Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς: "Οι ιδέες μας είναι η δύναμη μας"

"Ως πρωτοπόρα και δραστήρια νεολαία, η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς οργανώνει δράσεις υλοποιώντας τις ιδέες των μελών της. Πιστεύουμε λοιπόν πως ήρθε η στιγμή να υλοποιήσουμε την ιδέα που πιστεύουμε πιο πολύ και θέλουμε να τη δούμε να γίνεται πράξη. Θέλουμε να μιλήσουμε και να μας ακούσουν, να προτείνουμε και να αφουγκραστούμε ιδέες και προτάσεις και να έρθουμε πιο κοντά ώστε να γίνουμε η δύναμη που θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη γενιά μας και για την πόλη μας.

Η συμβολή των Ελλήνων της Ανατολής στην Επανάσταση του 1821


Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο: "Το φυλλάδιό μας για την 25η Μαρτίου"


Ραγδαία αύξηση των καταθλιπτικών επεισοδίων στους Έλληνες

Όλο και συχνότερα θα διαβάζουμε πλέον, παρόμοιες ειδήσεις. Η οικονομική κρίση έφερε κατάθλιψη και σμπαράλιασε την ψυχολογία του Έλληνα. Και ενώ ήμασταν κατά γενική ομολογία, ένας λαός που απολάμβανε τη ζωή και ήταν (γενικά) ευτυχισμένος, βλέπουμε πια, την ψυχική μας διάθεση να διαλύεται και τα ποσοστά κατάθλιψης να αυξάνονται ραγδαία.  Ειδικά κατά την τελευταία τριετία, το ποσοστό επικράτησης ενός μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου για ένα μήνα σημείωσε αύξηση της τάξεως του 4,9%.

Ανθρωποκτονία 78χρονου ημεδαπού στον οικισμό Μεσόκωμο Ζαγκλιβερίου Λαγκαδά

Σήμερα (25-03-2012) και ώρα 10.45, στον οικισμό Μεσόκωμο Ζαγκλιβερίου Λαγκαδά, βρέθηκε από περίοικο πτώμα 78χρονου ημεδαπού, εντός της αυλής αγροικίας του, το οποίο έφερε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι. Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής, καθώς και ειδικό συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εξερεύνηση του χώρου. Διενεργείται Προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πέθανε ο ηθοποιός Σοφοκλής Πέππας

Πέθανε, σε ηλικία 63 ετών, ο ηθοποιός Σοφοκλής Πέππας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Ο γνωστός ηθοποιός άφησε πίσω του μία σπουδαία καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Είχε πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Λούνα Παρκ», «Λωξάντρα», «Η Αίθουσα του Θρόνου», «Αφρικα». Ιδιαίτερό του χαρακτηριστικό ήταν η φωνή του την οποία μάλιστα είχε δανείσει και στον «Μπαμπαστρούμφ» στην δημοφιλή παιδική σειρά «Στρουμφάκια».

Στο Διαδίκτυο το πλήρες προσωπικό αρχείο του Αλβέρτου Αϊνστάιν

Το πλήρες αρχείο του Αλβέρτου Αϊνστάιν, το οποίο περιλαμβάνει την προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του, όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η διάσημη εξίσωση E=mc2, παρουσιάζεται online από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.
Σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο γύρω στα 2.000 έγγραφα και θα ακολουθήσουν μέσα στα απόμενα δύο χρόνια και άλλα, αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες Guardian και Daily Mail.

Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Περιπολών περί πολλών τυρβάζω - Η καββαλιστική ενός χώρου

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
Η γραφή ως περιπολία: μια περιπολία πάνω στην “λευκή μυθολογία”(sic)(1) του χαρτιού, όπου στιγματίζομαι γράφοντας, όπου “μεταφέρομαι” υπονοώντας φανερά ή όχι τα φιλοσοφήματα της αλληγορίας και της έκβασης στο “Άλλο”: του μετασχηματισμού μιας συνολικής πολιτείας, ενός δικού μου καββαλιστικού δέντρου: του προσωπικού μικρο-σύμπαντος όπου τα τέσσερα στοιχεία της παγκόσμιας Αλχημείας υφίστανται μια υποκειμενοποιημένη transposition: η φωτιά, το νερό, ο αέρας, η γη.

Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση για το 2011 του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο δια του προέδρου του κ. Πολυκράτη Παντσίδη έκανε τον απολογισμό του απελθόντος έτους (2011), παρουσιάζοντας στα παρευρισκόμενα μέλη αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου, ενώ η ταμίας του Συλλόγου κ. Μαίρη Κιτσούκη κατέθεσε τον οικονομικό απολογισμό. Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση της έκθεσης του οικονομικού απολογισμού από την εξελεγκτική επιτροπή και η έγκριση του από τα παρευρισκόμενα μέλη.

Ελευθερία ή Θάνατος

Γράφει ο Κώστας Μπούζας 
Πέρασε από στόμα σε στόμα τούτη η κραυγή. Ήταν όρκος τον Μάρτη του Εικοσιένα. Κι έγινε σύνθημα αγαπημένο στα χείλη όλων των Ελλήνων, τα χρόνια εκείνα του αγώνα που η ελπίδα πύρωνε καρδιές.
Γιατί είναι ανυπόφορη η σκλαβιά. Κι όχι μόνο αυτή του κορμιού. Η στέρηση, η κακοπέραση, τα βασανιστήρια, η περιφρόνηση. Πιότερο ακόμη της ψυχής. Αυτή χτυπάνε πιο πολύ οι τύραννοι, μιας και το ξέρουν ότι από κει όλα ξεκινούν. Εκεί φυτρώνει ο σπόρος. Εκεί ανάβει η σπίθα. Εκεί φυσάει ο άνεμος.

ΟΝΝΕΔ ΚΙΛΚΙΣ: "Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία"


Π. Ψωμιάδης: «Παρέλαση χωρίς λαό δεν είναι παρέλαση»

Κατέβηκαν από την εξέδρα και παρακολούθησαν την παρέλαση από το δρόμο οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από συμφωνία μεταξύ τους, ως μια συμβολική κίνηση ένδειξης σεβασμού προς την παρελαύνουσα νεολαία. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κάποτε οι 300 πέθαναν για την πατρίδα. Σήμερα, κλώνοι, υπηρέτες, δούλοι και προσκυνητές πεθαίνουν την πατρίδα και τον ελληνικό λαό.

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα στις Σέρρες και Κατερίνη

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 48 ετών, διότι αφαίρεσε από εργοστάσιο εμποτισμού του Ο.Σ.Ε. (2) πλάκες στρωτήρα, (8) συνδετήρες ραγών και (1) ξύλινο μονωτικό αρμό συνολικής αξίας (1200) Ευρώ, τα οποία φόρτωσε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, πλην όμως έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους του Ο.Σ.Ε. και συνελήφθη από προστρέξαντες Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πιερίας.

Τέσσερις βίασαν 12χρονη στον Αλμυρό

Αναστάτωση προκλήθηκε στην κοινωνία του Αλμυρού, από την είδηση για βιασμό 12χρονης Βουλγαρικής καταγωγής, από τέσσερις άγνωστους άνδρες, που αναζητά η αστυνομία, σε μεγάλη επιχείρηση που έχει στήσει. Τον βιασμό κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, η μητέρα της κοπέλας, το απόγευμα της Παρασκευής, όταν μια γυναίκα, προσποιούμενη ότι δεν έβλεπε, έπεισε την κόρη της να την ακολουθήσει σε κοντινό σημείο όπου βρισκόταν αυτοκίνητο, και στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνδρες.

Σε ισχύ η θερινή ώρα

Από τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου ισχύει η θερινή ώρα. Συγκεκριμένα στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μία ώρα μπροστά και έδειξαν 04:00. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα.

Ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Τα 3 σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός εξέδωσαν ανακοίνωση, που αναφέρει τα εξής: "Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός διαβάσαμε με μεγάλη λύπη τις ανακοινώσεις των κομμάτων της «αριστεράς και της προόδου», όπου όλα εκτός του ΚΚΕ μας αποκαλούν «τραμπούκους».
Εμείς δεν είμαστε σίγουρα τραμπούκοι. Είμαστε 603 εργαζόμενοι και ανεβήκαμε την περασμένη Τρίτη στις Σκουριές για να υπερασπιστούμε το ιερό δικαίωμα μας στην εργασία, που κάποιοι χαϊδεμένοι περιθωριακοί, χάρη στις πλάτες αυτών των κομμάτων και την ανοχή του κράτους, εμφανίστηκαν εκεί ως «προστάτες του περιβάλλοντος» οπλισμένοι σαν αστακοί.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: “Αν τολμήσουν να υπογράψουν αδειοδότηση για τα μεταλλεία, θα παραιτηθούν όχι μόνο οι Δήμαρχοι αλλά και τα Δημοτικά Συμβούλια”