Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Boombox: Όταν το παρελθόν συναντά το σήμερα

Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη

(Video) Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022.

Λεωνίδας Δημητριάδης : Άμεση δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ - Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την κοινωνία


Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να είναι η κορύφωση μιας συλλογικής προσπάθειας για τη διεύρυνση, με βάση τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, οργανωτικά δεδομένα, από την Αυτοδιοίκηση, τον Συνδικαλισμό, μέχρι την τελευταία κοινωνική οργάνωση, την νεολαία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κορωνοϊός (22/3/2022): 26.785 νέα κρούσματα (136 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 34 θάνατοι και 342 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 26.785, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.838.891 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.451 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

2o Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς: Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης

Δελτίο τύπου 2oυ Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Τη Δευτέρα 21η Μαρτίου 2022, μία ημέρα μετά από την εαρινή ισημερία, τα σχολεία της χώρας αλλά και σχολεία παγκοσμίως, καλούνται να αναπαράγουν το πείραμα του Ερατοσθένη που αφορά τη εκτίμηση της περιμέτρου της Γης. Το πείραμα συνήθως εκτελείται την ημέρα της εαρινής ισημερίας δηλαδή την 20η Μαρτίου που φέτος ήταν μέρα Κυριακή.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Υπογράφει η Αφροδίτη Ντίνου
Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Η σχολική κοινότητα του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την ανιδιοτελή προσφορά και υποστήριξη γενικότερα στο έργο μας, αλλά συγκεκριμένα στην ανεκτίμητη βοήθειά τους κατά την επίσκεψη των εταίρων μας στο πρόγραμμα Erasmus που συμμετέχουμε. Ανέλαβαν το catering και το έφεραν σε πέρας με μεγάλη επιτυχία και αποκλειστικά προσωπική εργασία. Πήραν τα εύσημα και από τους φιλοξενούμενούς μας και έχουν την παντοτινή ευγνωμοσύνη μας για την παρουσία τους στο πλευρό μας.

Άδειες Δόμησης: εντός 2022 οι εγκρίσεις - άδειες από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πληροφοριακό σύστημα e-adeies


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για επίσπευση και επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας σε κάθε κτιριακό έργο προωθεί η Κυβέρνηση.

"Η προσπάθεια για επαρκές και καθαρό νερό είναι συνεχής και διαχρονική, για τη ΔΕΥΑΚ"


Υπογράφει ο Ηλίας Αβραμίδης

Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑ Κιλκίς

Η 22α Μαρτίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) ως Παγκόσμια ημέρα νερού. Για τις ΔΕΥΑ πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα.

Ένα ευχαριστήριο και ένα αίτημα


Υπογράφει η Διευθύντρια 
του 5ου Δ.Σ. Κιλκίς Αφροδίτη Ντίνου

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Erasmus, του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Κιλκίς για την υποδοχή, την εμπνευσμένη ομιλία και την προσφορά αναμνηστικών στους εταίρους μας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μελέτης στο Κιλκίς. Η στάση του δείχνει την υποστήριξη του προς το σχολείο μας και τον ευχαριστούμε.

Εκτός έδρας νίκη επί του Ζαφειράκη Νάουσας για την ΚουΠα Κιλκίς



Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Με το δεξί μπήκε και στα play off, η ΚουΠα Κιλκίς μετά την εκτός έδρας επικράτησή της με 76 – 61 επί του Ζαφειράκη Νάουσας.

Εγγραφή μελών στον Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Σας γνωρίζουμε πως ότι δικαιώματα έχουν οι συνάδελφοι που υπηρέτησαν στις υπηρεσίες Δημοσίου, τα ίδια δικαιώματα έχουν και οι συνάδελφοι που υπηρέτησαν στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ).

Δημοπρατήθηκε το έργο «Επισκευές - συντηρήσεις παιδικών σταθμών Δήμου Παιονίας»


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας

Δημοπρατήθηκε το έργο «Επισκευές - συντηρήσεις παιδικών σταθμών Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού 348.516,68 €, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ΣΑΕ 055 (2017ΣΕ05500005).

Η Ιστορικός και Διεθνολόγος, Κωνσταντίνα Αδάμου, Ανεξάρτητη Βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Β' Θεσσαλονίκης, μιλάει στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Επιμέλεια συνέντευξης: Θωμάς Μαρκόπουλος

Αρχικά θα μας πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Κωνσταντίνα: Καταγωγή, οικογένεια, επαγγελματική πορεία, σπουδές - ακαδημαϊκότητα, πολιτική δραστηριότητα, ασχολίες εκτός εργασίας και απλή καθημερινότητα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα από τα πέντε μου ζω στον Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, απ΄όπου κατάγομαι κατά το ήμισυ. Κατά το άλλο ήμισυ, η καταγωγή του παππού μου είναι από τα Μεγάλα Λιβάδια του όρους Πάϊκου. Είμαι θα λέγαμε «βουνίσια» και από τις 2 πλευρές.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη μίας (1) κενής θέσης στο «ΒηματίΖΩ» Κιλκίς


Ανακοίνωση Συλλόγου 
Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Επιχορήγηση του ΝΠ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για την υλοποίηση του Έργου «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» » με κωδικό ΟΠΣ 5001582, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020,

Από Κιλκισιώτες αστυνομικούς: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων


Συνελήφθησαν 4 άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια τεμάχια λαθραίων τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Φέτος για μπακαλιάρο σκορδαλιά πάμε Ράντσο Κιλκίς



Συγχαρητήρια για την πανελλήνια πρωτιά του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς

Η λειτουργία των Πειραματικών σχολείων συνοδεύεται από τη σύσταση των ομίλων του. Για την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών των Πειραματικών Σχολείων όσο και άλλων σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης δημιουργούνται όμιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας οι οποίοι λειτουργούν μετά τη λήξη των μαθημάτων του ημερησίου ωρολογίου προγράμματος.