Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ομιλία σε εκδήλωση, στο μνημείο Κρουσίων για τα τρία μαρτυρικά χωριά Κλειστό, Αμπελόφυτο και Κυδωνιά, που έκαψαν οι Γερμανοί στις 25-10-1941

Του Κώστα Σαπρανίδη
Να εξηγήσουμε ότι την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης την κάνουμε αναγκαστικά και εφέτος νωρίτερα,, αρχές Οκτώβρη, αντί για τις 25 Οκτώβρη, για να μην μας προλάβουν οι φθινοπωρινές βροχές , που κάνουν αδιάβατο τον 6 χιλιομέτρων χωματόδρομο προσπέλασης στο μνημείο. Ζητήσαμε πριν δύο χρόνια. από την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς προφορικά και πέρσι από το δήμο γραπτά και προφορικά να στρωθεί αμμοχάλικο, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Ο δήμος μόνο έκανε μια εξομάλυνση με γκρέϊντερ.

Οικισμός Βαλτούδι ν. Κιλκίς: "Υπόθεση" οικογενειακή

Συνεχίστηκαν και αυτό το Σάββατο τα φιλικά παιχνίδια για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Δύο νίκες και μία ήττα ήταν ο απολογισμός του Σαββάτου για τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η Ακαδημία στην Θεσσαλονίκη. Έτσι οι προπαίδες (2002) κέρδισαν εύκολα την Α.Ε Εύοσμου με 6-0 και οι προπαίδες (2003) τηον ΑΙΑΝΤΑ Εύοσμου με 6-2. Πολύ καλή εμφάνιση παρά την ήττα για την BARCA Junior του Μιχάλη Νικολαίδη που στο πρώτο τους φιλικό, παρότι χάσανε, απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Όλοι οι αθλητές της Ακαδημίας αναμένουν με μεγάλη αγωνία την καθιερωμένη πλέον επίσκεψη στην SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια για πολύ δυνατά αγωνιστικά τεστ την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.

Η σχισμένη σημαία άλλαξε...

Μόλις χθες ανεβάσαμε στα Omorfa Taxidia, στην μόνιμη στήλη "Αυτόπτης μάρτυς», ένα θέμα με την θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται ο μεθοριακός σταθμός της Δοϊράνης, είσοδος και έξοδος της χώρας για τα Σκόπια.
Ανάμεσα στα άλλα δείξαμε την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό εδώ και χρόνια σκισμένη από τον αέρα. Μια εικόνα η απόλυτα ξεφτίλα, που κάνει τους φίλους να απορούν και τους εχθρούς να λοιδορούν. Μια εικόνα που δείχνει όχι οικονομική κρίση αλλά απόλυτη αδιαφορία.

Γ. Ορφανός «Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό»

Στον τόπο του δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, μετέβη ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Ο κ. Ορφανός ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άτομα ενώ τόνισε πως θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.

Καραμπόλα με 4 νεκρούς στην Εγνατία Οδό – "Η νταλίκα πετούσε τα αυτοκίνητα σαν χαρτοπόλεμο"

- Πένθος από την τραγωδία στην Εγνατία Οδό με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
- Νταλίκα προκάλεσε καραμπόλα όταν έπεσε με ταχύτητα πάνω σε σταματημένα αυτοκίνητα – Μια γυναίκα κάηκε ζωντανή
- Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος στο ύψος του χωριού Μέση
- Στην αστυνομική διεύθυνση Βέροιας ο οδηγός της νταλίκας που συνελήφθη – Φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει
- Καταγγελίες οδηγών πως δεν υπήρχε η κατάλληλη σήμανση στο σημείο όπου γίνονταν έργα της ΔΕΗ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, από τις 11,30 έως τη λήξη του ωραρίου

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ο Υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ιστορίες για το λαθρεμπόριο καυσίμων από την Ντίρια!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Πριν λίγες ημέρες στο Κορωπί βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε παράδρομο της Αττικής οδού, 10 τόνοι επικίνδυνου πισσώδους αποβλήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υπόλειμμα από επεξεργασία ναυτιλιακού πετρελαίου που μετατράπηκε σε πετρέλαιο θέρμανσης. Οι εν λόγω τόνοι αντιστοιχούν σε 100 τόνους πετρελαίου θέρμανσης!. Ουδείς είδε ή άκουσε κάτι στην περιοχή!

Τούμπαρε το τρακτέρ και σκότωσε τον 43χρονο οδηγό του

Χθες (04.10.2014) το μεσημέρι, σε χωριό της Πέλλας, ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε ένας 43χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του παραπάνω οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Έδεσσας.

Παραστατίδης: "Ας μη μιλούν αυτοί που υποτάχθηκαν στις πολιτικές της ΝΔ, του Άδωνη, του Βορίδη, του Πλεύρη και άλλων"

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Σκληρή και άμεση ήταν η αντίδραση του Θ. Παραστατίδη στην κριτική που του άσκησε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος με αφορμή την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Γουμένισσας αναφερόμενος στην επιλογή του βουλευτή να διαφοροποιηθεί από την ακολουθούμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Η δήλωση του βουλευτή έχει ως εξής:

Να θέλεις ν αγιάσεις και να μη σ' αφήνει ο Γιακουμάτος (ελέω Αυτιά)

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Προσωπικά δεν το θέλω και πολύ, γιατί έχουν πολύ μοναξιά κι εκμετάλλευση οι άγιοι.
Τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου στην τηλεόραση, ανήκουν στον κ. Αυτιά γιατί μ' αρέσει να παρακολουθώ το δράμα του μέσου Έλληνα σε απόδοση του μέσου δημοσιογράφου. Και δυστυχώς και στο Γιακουμάτο που γυροφέρνει εκεί γύρω.

Γράψε… λάθος! Ο μύθος της μίας ψήφου (α΄ μέρος)

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
Πολλές είναι οι ιστορίες, παλαιότερες αλλά και νεότερες, που φέρουν τα χαρακτηριστικά ενός μύθου και απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν την κοινή γνώμη. Μιλάμε για ιστορίες που εδώ και χρόνια κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, από έντυπο σε έντυπο και από email σε email και που, ενώ διαψεύδονται, δεν απορρίπτονται, αλλά αντιθέτως εδραιώνονται στο μυαλό αρκετών ως αληθείς και πραγματικές.