Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Επιμνημόσυνη δέηση στην Ποντοκερασιά Κιλκίς (6 Ιουλίου 2014)


ΚΚΕ: " Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
"Με την υπουργική απόφαση για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ορισμένες περιοχές που τις χαρακτηρίζουν τουριστικές, η κυβέρνηση, παρά την εκφρασμένη αντίθεση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, προχωράει σε ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής παντού.

Κάηκε στο Μεταλλικό Κιλκίς χορτολιβαδική έκταση



Την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 και στις 14:34 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο άλσος του οικισμού Μεταλλικού σε χορτολιβαδική και δασική έκταση.

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ “Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει” στη Θεσσαλονίκη



Με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινά την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ “Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει”. Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, αποτελεί καρπό συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Λέσχης για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας Χανίων και του πολιτιστικού φορέα της Θεσσαλονίκης “Εσαεί εν Ροή”. Το φεστιβάλ δίνει κίνητρα σε πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά σε μία ευρεία δέσμη εκδηλώσεων, που έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει τους πολίτες, κωφούς και ακούοντες, ανεξάρτητα από τις κοινωνικές τους ταυτότητες.

Ενισχύσεις 32,2 εκ ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους για το έτος 2013

Την καταβολή συνολικού ποσού ενισχύσεων 32,2 εκ. ευρώ σε δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, μετά την ολοκλήρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των ελέγχων για τις πληρωμές των αιτήσεων του 2013, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος.

"Μετεξεταστέοι, ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και η «πλειοψηφία» του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ"

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δ.Ε. 
Δεν αποτελεί έκπληξη, -για την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ-, ότι κατέθεσε τον νόμο 4186/13 στον οποίο οι ρυθμίσεις για την «Τράπεζα Θεμάτων» και το νέο τρόπο προαγωγής στο Λύκειο έγιναν,

«Συν-ενεργείν για την Απασχόληση στην Π.Ε. Κιλκίς»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συν-ενεργείν για την Απασχόληση στην Π.Ε. Κιλκίς», αποτελεί μια πρωτοπόρα προσπάθεια συλλογικότητας και συνεργασίας φορέων για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Ο Δήμος Παιονίας και τα Νομικά του Πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια προσπάθεια.

Η 3η Χορωδιακή Συνάντηση Γρίβας την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014


Μεγάλη επιτυχία του Παλαιστικού Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ»

Ο Προπονητής του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ» για μια ακόμη φορά επιλέχτηκε ως Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πάλης Γυναικών, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών και Νεανίδων που διεξήχθη στην πόλη της Κατερίνης από 3 έως 6 Ιουλίου, ενώ ομάδα κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ θέση αφήνοντας δεύτερη την Νορβηγία και την Τρίτη την Εσθονία.

ΣΥΡΙΖΑ: " Η ALMACO να αποπληρώσει μέχρι και το τελευταίο οφειλόμενο ευρώ προς τους εργαζόμενους"

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Την Κυριακή 6 Ιουλίου, στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας «almaco», πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να αποφασίσουν τις περεταίρω ενέργειες που πρόκειται να κάνουν ώστε να δικαιωθούν στον αγώνα τους.

Το Kinesis Fight Club σε σεμινάριο Kyokushin Καράτε

Στο 7ο Summer Camp της Hellenic Kyokushin Union συμμετείχε το Kinesis Fight Club με τον εκπαιδευτή της Αντώνη Γιαννακίδη.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον Καραβόμηλο Φθιώτιδας στις 3 Ιουλίου και διήρκησε τέσσερις μέρες.

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της ΑΔΕΔΥ

Στην άσκηση του ένδικου βοηθήματος της αγωγής με την οποία αιτείται να αναγνωριστεί η απεργία - αποχή διαρκείας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, παράνομη και καταχρηστική, προχώρησε σήμερα, Τρίτη, 8 Ιουλίου, το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εκπροσωπείται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Δικάσιμος της αγωγής ορίστηκε η Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014.
Ειδικότερα, το Ελληνικό Δημόσιο αιτείται να:

Πρόσληψη 122 υπαλλήλων από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προκηρύσσει, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 4 του Κανονισμού Εργασίας της, διαγωνισμό για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του Κλάδου Κύριου Προσωπικού για την κάλυψη αναγκών των μονάδων του δικτύου της στην Περιφέρεια.

Ρωμαίηκα, Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
ΚΟΜΠΙΝΑ Αν δεν δεις και δεν τα ζήσεις
δεν μπορείς να καταλάβεις
και με τέτοιες αποφάσεις
σαν μπουρλότο συ ανάβεις.

Παραστατιδης: "Μπράβο, στα παιδιά της Πυροσβεστικής Κιλκίς"

Ο Βουλευτής Θ. Παραστατίδης απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς με την οποία εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια, για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των ανδρών της Π.Υ. που σαν αποτέλεσμα είχε να διασωθεί το δάσος του Μεταλλικού, περιοχής Ξινού Νερού. Η επιστολή έχει ως εξής:

Παρέμβαση του Θ. Παραστατίδη για το συγκοινωνιακό πρόβλημα των οικισμών Άσπρου, Αξιοχωρίου και Λιμνοτόπου

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Με αφορμή επιστολή που συνοδεύονταν από υπογραφές των κατοίκων των οικισμών Άσπρου, Αξιοχωρίου και Λιμνοτόπου, που έλαβε ο Ανεξ. Βουλευτής Ν. Κιλκίς Θ. Παραστατίδης επανέφερε το πρόβλημα της Συγκοινωνίας, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, στην Βουλή, με την μορφή επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών, που επιλέχθηκε να συζητηθεί την Πέμπτη 03-07-2014.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΥΓΗ ·Βραχυκύκλωμα Σαμαρά- Βενιζέλου-Στρατηγική ήττα της κυβέρνησης με αφορμή τη ΔΕΗ ·Έρχεται η τρόικα-Προτεραιότητα η υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας·Στο πόδι για τα χημικά-Πρώτος στόχος ο αποκλεισμός της βάσης της Σούδας
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αποκάλυψη- Ο Τσίπρας στα σαλόνια της συναλλαγής- Μυστικός δείπνος στην Κηφισιά για να δεχθεί να στηρίξει τον εκλεκτό του Βενιζέλου στις εκλογές των πρυτάνεων· Απίστευτος Σταϊκούρας: -«Μη ζητάτε τα λεφτά που δικαιούστε»·Τα,,, άκουσε για τα καλά ο Λοβέρδος από τους εφήβους της Βουλής-Πυρά για την Τράπεζα Θεμάτων και το εξεταστικό σύστημα