Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο χορός του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς προσκάλεσε όλα τα μέλη,τους γονείς, τους χορευτές αλλά και τους φίλους του, για να διασκεδάσουν όλοι μαζί στο κέντρο "ΘΕΑΤΡΟ" για το κλείσιμο της χρονιάς αυτής. Η μουσικοχορευτική αυτή βραδιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς τα τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν χορούς από τη Μαύρη Θάλασσα, το Ιόνιο, τη Θεσσαλία κ.α.

Χατζηνικολάου: «Δε συμπαθώ το γαμωμνημόνιο-Να τη χέσω την Ευρωζώνη!» [βίντεο]


«Άστραψε και βρόντηξε» για το Μνημόνιο και την Ευρωζώνη ο Νίκος Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική του εκπομπή, αναλύοντας το σκεπτικό με το οποίο ο ίδιος θα προσέλθει στην κάλπη.

Σάλος για τα «γαλάζια» παιδιά

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Ισχυρούς προεκλογικούς τριγμούς καθώς και θύμησες από το «αμαρτωλό» παρελθόν, όπου κυριαρχούσαν το πελατειακό κράτος, η «ρουσφετολογία», καθώς και η σχέση «δούναι και λαβείν» μεταξύ κομμάτων και ψηφοφόρων, προκαλεί η δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Γεωργαντά.
Η συνέχεια ΕΔΩ

" Έρημα Λιμάνια"

Γράφει ο
Χαράλαμπος Μωυσίδης, 16 ετών
Και το λιμάνι ερήμωσε. Τα πλοία χάνονται αργά και βασανιστικά προς τον ορίζοντα. Το δικό μου καράβι έχει κολλήσει εδώ, στο κενό. Το κύμα δυναμώνει και ο άνεμος θεριεύει, μα δεν φοβάμαι. Ξέρω πως θα αντέξω το κρύο και τον πόνο. Όμως δεν θα αντέξω την επιστροφή μου στο λιμάνι.

Η «ΤΟΛΜΗ» Κιλκίς σε τουρνουά πολεμικών τεχνών στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Τουρνουά πολεμικών τεχνών όλων των κατηγοριών ηλικιακά, διεξήχθη την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.
Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο Α.Σ. Φλόγα Πολίχνης.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στην Κατερίνη

Συνελήφθησαν χθες (15.06.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, τρεις ημεδαποί 22, 28 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην Κατερίνη, σε αστυνομική έρευνα του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ένα χάρτινο αυτοσχέδιο μικρόδεμα που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους (2,1) γραμμαρίων επιμελώς κρυμμένο και
· τρεις αυτοσχέδιες γλάστρες με συνολικά πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (5) εκατοστά έως (8) εκατοστά.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Τον συνέλαβαν γιατί χρωστούσε στο ΙΚΑ 173.340,20 ευρώ

Συνελήφθη χθες (15.06.2012) το μεσημέρι, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 45 ετών, διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο Ι.Κ.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.10.2011 έως 31.12.2011.
Το συνολικό ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 173.340,20 ευρώ. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 45χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1,2 του ΑΝ 86/67 όπως ισχύει, η οποία, κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ΑΝ 86/67, όπως αυτή προστέθηκε με άρθρο 22 παρ. 1 του Ν.4038/2012. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας (15 Ιουνίου 2012)

Δήμος Πετρούπολης-30 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Δήμος Θάσου-30 θέσεις Υδρονομέων
Δήμος Παλαμά-25 θέσεις Υδρονομέων
Δήμος Κρωπίας-28 θέσειςΥΕ Εργατών
Ιερό Ίδρυμα Τήνου-49 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Δήμος Ρεθύμνου-42 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτ. Αθήνας-15 θέσεις ΔΕ Οδηγών, 5 θέσεις ΥΕ Εργατών
Δήμος Παγγαίου-43 θέσεις Υδρονομέων
SOCIALXON.EU-269 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού-514 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης

Φεύγουν οι Γάλλοι από την Ελλάδα, μένουν στον Μαρινόπουλο τα Carrefour

Nέα δεδομένα στο λιανεμπόριο αλλά και σε ολόκληρη την αγορά τροφίμων δημιουργεί η αποχώρηση της Carrefour από την Ελλάδα. O γαλλικός κολοσσός μεταβιβάζει ολόκληρο το ποσοστό του στον όμιλο Μαρινόπουλου ο οποίος κρατάει τα δικαιώματα χρήσης (franchise) και το brand name Carrefour στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Οι φήμες περί αποχώρησης της Carrefour από την Ελλάδα είχαν κάνει την εμφάνισή τους από το περασμένο φθινόπωρο. Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τις οφειλές της αλυσίδας προς τους προμηθευτές της, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλές μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων και μεταποιητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελληνικός όμιλος έχει συμφωνήσει να αναλάβει την αποπληρωμή των χρεών της κοινοπραξίας προς τους εμπορικούς εταίρους τα οποία εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ.

«Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας»

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
«Αν δεν στηρίξεις / το ένα σου πόδι έξω από τη γη / ποτέ σου δεν θα μπορέσεις / να σταθείς επάνω της»
Οδ. Ελύτης,, «Σηματολόγιον»

«Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας/ Σπέρνουνται, γεννιούνται σαν τα βρέφη/ ριζώνουν θρέφονται με το αίμα». Είναι τροπαιούχοι, με Νόμπελ, οι παραπάνω στίχοι, είναι του Σεφέρη. Στέκομαι και αποθαυμάζω τον πρώτο στίχο. «Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας». Η ποίηση δεν γεννιέται εν κενώ, αλλά είναι μια συνεχής και αδιάλειπτη επικοινωνία -ή κοινωνία- με τα λόγια περασμένων και κυρίως με τα μαλάματα και τα τζιβαϊρικά του λαού που γεννά τον ποιητή.

Στα 817,8 εκατομμύρια ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές στο πεντάμηνο

Στα 817,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές στο πρώτο πεντάμηνο του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., το Μάιο σφραγίστηκαν 12.489 επιταγές συνολικού ποσού 117,99 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 7,66% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ εμφανίζει μείωση της τάξης του 28.45% σε ετήσια βάση.  Από την αρχή του χρόνου έχουν σφραγιστεί 65.970 επιταγές το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 728,25 εκατ. ευρώ.

Κάνουν πίσω οι φαρμακοποιοί αλλά μόνο για 10 μέρες

Σύμφωνα με απόφασή τους αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις αλλα μόνο μέρχι τις 25 Ιουνίου.
Δεκαήμερο διάλλειμμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ βάζουν οι φαρμακοποιοί που αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε την επανέναρξη χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Οι φαρμακοποιοί πάντως προειδοποιούν οτι η αναστολή των κινητοποιήσεων ισχύει μέχρι τις 25 Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου, εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς