Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

(Video) Αναμενόμενα πετυχημένη η συναυλιακή παράσταση "Από την Ελευθερία της Πατρίδος... στα Ελευθέρια του Κιλκίς"

Η μεγάλη Πατρίδα και η γενέθλια Πατρίδα του Κιλκίς συνεόρτασαν χθες βράδυ την Ελευθερία τους, κοινωνώντας το λυτρωτικό της απόσταγμα με λόγο ιστορικό, με θέατρο και μουσικά έργα τέχνης, τους θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλιακή παράσταση "Από την Ελευθερία της Πατρίδος... στα Ελευθέρια της πόλης μας".

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων στην ΑξιούποληΠΑΜΕ: Ως εδώ, φτάνει με την κοροϊδία


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που εφάρμοσε η εταιρία της Real Tobacco αρχικά την περίοδο της πανδημίας με πρόσχημα το «κλείσιμο» των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων φαίνεται ότι ήρθε να μείνει αφού η εταιρία, για μία ακόμα φορά επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία στο σύνολο του προσωπικού της με αφορμή την παγκόσμια έλλειψη χαρτοκιβωτίων.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται το πρωτότυπο κουαρτέτο τσέλων PlaCello Ensemble


Την Πέμπτη 08 Ιουλίου, στις 21.30, στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής θα κυριαρχήσει ο ήχος του τσέλο, καθώς οι Razvan Suma, Stefan Cazacu, Ella Bokor και Mircea Marian, θα παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μια ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Overture».

Αποχαιρετισμός με αγώνα ποδοσφαίρου για τα παιδιά της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου ΚιλκίςΤο Στέκι της Τέχνης Κιλκίς: Έτοιμος για χρήση ένας χώρος που κουβαλά αγάπη, ρομαντισμό, δροσιά και πολιτισμό


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με χαρά παρουσιάζει και παραδίδει στους ανθρώπους που αγαπούν το ωραίο, το καλό, τον πολιτισμό και την αισθητική το νέο χώρο μας στο Μεταλλικό, το Στέκι της Τέχνης, απέναντι από την Πινακοθήκη.

Κιλκίς: Στοχευμένες δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών για την προστασία της δημόσιας υγείας


Στοχευμένες δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχετικού τριετούς προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαιρετισμός Α. Βεργίδη στην εκδήλωση «Από την Ελευθερία της Πατρίδος... στα Ελευθέρια της πόλης μας»

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α. Βεργίδη στην εκδήλωση «Από την Ελευθερία της Πατρίδος... στα Ελευθέρια της πόλης μας»
«Ξεφυλλίζοντας τις ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, κατανοούμε τη βαρυσήμαντη συμβολή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στη νεοελληνική και την παγκόσμια ιστορία.

ΚΔΑΠ KINESIS For KIDS : Ενημέρωση για την πρώιμη παρέμβαση και το ρόλο της λογοθεραπείας στα παιδιά


Ανακοίνωση 
ΚΔΑΠ KINESIS For KIDS 

Στις 3 Ιουλίου και ώρα 18:00, το ΚΔΑΠ KINESIS For KIDS σκοπεύει να σας υποδεχτεί και να σας κάνει μια παρουσίαση και ενημέρωση για την πρώιμη παρέμβαση και το ρόλο της λογοθεραπείας στα παιδιά. 

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (28/6/2021)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Σιγά σιγά επιστρέφουμε στα παλιά, προ πανδημίας, πράγματα, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και βήμα βήμα επανέρχεται η κανονικότητα όπως την ξέραμε και την γνωρίσαμε.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" και του ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος Αλέξανδρος" (28/6/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Αλέξανδρος
To ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος στο SKOURAS CAMP
To σχολείο έκλεισε και δεν χάσαμε στιγμή για να αναχωρήσουμε για τις πρώτες μας καλοκαιρινές διακοπές με την αγαπημένη μας παρέα.

"Κυρία Κεραμέως έτσι θα γίνει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Με κακοποιητικούς ισχυρισμούς για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα;"


Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Όσο κι αν θέλουν στο Υπουργείο Παιδείας να μας πείσουν ότι στοχεύουν σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο, πολύ γρήγορα και εύκολα πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτονται. Φορώντας το «προοδευτικό» φιλελεύθερο προσωπείο τους, εισάγουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες από τον Σεπτέμβριο, που οι ίδιοι κατήργησαν. 

Πολιτική Συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο


Λιβανός: «Πετύχαμε την πιο φιλόδοξη πολιτική μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από την δεκαετία του 1990»
Συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ επετεύχθη στο σημερινό Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που έγινε στο Λουξεμβούργο.

Ηλεκτρονική υποβολή από σήμερα 14 δημοφιλών αιτήσεων πολιτών και αθλητικών φορέων προς τη ΓΓΑ


-Σε λειτουργία η Διαδικτυακή Υπηρεσία Υποδοχής Αιτημάτων και Εγγράφων, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας, σε άμεση εφαρμογή της σχετικής εξαγγελίας του Υφυπουργού Αθλητισμού

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, 28 Ιουνίου 2021, το ηλεκτρονικό «Help Desk» (Διαδικτυακή Υπηρεσία Υποδοχής Αιτημάτων και Εγγράφων) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε εφαρμογή των όσων είχε εξαγγείλει στα μέσα Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρόσκληση για εμβολιασμό με επισκέψεις εμβολιαστικών ομάδων σε Κοινότητες


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Δοθέντος ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού συνιστά ύψιστη προτεραιότητα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα, ο Δήμος Κιλκίς ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που του κοινοποίησε σήμερα η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για την αποστολή εμβολιαστικών ομάδων σε Κοινότητες του Δήμου προκειμένου να εμβολιάσουν κατοίκους που το επιθυμούν και για διάφορους λόγους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί σε τοπικές δομές υγείας όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

Πλακοσκεπή αγωγού δημοτικών οδών στο Πολύκαστρο


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Το αντικείμενο του έργου είναι η επέμβαση στο ρέμα, που ξεκινά βορειανατολικά του οικισμού Πολυκάστρου, διασχίζει τον οικισμό και καταλήγει δυτικά στον ποταμό Αξιό. Η επέμβαση αφορά στην επέκταση του εγκιβωτισμού του σε μήκος 60 μέτρων στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου με την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού διατομής 3,00Χ2,00μ.

Ο Δήμος Κιλκίς τίμησε τον σπηλαιοφύλακα Βασίλη Μακρίδη

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Με μια λιτή εκδήλωση, έμπλεη συναισθηματικής φόρτισης, ο Δήμος Κιλκίς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Βασίλη Μακρίδη, σπηλαιοφύλακα και ξεναγό συγχρόνως του Σπηλαίου Κιλκίς ο οποίος μετά από τριάντα πέντε χρόνια ευδόκιμης θητείας στο Δήμο Κιλκίς συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ

Μαρία Σπυράκη: Περιβαλλοντική επιβάρυνση στον Έβρο από ενέργειες της Τουρκίας


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία και σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις προκαλεί η τακτική αεροψεκασμών που εφαρμόζει η Τουρκία στη συνοριακή γραμμή της Ελλάδας με τη χρήση φυτοφαρμάκων απαγορευμένων από την Ε.Ε.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη


Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, με τηλεδιάσκεψη, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στις 10.00 π.μ. με θέμα ημερήσιας διάταξης:
“Έγκριση λογοδοσίας της Οικονομικής Επιτροπής για ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δια μέσου της Προέδρου της, με την υποβολή έκθεσης πεπραγμένων, σύμφωνα με το αρ. 176 .παρ. 3. του Ν.3852/2010 όπως ισχύει”.


Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Νέα Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά)


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Νέα Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Κορωνοϊός (28/6/2021): 362 νέα κρούσματα (Κανένα κρούσμα στο νομό Κιλκίς), 8 θάνατοι και 215 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 362, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 421.266 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 629 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η λεβεντιά και το φιλότιμο ανάμεσα στην ιστορία και τον εκσυγχρονισμό

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου

(από τον χαιρετισμό σε μια από τις βασικές διοργανώσεις εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία, στα πλαίσια του παράλληλου εορτασμού των Ελευθερίων του νομού Κιλκίς)
Η γλώσσα είναι ένα “εργαλείο διαχρονικής επικοινωνίας”.
Και ο πολιτισμός είναι ένα “εργαλείο διαχρονικής δημιουργίας”.
Όπως συμβαίνει με κάθε γλώσσα και με κάθε πολιτισμό, έτσι και η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός δεν “μεταφράζονται” επακριβώς σε άλλες γλώσσες και πολιτισμούς.

Εργασίες για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς


Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες που στοχεύουν στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

‘’Κιτρινομπελάδες’’ απόψε στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς


Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη ανεβάζει απόψε 28/6/2021 στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου την παράσταση ‘’Κιτρινομπελάδες’’ με την οποία ανοίγει η αυλαία του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Κιλκίς.

Η δεύτερη μνήμη μου, απ' τον ΝτίκενςΤου Φώτη Μισόπουλου
.....σ' αυτούς που ήμουνα- σ' αυτούς που δεν θα υπάρχω
Ο χλωμός ήλιος που λάμπει είναι γύψος πάνω στις πέτρες
JEAN TARDIEU[1]

Ο ρόλος του «Κοινωνικά Ευαισθητοποιημένου Πανεπιστημίου» (Civic University) στην ανάπτυξη


Ο ρόλος του «Κοινωνικά Ευαισθητοποιημένου Πανεπιστημίου» (Civic University) στην ανάπτυξη, στο πλαίσιο της προσέγγισης του «Τετραπλού Έλικα» (Quadruple Helix Approach): το παράδειγμα του έργου MED-QUAD

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Τι σημαίνει πραγματικά «Κοινωνικά Ευαισθητοποιημένο Πανεπιστήμιο» και ποιες είναι οι σχέσεις του με την πόλη/περιοχή στην οποία εδρεύει; Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ του «Κοινωνικά Ευαισθητοποιημένου Πανεπιστημίου», του Τετραπλού Έλικα και της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης; Πώς μπορούν να παραχθούν και να μεταφερθούν γνώσεις και καινοτομίες, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

(Video) Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς


Για να δείτε το video κάντε κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ
Μια πρόγευση του πολυαναμενόμενου 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ στην Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς πήραν μικροί και μεγάλοι Κιλκισιώτες, το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 25, 26 και 27 Ιουνίου στην πόλη του Κιλκίς. Οι υπαίθριες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 27 Ιουνίου στην πλατεία Ειρήνης.

Πετυχημένη η έκθεση «1821: Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία»


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Θετικά σχόλια απέσπασε η έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου από τις 19 έως τις 29 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ 1821-2021».

Τον τσάκωσαν Παίονες αστυνομικοί για καλλιέργεια κάνναβης


Συνελήφθη χθες (27 Ιουνίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε δασική έκταση 14 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,8 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 5 γραμμαρίων, εξοπλισμός για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης (ανεμιστήρες, λαμπτήρας κ.α.), καθώς και 4 αποψιλωμένα δενδρύλλια κάνναβης.

(Video) Εκδήλωση στο Κιλκίς με τίτλο "Από την Ελευθερία της Πατρίδος... στα Ελευθέρια της πόλης μας"

Εκδήλωση στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς με τίτλο "Από την Ελευθερία της Πατρίδος... στα Ελευθέρια της πόλης μας", την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

(Video) Εκδήλωση τιμής μνήμης του συνταγματάρχη Αντωνίου Καμπάνη 2021

Εκδήλωση τιμής μνήμης του συνταγματάρχη Αντωνίου Καμπάνη 2021, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021