Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

«Έφυγε» η συνταξιούχος καθηγήτρια Ελένη Τσαφρακίδου Ψαρουδάκη

«Έφυγε» σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου η συνταξιούχος καθηγήτρια Ελένη Τσαφρακίδου Ψαρουδάκη σε ηλικία 80 ετών. Γεννημένη το 1941, με καταγωγή από το χωριό Γιαννιού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μεγάλωσε στην Κρήτη και πέρασε τα εφηβικά της χρόνια στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε από τη Χαροκόπειο Σχολή Οικιακής Οικονομίας.

Προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ "Μακρόνησος, μπόλικη πέτρα-μπόλικη καρδιά"


Δελτίο τύπου 
Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Την Κυριακή 23-1 πραγματοποιήθηκε η προβολή του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ “Μακρόνησος, Μπόλικη Πέτρα – Μπόλικη Καρδιά” στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

"Εκφράζω από καρδιάς την αμέτρητη ευγνωμοσύνη μου στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς..."


Υπογράφει η Μαρία Μεζάρη

Κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών οι γονείς μου, Γεώργιος και Άννα Μεζάρη, επισκέφθηκαν τμήματα του Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς αρκετές φορές. Με το μήνυμά αυτό, θέλω να εκφράσω από καρδιάς την αμέτρητη ευγνωμοσύνη μου στη χειρουργική κλινική (κ. Φαχιρίδη), στη μονάδα αντιμετώπισης πόνου (κ. Δώμου & κ. Σιντορένκοβα & κ. Ανδρεόπουλο), στην καρδιολογική (κ. Καρακώστα) ,στη παθολογική (κ. Μπιτλή & κ. Τσίτσιου) και στην ορθοπεδική (κ. Καρανικόλα), όπως επίσης και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών που με υπέρμετρο επαγγελματισμό και αμεσότητα τους φρόντισαν. 

Λέξεις Ελληνικές


Του Κώστα Μπούζα
Κρίσιμη ώρα στου αιώνα την έξαψη και ο χρόνος δειλά πισωπάτησε. Η ανάσα στο στήθος μαρμάρωσε και η φωνή στα χείλη κρεμάστηκε. Η ψυχή ταραγμένη αφουγκράστηκε. Ο ποιητής τον λόγο διέσωσε.

Κορωνοϊός (25/1/2022): 17.409 νέα κρούσματα (109 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 98 θάνατοι και 653 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.409, εκ των οποίων 55 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.830.263 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 401 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.750 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και για τα φορτηγά οχήματα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία,


Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, ανακοινώνεται ότι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και για τα φορτηγά οχήματα, μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διανομή τροφίμων (ΤΕΒΑ) στο Δήμο Παιονίας


Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ στα πλαίσια του επισιτιστικού προγράμματος “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016, του ΤΕΒΑ 2014-2020” θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων,

Στις 9:00 ανοίγουν τα σχολεία στο Δήμο Κιλκίς, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2022


Αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν στις 9:00, μια ώρα αργότερα από το ωρολόγιο πρόγραμμά τους, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) ως επίσης και οι εκπαιδευτικές δομές της ειδικής αγωγής (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο , Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς). Κανονικά λειτουργούν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί.


Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 25/1/2022, 3:00 μ.μ


Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (24 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθησαν τη στιγμή που ο αλλοδαπός, διέθεσε στον ημεδαπό έναντι χρηματικής αμοιβής, 1.750 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 35.000 τεμάχια τσιγάρων) και 50 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. 

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα λεωφορεία στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία


Σχετικά με απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, ανακοινώνεται ότι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα λεωφορεία.

Σιωνίδης: Κύριε Αλίρη μην κάνετε φτηνή αντιπολίτευση


Απάντηση δημάρχου Παιονίας σε δημόσιο σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Αλίρη.

Κύριε Αλίρη, δεν συνηθίζω να σχολιάζω αλλά απαντώ στο σχόλιο σας επειδή είστε δημοτικός σύμβουλος με πολυετή εμπειρία και δεν θα έπρεπε ευκαιριακά να κάνετε φθηνή αντιπολίτευση.

Κιλκίς: Τον συνέλαβαν διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη χθες (24 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καβάλας, για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή.

H Νίκη Αραμπατζή, μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

H Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α./Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων και Δικηγόρος, μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Πως είναι η μέχρι τώρα πορεία σου και εμπειρία σου στα αυτοδιοικητικά όργανα;
Μέχρι σήμερα είχα την πολύ μεγάλη χαρά να θητεύσω 2 χρόνια ως Προέδρος στο πρώτο ελεύθερο ραδιοσταθμό τον Αθήνα 9,84. Σήμερα με βρίσκετε πρόεδρο στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Η χαρά και η ευθύνη και στους δυο οργανισμούς είναι η ίδια. Η δημόσια διοίκηση είναι αρκετά δύσκολη για όποιον θέλει να παρουσιάσει έργο αλλά δεν το βάζουμε κάτω. 

Έργο συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων Γουμένισσας και Ευρωπού

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Δημοπρατήθηκε το έργο συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων Γουμένισσας και Ευρωπού, προϋπολογισμού 145.161.29 ευρώ. Το έργο αφορά τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στις δύο δημοτικές ενότητες και προβλέπονται σε αυτό οι εξής παρεμβάσεις:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις για συμμετοχή στην έκθεση ιχθυηρών και θαλασσινών SEAFOOD EXPOGLOBAL


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής προτίθεται να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη στον κόσμο ετήσια έκθεση ιχθυηρών και θαλασσινών SEAFOOD EXPOGLOBAL, η οποία διοργανώνεται σε νέα έδρα, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. 

Εκλογή της δικής μας Ευρώπης Αρτόγλου στη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος


Δελτίο τύπου Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη συνεδρίασή της, στις 22.1.2022, εξέλεξε, μετά από μυστική ψηφοφορία, δέκα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, έργο της οποίας είναι, πέραν των όσων προβλέπονται στον Κώδικα Δικηγόρων, και η αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων και αυτών που αναθέτει σε αυτήν η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.