Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καταγγελία ΠΑΣΕΒΕ για το αναδρομικό τέλος επιτηδεύματος

Δελτίο τύπου ΠΑΣΕΒΕ 
Η Πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, που στέλνει αναδρομικά το τέλος επιτηδεύματος (1000 ευρώ) του 2012 στις Ο.Ε και Ε.Ε.  Αντί της κατάργησης των μνημονιακών νόμων, της επιστροφής του αφορολόγητου που υπόσχονταν η κυβέρνηση προεκλογικά, μαζεύει και αυτή και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει στην τσέπη του κάθε συναδέλφου.

Μνημόσυνο - εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου

Δελτίο τύπου Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου
Στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου, φέτος όπως και κάθε χρόνο, ανήλθαν εκατοντάδες πιστοί από την περιοχή κι όχι μόνον για να συμμετάσχουν στη θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο που ετελέσθη εις μνήμην των πατέρων μας και των πατέρων των πατέρων μας που ἄφησαν την τελευταία τους πνοή στις Αλησμόνητες Πατρίδες: των σφαγιασθέντων εν τω Ναώ της Αγίας Σοφίας και των θυσιασθέντων εν Κωνσταντινουπόλει, Πόντω, Καππαδοκία, Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία, Βορείω Ηπείρω και Κύπρω.

Μαγείρεψαν, έφαγαν και χόρεψαν Θρακιώτικα τα παιδιά του ολοήμερου, του 2ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς


Επιστολή Δημάρχου Κιλκίς στον Υπουργό Πολιτισμού – Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης

Παρέμβαση για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης και την ένταξή τους στο νέο Ε.Σ.Π.Α. - Σ.Ε.Σ. άσκησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης στον Υπουργό Πολιτισμού – Παιδείας και Θρησκευμάτων.

"Αδιαφάνεια και κομματικές τοποθετήσεις νέων μελών στα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας"

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Με απόφαση που υπέγραψε ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ορίστηκαν μετά από πρόταση των Περιφερειακών Διευθυντών τα επιπλέον τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στα ΠΥΣΔΕ, όταν κρίνονται θέματα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Σημερινά θέματα Πανελλαδικών: Απαιτητικά στη Φυσική, αναμενόμενα και βατά στην Ιστορία

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μ.Ε. Κίνητρο Κιλκίς
Φτάνοντας σχεδόν στο τέλος των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι μαθητές εξετάστηκαν σήμερα 29/5 στην Ιστορία και στην Φυσική Κατεύθυνσης.

1ο Τουρνουά Σχολής Ποδοσφαίρου Κιλκισιακού, την Κυριακή 31 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς

Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού διοργανώνει το 1ο της Τουρνουά την Κυριακή 31 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς!
Πέρα από την ομάδα μας, συμμετέχουν τα τμήματα του Πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακού, η πάντα δυνατή Ακαδημία "Βυζαντινός Αετός" Πτολεμαΐδας, η ιστορική Ομόνοια Σταυρούπολης και με το τμήμα των Προπαίδων η Ακαδημία Καλιφούλης της Θεσσαλονίκης.

"Στις αυριανές εκλογές των αστυνομικών Κιλκίς, ψηφίζουμε Ε.Α.ΣΥΝ.Κ."

Υπογράφει ο Ηλίας Παπαγεωργίου
Υποψ. αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Συναδέλφισσα - Συνάδελφε
Πριν τρία χρόνια μία ομάδα συναδέλφων με όραμα την δημιουργία ενός υγιούς συνδικαλισμού με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και μόνο, δημιουργήσαμε μία πρωτοπόρο συνδικαλιστική κίνηση την "ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ".(Ε.Α.ΣΥΝ.Κ.)

Η "Φλόγα Αγάπης" της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ θα φωτίσει ξανά το Κιλκίς

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η "Φλόγα Αγάπης" της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών επιστρέφει στη πόλη του Κιλκίς φωτίζοντας τις καρδιές μας, στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Ο Κώστας Ζουράρις στο Κιλκίς την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σας προσκαλεί στην εναρκτήρια συνάντηση του « Εργαστηρίου Ελληνικής Παιδείας» την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος) με θέμα: «Ελληνικότητα και Παιδεία: Τι προσδοκούμε από την παιδεία;» με ομιλητή τον καθηγητή και βουλευτή Κώστα Ζουράρι.

Όμιλος Αντισφαίρισης: Ένα κόσμημα για το Κιλκίς


Κιλκίς: "Πενία τέχνας κατεργάζεται¨"

Συνελήφθησαν χθες (28-5-2015) το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία 38χρονη και ένας 55χρονος, καθώς όπως διαπιστώθηκε η 38χρονη προσκόμισε στο Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της μητέρας της, με σκοπό την ακύρωση παραβάσεων που αφορούσαν την στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Εξεταστικά κέντρα και πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 17 Ιουνίου μέχρι και 24 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί.
Δείτε τα εξεταστικά κέντρα και το πρόγραμμα εξετάσεων ΕΔΩ

Συνελήφθη ζευγάρι στο Κιλκίς για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 26χρονος και μία 24χρονη, υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από την χώρα υπηκόων τρίτων χωρών.

Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας στην Αθήνα

Υπογράφει ο Χρήστος Σαμαράς
Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 η εκπαιδευτικού χαρακτήρα επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας στην Αθήνα. Ξεκινήσαμε την Παρασκευή 22 Μαΐου με ένα σύγχρονο λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου ECLECTIC και με έναν εξαιρετικό οδηγό, τον νεαρό Παναγιώτη Χατζηαγγελίδη. Μετά τα διόδια των Μαλγάρων η Εθνική οδός παρουσιάζει ευρωπαϊκή εικόνα:

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: 1ο τμήμα εξετάσεων αγροτών στην πιστοποίηση για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ το 1ο τμήμα εξετάσεων αγροτών στην πιστοποίηση για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Κιλκίς: "Και μετά σου λένε πράσινη ανάπτυξη"

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οδήγησε στη σύλληψη 48χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην οικία του σε χωριό του Κιλκίς.

Γεωργαντάς: «Άμεση ανάγκη για μετακίνηση τελωνειακών υπαλλήλων στο Τελωνείο Ευζώνων»

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών η οποία κοινοποιήθηκε στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και τη Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και ΕΦΚ με θέμα: «Άμεση ανάγκη για μετακίνηση τελωνειακών υπαλλήλων στο Τελωνείο Ευζώνων».
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΑΔΙΚΙΑ: Δεν θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή για πρόσληψη στη γενική εκπαίδευση!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που για χρόνια έχουν εργαστεί στην Ειδική Αγωγή, το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους για πρόσληψη στη Γενική Εκπαίδευση. 
Πρόκειται για θεσμοθέτηση μιας άδικης αντιμετώπισης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών, μέσα από ρύθμιση που - σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει - θα συμπεριλαμβάνεται στο επόμενο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Σε περίπτωση ατυχήματος με την Ελλάδα- ΕΚΤ: Τεράστιο το κόστος για την Ευρώπη·Άρθρο Γ. Πανούση στην «Α»:- Διευκρινίσεις προς κάθε κατεύθυνση·Επιχείρηση πολιτικής απεμπλοκής-Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ρίχτερ αδικιών στον… αριστερό ΕΝΦΙΑ-Κόβονται (;) οι απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες και τους σεισμόπληκτους-Θα ελαφρυνθούν οι ακριβές περιοχές, θα επιβαρυνθούν οι λαϊκές συνοικίες των μη προνομιούχων·»Διιώξτε και τις καθαρίστριες»- Το ΔΝΤ ζητάει ακύρωση όλων των επαναπροσλήψεων· Ατέλειωτες ουρές για τις συντάξεις- Η αγωνία των απομάχων

Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως Ησυχαστηρίου "Παναγία Άξιον Εστί" στο Μεσαίο Θεσσλονίκη