Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η αλήθεια είναι δρόμος ηθικής και αξιών


Υπογράφει η Βιβή Ανδρίτσου
Δημοσιογράφος

Στη ζωή μου πορεύτηκα έντιμα και είχα πάντα το θάρρος να λέω την αλήθεια χωρίς να υπολογίζω κόστος. Το ίδιο έπραξα και όταν κατέθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της συναδέλφου Ειρήνης Τσαρούχα, η οποία διεκδικεί δικαστικώς τη θέση του γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ. Είπα αλήθειες που γνώριζαν άλλοι εκατό συνάδερφοι μου. Προφανώς η κίνηση αυτή κάποιους τους ενόχλησε και γι αυτό ήρθε η εκδίκηση.

Η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. μιλά στη Γνώμη, στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Νικολοπούλου Αναστασία


H συνέντευξη δόθηκε στους, Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Νικολοπούλου Αναστασία
Κατερίνα εμείς εδώ μιλάμε στον ενικό, φιλικά... Αρχικά θα μας πεις τα βασικά για σένα αγαπητή φίλη Κατερίνα, ίσως ορισμένοι αναγνώστες μας δεν τα γνωρίζουν: Καταγωγή, οικογένεια, πολιτική, επάγγελμα, σπουδές, κ.λπ.
Κατάγομαι από το όμορφο νησί των Κυκλάδων την Μύκονο. Προέρχομαι από μία μικρομεσαία οικογένεια με αρχές και αξίες. Ζώ σήμερα με τον σύζυγό μου μέσα σε μια όμορφη και αγαπημένη οικογένεια. Είμαι πτυχιούχος της σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) της Κρήτης. Τον Μάιο του 2012 η Νέα Δημοκρατία μου έκανε την τιμή να είμαι υποψήφια βουλευτής στις Κυκλάδες με πρόταση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων. 

Πρόζα για την ομίχλη που στέκεται


Tου Φώτη Μισόπουλου
thank yoy fog
W. Η. AUDEN [1a]
Στον καφκικό κόσμο ο φάκελος αυτού του ατόμου μοιάζει με την πλατωνική ιδέα
MILAN KUNDERA [1]

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 στην κατεύθυνση προς δυτικά και από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 στην κατεύθυνση προς ανατολικά.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 27/1/2021, 8:28 μ.μ.


Περισσότερες από 380 εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου και εκκλησιαστικά είδη εντοπίσθηκαν έπειτα από έρευνα σε οικία σε περιοχή της Δράμας
Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, εντόπισαν έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία σε περιοχή της Δράμας, πλήθος θρησκευτικών εικόνων και εκκλησιαστικών ειδών.

Παρασκευή 27/1/2021, έγιναν 17.952 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα (138 στο νομό Κιλκίς)


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 17.952 εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα. O συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 213.735. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου 196.009 άτομα.

Τηλεκόψιμο της βασιλόπιτας από τη Νέα Δημοκρατία Κιλκίς


Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ νομού Κιλκίς
Με την παρουσία-συμμετοχή 400 και πλέον κομματικών στελεχών από όλη τη χώρα (Πρόεδροι ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ) και ανθρώπων που απαρτίζουν τον κομματικό μηχανισμό ως εκπρόσωποι της Γραμματείας Οργανωτικού ΝΔ πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κοπή βασιλόπιτας του κυβερνώντος κόμματος στην οποία έδωσε το παρών του και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δήμος Κιλκίς: Πολιτισμός ώρα μηδέν


Γράφει η 
Αννα Δημάκη 
π. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλκίς
Παρακολουθώ με συνέπεια και ενδιαφέρον την ωραία προσπάθεια του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά την περίοδο των γιορτών, να στηρίξει το καλλιτεχνικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης αλλά και να προσφέρει στους πολίτες πολιτιστικές ανάσες μέσα στην υγειονομική ιδιαιτερότητα των ημερών. 

Καθαρίστηκε σχολαστικά ο χώρος κοντά στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Καθαρίστηκε σχολαστικά ο χώρος πλησίον του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου και τοποθετήθηκαν πινακίδες που αποτρέπουν από την ελεύθερη – ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων.

Παράνομο «μίνι καζίνο» εντοπίστηκε σε κατάστημα σε απομακρυσμένη περιοχή στην Ημαθία


- Συνελήφθησαν 24 άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 13.000 ευρώ, μάρκες πονταρίσματος, τράπουλες, ζάρια κ.α.
Στον χώρο είχε εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας με 4 κάμερες
Επίσης κατασχέθηκε ένα πιστόλι με 12 φυσίγγια που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του προσωρινά υπεύθυνου του καταστήματος
Τους επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού

"Ζήνα, οι συνάδελφοί σου θα σε θυμούνται πάντα με αγάπη..."

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων μας για τον αδόκητο χαμό της Ζήνας Φουντουκίδου. Η Ζήνα όπως εμείς την γνωρίσαμε υπήρξε ένας αξιαγάπητος, ευγενικός άνθρωπος ο οποίος αφυπηρέτησε από τη Διεύθυνσή μας μετά από ευδόκιμη μακρά υπαλληλική θητεία. Οι συνάδελφοί της τη θυμούνται με αγάπη για τον καλό και προσηνή της χαρακτήρα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος


Ανακοίνωση Γ. Φραγγίδη
Εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, αλλά ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες βασανίστηκαν και θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ναζισμού. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, βασανισμοί, καταναγκαστική εργασία, απαγχονισμοί, μαζικές δολοφονίες. Η μεγαλύτερη Γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στη ζωή μας δεν έχουν θέση ο Ναζισμός, ο Φασισμός, ο Ρατσισμός, το Μίσος και ο Αντισιμιτισμός. Δεν πρέπει να ξεχνούμε και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.

Περιπατητές Κιλκίς: Όχι στη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων


Υπογράφει ο Χρήστος Ανδρεανίδης
Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς
Ως Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου που πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες για το ιδιαζόντως επικίνδυνο θέμα δημοσιοποιώ το ότι:
1ον δεν ήλθε για συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης όπου εκπροσωπώ τα 549 μέλη του συλλόγου μας.

Κορωνοϊός (27/1/2021): 858 νέα κρούσματα (1 κρούσμα στο νομό Κιλκίς) και 32 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τετράωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σε Άνω, Μέσους Αποστόλους και Μαυρονέρι του Δήμου Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου από τις 8:00 έως τις 12:00 έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς, Άνω και Μέσοι Απόστολοι και στο Μαυρονέρι λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του «Εμβληματικού έργου ύδρευσης ΔΕΥΑ Κιλκίς», ύψους 24,862,500€


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρη Σταμάτη, o Υφυπουργός ενημερώθηκε ότι το ΔΣ του Ταμείου ενέκρινε τη χρηματοδότηση του μεγάλου αυτού έργου.

Με συμμετοχή 114 εκθετών η λαϊκή αγορά του Κιλκίς, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021


Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, η οποία θα λειτουργήσει αυτό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου με το 50% των εκθετών, ήτοι με εκατόν δεκατέσσερις παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές και με το σύνολο των περιοριστικών υγειονομικών ρυθμίσεων.

(Video) Γ. Ξενέλης: Παίζουν κορώνα γράμμα την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας

Παραίτηση δημοτικού συμβούλου Κιλκίς, Γιώργου Μιχαηλίδη


Υπογράφει ο Γεώργιος Αχ. Μιχαηλίδης
Τέως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς
Κύριε πρόεδρε, μετά λύπης σας δηλώνω πως επιθυμώ και θέλω να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς για τους παρακάτω λόγους.

Ερώτηση Αγαθοπούλου με θέμα τη φαρμακοεπαγρύπνηση για τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Το ζήτημα της φαρμακοεπαγρύπνησης για τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού φέρνει στη βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, 28 βουλευτές/τριες, με πρωτοβουλία της Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας Κιλκίς, επισημαίνουν ότι λόγω της ταχείας έγκρισης πολλαπλών σκευασμάτων εμβολίων και της πρωτοφανούς έκτασης του εμβολιαστικού εγχειρήματος απαιτείται αυξημένη παρακολούθηση και καταγραφή ανεπιθύμητων ενεργειών. 

Περί εμβολιασμού εκπαιδευτικών και μαθητών από τα αδιάθετα εμβόλια


Δελτίο τύπου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διερμηνεύοντας τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας μετά και την έκκληση της ΕΛΜΕ Κιλκίς ήλθε σε επικοινωνία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ι. Ανδρίτσο σχετικά με την δυνατότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών του Κιλκίς από τα αδιάθετα εμβόλια που δεν πραγματοποιούνται για διάφορους λόγους.

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη: Για πρώτη φορά ιατρείο στην Εξοχή για άτομα τρίτης ηλικίας


Δελτίο τύπου Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
Ανάσα ανακούφισης σε όλους τους δημότες της Εξοχής και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται σε μία περίοδο που το σύστημα υγείας είναι επιβαρυμένο από την πανδημία, δίνει το νέο ιατρείο που λειτουργεί από τις αρχές του νέου χρόνου στην περιοχή.