Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

"Ο Λυκομπαμπάς" στην Αξιούπολη και στον Άγιο Πέτρο Παιονίας

Δελτίο τύπου 
Εκδόσεων IWrite
Το νέο παιδικό βιβλίο του Γιώργου Λυμπέρη «Ο Λυκομπαμπάς» συνεχίζει την επιτυχημένη περιοδεία του. Ο συγγραφέας του παραμυθιού επισκέπτεται την Αξιούπολη και τον Άγιο Πέτρο Παιονίας, με μία διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση για τους μικρούς αναγνώστες.

Με την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, διατράνωσε ο "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας
O Οκτώβριος παγκοσμίως είναι ο μήνας αφιερωμένος στην Πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Ένα ηχηρό ροζ μήνυμα έστειλε και ο πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας: "Ότι με την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Ας μην παραμελούμε τον εαυτό μας. Ας καταπολεμήσουμε τον φόβο και ας αντιμετωπίσουμε τη ζωή με αισιοδοξία, δύναμη και γνώση και ας κάνουμε τον καρκίνο παρελθόν".

Ήχησε στις καρδιές των Κιλκισιωτών, η μεγάλη καμπάνα του Κάρς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Οι κυνηγημένοι από τις πατρογονικές εστίες Έλληνες Πόντιοι από την περιοχή Κάρς του Καυκάσου όταν έβαλαν την καμπάνα στο κάρο για την μεταφέρουν στην νέα τους πατρίδα δεν σκέφτηκαν να γλιτώσουν πρώτα την ζωή τους.

Συλλυπητήρια ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς για το θάνατο του εκπαιδευτικού Απόστολου Μιχαηλόπουλου

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου Μιχαηλόπουλου Απόστολου που υπηρετούσε στο ΓΕΛ ΜΟΥΡΙΩΝ του νομού Κιλκίς έως το 2010.

Μιλούν οι Δημότες: Έργα που όφειλαν να γίνουν στο Δήμο Κιλκίς και δεν έγιναν

Παρεμβαίνει η Ελένη Μυρωνίδου
Πέρασαν επτά χρόνια, που ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Κιλκίς, προτείναμε στον δήμο, στην επιτροπή που ήταν αρμόδια για τη θέρμανση, να βάλουν φωτοβολταϊκά πάνελ στις ταράτσες των σχολικών μονάδων.

Αυτός είναι ο βιαστής της 11χρονης στην Πιερία

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Ο τόπος μας, οι λίμνες μας και οι Νέες Καβάλες

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Εκεί στα μέσα της τρίτης δεκαετίας του εικοστού αιώνα και της πρώτης του μεσοπολέμου(1921-1930), η Ευρώπη προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, από τον τετραετή πολυαίμακτο πόλεμο, Α’ Π.Π. (1914-1918).

Κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του Κιλκισιώτη συγγραφέα, Κοσμά Ηλιάδη

Μόλις κυκλοφόρησε η Συλλογή Διηγημάτων του Κιλκισιώτη συγγραφέα, Κοσμά Ηλιάδη, από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο και έχει τίτλο «Στα παλιά λημέρια».

Ξεκινά η υλοποίηση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

Σε στάδιο υλοποίησης περνά το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος. Στην Επιτροπή προέδρευσε, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος είναι και ο Υπεύθυνος Διαχειριστής του Προγράμματος. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των φορέων που αποτελούν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως υπεύθυνοι για την εξέλιξη του Προγράμματος.

Γεωργαντάς: Από την αρχή της Ουκρανικής κρίσης μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί ενισχύσεις 500 εκατ. € από εθνικούς πόρους

Η στήριξη των αγροτών μας και κατά τη διάρκεια της Ουκρανικής κρίσης είναι συνεχής, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρας Τζάκρη.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" (24/10/2022)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος"
Αποκλεισμός στο Κύπελλο για τον Αλέξανδρο
Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αυτός που δημιουργεί, αυτός που παίζει ορθολογικά, αυτός που το δικαιούται. Ο Αλέξανδρος Κιλκίς ήταν και έκανε τα προαναφερόμενα, όμως γνώρισε την ήττα από το Πάικο Γουμένισσας με 3-1 στο γήπεδο του Χωρυγίου, και αποκλείστηκε στους «16» του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς.

Επιπλέον πρόγραμμα Zumba στο Kinesis Gym

Δελτίο τύπου Kinesis gym
Μας το ζητήσατε, δεν μπορούσαμε να μην το κάνουμε...
Πλέον δύο φορές την εβδομάδα @zumba fitness με την @anna_karolidou, κάθε Τετάρτη στις 17:00 (από 26 Οκτωβρίου) και κάθε Παρασκευή στις 19:00.

Κούκι, ο πρώτος σκύλος ανιχνευτής δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα, βγήκε στη σύνταξη μετά από 8 χρόνια δράσης (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου 
Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Ο Κούκι, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής δηλητηριασμένων δολωμάτων της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας, που επί χρόνια προστάτευε την άγρια ζωή από τη δηλητηρίαση, είναι πλέον συνταξιούχος.

Χειμερινό ωράριο καταστημάτων Κιλκίς για την περίοδο 2022-2023




Η Κιλκισιώτικη Technoform S.A. εξαγοράζει τον κλάδο μεταλλικών κιβωτίων της Netelco

Η Technoform S.A., θυγατρική της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), ανακοινώνει την εξαγορά του κλάδου παραγωγής και εμπορίας μεταλλικών κιβωτίων της εταιρείας Netelco ΑΒΕΕ, με συμφωνία που υπεγράφη στις 17 Οκτωβρίου 2022. Η Netelco ιδρύθηκε το 2000 στο Λαμπρινό Ξάνθης και διαθέτει 22 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή μεταλλικών κιβωτίων αποθήκευσης ενέργειας, κατάλληλων για βιομηχανικές εφαρμογές.

Φραγγιδης Σοβαρή υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης και αδυναμία κατάρτισης μηνιαίου προγράμματος εφημέρευσης

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Υγείας κ. Γιώργος Φραγγίδης με τους βουλευτές - μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κ.κ. Γ. Μουλκιώτη, Μ. Μπαράν και Α. Πουλά, μεθέμα: «Σοβαρή υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης και αδυναμία κατάρτισης μηνιαίου προγράμματος εφημέρευσης». 

Επίσκεψη Ε. Αγαθοπούλου στους Διευθυντές Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου με αφορμή την έναρξη της νέου σχολικού έτους, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ν. Κιλκίς, Αγαθοπούλου Ειρήνη, συνοδευόμενη από την Περιφερειακή Σύμβουλο Ναβροζίδου Έφη και τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κιλκίς, Κεσίδη Τάσο, έκανε την εθιμοτυπική της επίσκεψη, στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Σωτήρη Μαρκάδα και στην νεοφερμένη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Λαμπρινή Φρόση.

Επιμόρφωση για το Kinesis

Δελτίο τύπου Kinesis
Σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Brazilian Jiu Jitsu συμμετείχε το Kinesis με τον εκπαιδευτή Αντώνη Γιαννακίδη εκπρόσωπο του Gougoulas Team στο Κιλκίς.
Δίδαξε ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής από την Βραζιλία Roberto Atalla, κάτοχος μαύρης ζώνης, 5ο Dan.

37ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπιστικών και κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Ειδικές Επιστήμες»

37ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπιστικών και κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Ειδικές Επιστήμες»: Λογοθεραπεία, Αγωγή Υγείας, Ειδική Αγωγή, Συμβουλευτική, Παιδαγωγική θεραπεία, Κοινωνική Παιδαγωγική-Οικογενειακή και σχολική βία, Διαπολιτισμικότητα, Σεξουαλική αγωγή.

Γκουντενούδης: Απαξίωσαν την ημέρα απελευθέρωσης της Γουμένισσας

Υπογράφεο ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, γίναμε όλοι μάρτυρες, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, της απαξίωσης της ιστορικής έδρας του Δήμου μας, της Γουμένισσας, από την δημοτική αρχή με ευθύνη του ίδιου του Δημάρχου.

Η πατρίδα μας απελεύθερη 110 χρόνια στην Παιονία (Φωτογραφίες)

[εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου]
Μόλις πέρυσι τιμήσαμε ολοχρονίς τη συμβολική του 1821 για το διαχρονικό Ελληνισμό, εγκωμιάζοντας σύμψυχη τη Ρωμηοσύνη για την αντίστασή της στους αιώνες της σκλαβιάς και για τα 200 χρόνια της νεώτερης Ελλαδικής ελευθερίας, επαινώντας και τους φιλέλληνες, αποτιμώντας και τη συμμετοχή των διεθνών παραγόντων.

“Δύο κόσμοι σε σύγκρουση: Τα συμπεράσματα από την ανάπτυξη στον κλάδο του Μετάλλου”

Δελστίο τύπου 
ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ 

Σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι βομβαρδίζονται από ρεπορτάζ, αφιερώματα και δηλώσεις κάθε λογής δημοσιολόγων, πολιτικών αναλυτών, μέχρι και υπουργών και όλοι κινούνται στο ίδιο «μότο»: «Έρχεται δύσκολος χειμώνας, πάρτε τα μέτρα σας και προετοιμαστείτε για τα χειρότερα που θα περάσουμε όλοι μαζί!». Μέχρι και τον νόμο της ζούγκλας «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» σκέφτηκαν κάποιοι να συμβουλέψουν τους εργαζόμενους.

(Video)Το δημοφιλέστερο Windows Phone … Nokia Lumia 920

Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι ισχύει το ΦΕΚ (4910/22.10.2021), με το οποίο ορίζεται η 26ηΟκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Οδηγίες για την εποχική γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2022-2023

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

Ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς

Την Κυριακή 23/10/2022, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων Σκακιού 2022, που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς φιλοξένησε την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης.

Εβδομάδα υγιεινής διατροφής στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, το θέμα της εβδομάδας μας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τη Διατροφή. Αφού συζητήσαμε για το πόσο σημαντικά είναι τα φρούτα στη διατροφή μας, κατασκευάσαμε με τους μικρούς μας φίλους ένα πιάτο με τρισδιάστατα φρούτα. Κόψαμε και κολλήσαμε τα φρούτα μας στο πιάτο και η κατασκευή μας ήταν έτοιμη.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη για την 110η επέτειο απελευθέρωσης της Παιονίας

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

Τιμούμε στη Γουμένισσα, ιστορική έδρα του δήμου Παιονίας- με τον ανάλογο σεβασμό και δέος, τους ήρωες που δαμάζοντας τον φόβο, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Παιονίας από τον οθωμανικό ζυγό.

Τα νέα του ΑΘΛΟΥ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Στις 23/10/2022 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε φιλικό πρωτάθλημα Ταεκβοντο στο κλειστό στάδιο Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών.
«Οι διοργανώσεις αυτές πραγματοποιούνται με σκοπό την ένταξη των μικρών αθλητών στην έννοιά των αγώνων και την απόκτησης εμπειρίας .Στα πρωταθλήματα αυτά συμμετέχουν οι αθλητές από τα προαγωνιστικά τμήματα κάθε σωματείου.

«Τρέχω για μένα» με όλους μαζί...

Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος"

Αν και ο τίτλος του αγώνα δρόμου ήταν «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ» εμείς τρέξαμε αλλά και περπατήσαμε όλοι μαζί παρέα, απολαμβάνοντας τις ομορφιές στις γειτονιές τής Γουμένισσας στις 3 Σεπτέμβρη του 2022.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση νομού Κιλκίς της Ν.Δ. στη διήμερη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε η διήμερη Σύνοδος των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα, που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ. Για πρώτη φορά, πάνω από 350 πρόεδροι των ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ της ΝΔ συμμετείχαν σε μια κλειστή ενημερωτική συνάντηση για οργανωτικά ζητήματα και ζητήματα επικαιρότητας.

Σκληρή ήττα γνώρισε η ΚΟΥΠΑ στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της, από τη ΜΕΝΤ

Σκληρή ήττα γνώρισε η ΚΟΥΠΑ, στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της, από τη ΜΕΝΤ με 80 - 60.

Χειροτονία Διακόνου από τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο (Φωτογραφίες)

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, προστατών και εφόρων της πόλεως του Κιλκίς, ιερούργησε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.