Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε Κιλκίς ενημερώνει ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι, ιπποειδή, κόνικλοι και πουλερικά).

Τα νέα του Τμήματος Βόλεϊ του Αλέξανδρου Αξιούπολης (4/3/2024)

ΑΣ Αλέξανδρος Αξιούπολης (Τμήμα Βόλεϊ)
Αγωνιστικό τμήμα Παγκορασίδων Κ16
Η ομάδα μας στα πλαίσια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος Παγκορασίδων που βρίσκεται στον Β΄όμιλο της Ένωσης ΕΣΠΕΜ ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο Ίκαρο Έδεσσας με 3-0 σετ (21-25, 15-25, 15-25).

Ξεκίνησε η έρευνα διάρθρωσης γεωργικών, κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στο Δήμο Παιονίας



Νικόλας Ανθρακίδης: Ο Κιλκισιώτης ξενοδόχος που κατακτά την Αθήνα και τους επισκέπτες της

Γράφει ο Πάνος Γεωργιάδης
Ο Νικόλας Ανθρακίδης είναι ένα από τα «παιδιά» του τόπου μας, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κιλκισιώτικη γη, αλλά κάποια στιγμή «άνοιξε τα φτερά του» για άλλους τόπους, με αφετηρία την Ευρώπη.

Επίσκεψη Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ) Νικόλαος Ζησόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Χατζηγεωργίου και ο ταμίας Ιωάννης Σφήνας.

Σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις των κρασιών της Π.Ε. Κιλκίς στον 24ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Εξαιρετικές ήταν και στον φετινό, 24ο διεθνή διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων (13-15 Φεβρουαρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη) οι επιδόσεις των κρασιών που δημιουργήθηκαν από τα σταφύλια της αμπελοοινικής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε οικισμούς του Δήμου Κιλκίς, την Τετάρτη 6/3/2024

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή 
ΜΥΛΟΙ, ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΚΟΛΧΙΔΑ , ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΕΒΑΣΤΟ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΚΟΡΩΝΟΥΔΑ, ΑΝΑΒΡΥΤΟ, ΠΛΑΓΙΟΧΩΡΙ, ΤΕΡΠΥΛΛΟΣ, ΔΙΠΟΤΑΜΟΣ, ΜΕΤΑΞΩΧΩΡΙ, ΚΟΚΚΙΝΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΑΡΟΧΘΙΟ, ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑ, ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΑΓ. ΜΑΡΚΟΣ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 06/03/2024 Τετάρτη  από ώρα 08:30 έως 15:30.

Ανάγνωση Παιδικού Παραμυθιού και Δραστηριότητες Καρναβαλιού στο Βιβλιοπωλείο Ψάλτου

Γράφει η Βασιλική Καραγιαννίδου*
Απόκριες γεμάτο μασκαράδες, ανοιξιάτικη διάθεση και δραστηριότητες καρναβαλιού, πού αλλού; Στο Βιβλιοπωλείο Ψάλτου. Ο μικρός μας Μπέντζι, έχει την τιμητική του την Κυριακή, 10/03/2024 στις 17:00, στο βιβλιοπωλείο μας, 21ης Ιουνίου 201 μαζί με όλη την ομάδα του. Σε ρυθμούς καρναβαλιού, θα διαβάσουμε το παραμύθι «Ο Μπέντζι ο γιγάντιος χαρταετός», θα κάνουμε την αποκριάτικη κατασκευή μας και για μία ακόμη φορά θα ζωγραφίσουμε τα πρόσωπά μας (Face Painting) σαν τους πιο εντυπωσιακούς μασκαράδες.

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό του Πολυκάστρου, Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος της Αγίας Τριάδος.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχύ από σήμερα Δευτέρα 4-03-2024

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 7/04-03-2024), με ισχύ από σήμερα Δευτέρα 04-03-2024.

Πρόκριση της Ακαδημίας Microstudies-Robotics στον παννελληνιο διαγωνισμό

Δελτίο τύπου  Ακαδημίας Microstudies-Robotics 
Η ομάδα Dotbots -Botmakers παρουσίασε το project S2L στον περιφερειακό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ. 

Με τέσσερεις προτάσεις στο Interreg o Δήμος Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας υπέβαλε στο διασυνοριακό πρόγραμμα «INTERREG IPA CBC GREECE – NORTH MACEDONIA 2021 – 2027» τέσσερεις προτάσεις για χρηματοδοτούμενα έργα.

ΝΑΙ στα Νέας Μορφής Πανεπιστήμια - ΟΧΙ στα Πανεπιστήμια του... ''Ενός Ορόφου''


Υπογράφουν:
- Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος / Επιχειρηματίας
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Μια Νέα Μεγάλη Ιδέα για την Ελληνική Εκπαίδευση! Τα Ιδιωτικά στο Μέλλον και τα Μη Κρατικά και Μη Κερδοσκοπικά Παρατήματα - Πανεπιστήμια, σχετικά άμεσα, υπό συγκεκριμένες Προϋποθέσεις και αυστηρότατα Κριτήρια Ποιότητας είναι Ευκαιρία της Ελλάδας να αποκτήσει μία Σύγχρονη, Εξωστρεφή και Αποτελεσματική τριτοβάθμια Εκπαίδευση η οποία θα ανεβάσει το Μορφωτικό Επίπεδο των Πολιτών σε 10-15 χρόνια από τώρα, θα συμβάλει στην Αύξηση της Παραγωγικότητας και της Ισχυροποίησης στον Διεθνή Ανταγωνισμό και θα προσφέρει Ευκαιρίες σε μία μεγάλη Μερίδα της Ελληνικής Κοινωνίας που μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να φύγουν στο Εξωτερικό, για να σπουδάσουν με μεγάλο κόστος για τις Οικογένειες τους καθώς το κόστος των Σπουδών στο Εξωτερικό είναι Υπέρογκο. 

«Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», τραγούδησε όλο το Κιλκίς συνοδεύοντας τη χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου

Δείτε το Video της εκδήλωσης ΕΔΩ

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Όλα έγιναν από σύμπτωση. Το περασμένο καλοκαίρι η Μαρία προβληματίσθηκε πώς να τακτοποιήσει την κόρη της στο Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης, όπου θα παρακολουθούσε μαθήματα Erasmus.

Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς. Από τα χαρακώματα των μαχών... στα σκάμματα των ανασκαφών»

- Παρουσίαση του συλλογικού τόμου ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
- MOMUς-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Προβλήτα Α', Λιμάνι
- Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ώρα 18.00

Δελτίο τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Πώς τα χαρακώματα του πολέμου μετατρέπονται σε αρχαιολογικά σκάμματα και τα πεδία μαχών σε ιστορικούς τόπους; Διατηρείται στις μέρες μας ζωντανή η μνήμη του Μεγάλου Πολέμου; Ποιο είναι το ορατό αποτύπωμά του στο Κιλκίς; Μπορεί αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την μεθοριακή Π.Ε. Κιλκίς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

(VIDEO) Βίον Ανθόσπαρτον, Αλέξανδρε Κορκοτίδη και Ειρήνη Βαλεντίνα Αγγελίδου

Βίον Ανθόσπαρτον, Αλέξανδρε Κορκοτίδη και Ειρήνη Βαλεντίνα Αγγελίδου. Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς, Κυριακή 3 Μαρτίου 2024.