Κιλκίς την αγωνιστική χρονιά

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, η ομάδα του ΑΤΛΑ, πέρασε μια ξεχωριστή μέρα στις εγκαταστάσεις του Αλέξανδρου, γιορτάζοντας το τέλος μιας χρονιάς γεμάτης εμπειρίες, μάθησης και παιχνιδιού. Οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι αθλητές και αθλήτριες του ΑΤΛΑ είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετιστούν, με δροσερές βουτιές και παγωτά στην φιλόξενη πισίνα του Αλέξανδρου και να υποσχεθούν πως θα ξανασμίξουν την επόμενη σεζόν, ανανεωμένοι και εξίσου «ζωηροί».

Πολύτιμη δωρεά του Δημήτρη Γκιούλτσου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με αφορμή την αφυπηρέτησή του

Δελτίο τύπου 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το αποτέλεσμα της εργασίας του εκπαιδευτικού έχει υψηλό αποτύπωμα στην ψυχή και στο μυαλό των μαθητών, καθώς και ισχυρό αντίκτυπο στη μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία. Όμως, παρά τη σημαντική επίδρασή της διδακτικής πράξης στη λειτουργία και στην εξέλιξη της κοινωνίας, από τη διαδικασία της διδασκαλίας απουσιάζει η υλική διάσταση.

MED-QUAD: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Διεθνής Διασυνοριακή Συνάντηση στο Κιλκίς

Οι εταίροι του έργου από την Ελλάδα ενίσχυσαν τον ρόλο των Κοινωνικών Πανεπιστημίων ενώ παρουσίασαν τα αποτελέσματα του MED-QUAD σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο.

Δελτίο τύπου ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ Κιλκίς
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) και η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε.-Κ.Δ.Β.Μ., Επικεφαλής Εταίρος του έργου MED-QUAD, φιλοξένησαν στο Κιλκίς στις 25-26 Μαΐου 2023, τους εκπροσώπους των εταίρων του έργου στο πλαίσιο της διήμερης Διασυνοριακής Συνάντησης καθώς και τοπικούς εκπροσώπους των βασικών συντελεστών του τετραπλού έλικα δηλ. τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο για τη συμβολή του MED-QUAD στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τη Μεσόγειο μέσω της συνεισφοράς των «Κοινωνικών Πανεπιστημίων».