Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Δάσος Κούπας: Ένας επίγειος παράδεισος στο νομό Κιλκίς

Συνέντευξη στην Πάολα Χαραλαμπίδου
Δράσεις προβολής και ανάδειξης του… επίγειου παραδείσου, γνωστού και ως Δάσος της Κούπας, ξεκινά ο Συνεταιρισμός Διαχείρισής του, μετά από την πρόσφατη ένταξή του στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων που αποτελεί και το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό δίκτυο Πάρκων & Προστατευόμενων Περιοχών.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πάρκων, στον οποίο και συμμετέχει, ο Συνεταιρισμός σε συνεργασία με την Κοινότητα Σκρα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κούπας, τη Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς και την ομάδα «Η Βιοποικιλότητα του Κιλκίς», υπό την αιγίδα της Π.Ε. Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας διοργανώνει εκδηλώσεις την Κυριακή 22 Μαϊου στο Αγρόκτημα Κούπας.

Η Γνώμη Κιλκίς-Παιονίας θέλοντας να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην ανάδειξη του άγνωστου για πολλούς Κιλκισιώτες Δάσους της Κούπας, με τη μακραίωνη ιστορία, αλλά και τις πλείστες προοπτικές, φιλοξενεί μια εκτενή ωστόσο πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το Διπλωματούχο Μηχ. Μηχανικό Πέτρο Μπουτμπάρα, εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού Διαχείρισης Δάσους Κούπας στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων και Προστατευόμενων Περιοχών.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 20/5/2022, 9:15 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (19 Μαΐου 2022) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα και σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 617 γραμμάρια κάνναβης, 1 ζυγαριά ακριβείας, 2 μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.670 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ιδιοκτησίας του.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (20/5/2022)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ

Γενική Συνέλευση του συλλόγου "Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς"

Δελτίο τύπου συλλόγου "Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς"
Το Δ.Σ. του συλλόγου "Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς" καλεί σε γενική συνέλευση τα μέλη του σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού 21, 22, 23, 24, 25 και 26 με θέμα τους επερχόμενους αγώνες που σχεδιάζονται για το έτος 2022.

Η 15η Μαίου σηματοδοτεί την επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την χώρα

Γράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Η 15η Μαϊου σηματοδοτεί την επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ και την χώρα, η Μεγάλη συμμετοχή στην εκλογή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα, τα 172.000 πλέον μέλη μας και το ισχυρό μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που δόθηκε την περασμένη Κυριακή αποτελεί την αφετηρία της νέας νικηφόρας πορείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ευχαριστώ από καρδιάς τις συντρόφισσες και συντρόφους που με τιμήσατε στον όμορφο αυτό αγώνα που έδωσα με την υποψηφιότητα μου στη Κεντρική Επιτροπή.
Συγχαρητήρια σε όλους που εκλέχτηκαν με τις ευχές μου για καλό αγώνα.

Δήλωση - ευχαριστήριο Παύλου Τονικίδη για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δήλωση - ευχαριστήριο Παύλου Τονικίδη 
Μετά και την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών για τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με τη συμμετοχή 172.000 μελών σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες και έδωσαν το μήνυμα της ανατροπής.

Κορωνοϊός (20/5/2022): 3.708 νέα κρούσματα (3 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 16 θάνατοι και 159 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.708. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.414.189 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 423 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 131.375(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Αγγίζοντας την ψυχή του Πόντου

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

Η 19η Μαΐου κάθε χρόνο, με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, είναι αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου, στο ανελέητο ξεκλήρισμα των ανθρώπων μας του Πόντου από το νεοτουρκικό μόρφωμα, σε κείνην την απάνθρωπη κτηνωδία που στοχοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους. Θέλησε να τους εξαλείψει από τον Πόντο και τη Μικρασία, για να μην την απειλούν οι αδούλωτοι αιώνες του ακμαίου και ιερού πολιτισμού τους, του πολιτισμού μας, αυτής της λεβέντικης εγχριστωμένης συμβολής μας στον πανανθρώπινο πολιτισμό.

Προτεινόμενα θέματα φυσικής και χημείας με διαθέσιμες και τις λύσεις τους (21/5/2022)

Υπογράφει ο Όμηρος Εμπορόπουλος
Το σημερινό μας θέμα είναι "Συνδυαστικό Δ θέμα με τη λύση του" (Χημεία Γ' Λυκείου). Δείτε ΕΔΩ

(Video) Ecomobility και κυνήγι θησαυρού στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Ecomobility και κυνήγι θησαυρού στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, την Πέμπτη 19 Μαϊου 2022.

Μήνυμα , Ανδρέα Βεργίδη για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους. Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο πριν από 103 χρόνια.

Δήλωση Θεόφιλου Τιρεκίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση Θεόφιλου Τιρεκίδη
Η Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στην παγκόσμια ιστορία. Υποχρέωση όλων είναι να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη ΄των ανθρώπων αυτών που έχασαν τη ζωή τους από τους εκφραστές της μισαλλοδοξίας και του αλυτρωτισμού. Τιμούμε τους Έλληνες του Πόντου και αγωνιζόμαστε για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ανδρέας Βεργίδης: «Αναδεικνύουμε το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της Π.Ε. Κιλκίς»

Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική του 6ου αι., στην Κορομηλιά, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Μεσοπεντηκοστής από την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

«Η ζωντανή προσφυγική μνήμη των Ποντίων είναι η δυνατότερη φωνή για την ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη όλων των λαών.»
Η φετινή 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έχει στο φόντο της τα τραγικά γεγονότα του πολέμου στη γειτονιά μας και τους χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Η ζωντανή προσφυγική μνήμη των Ποντίων ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης για όλους τους πρόσφυγες από όλους τους πολέμους της σύγχρονης ιστορίας. Και παράλληλα αυτή η μνήμη είναι η δυνατότερη φωνή για την ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη όλων των λαών.

Δήλωση Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη

19η Μαϊου
Τιμούμε σήμερα τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο πριν από έναν περίπου αιώνα, που με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1994, ορίστηκε ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Ανδρέας Βεργίδης στην τελετή αλλαγής Διοίκησης στο MPSOTC/ Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρέστη, σήμερα-Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 – στην τελετή αλλαγής διοίκησης στο MPSOTC /Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στην Κρηστώνη, μεταξύ του Συνταγματάρχη (ΠΒ) Ιωάννη Σωτηρίου και του διαδόχου του, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Θωμά Γαβρανόπουλου, παρουσία του Διοικητή της ΙΙ Μεραρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού, Υποστράτηγου Άρη Ηλιόπουλου.

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Κιλκίς

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς πραγματοποίησε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ και αντιπροσώπων για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 19/05/2022 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.