Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Από την χειραγώγηση του λαού στο "Νόμος και Τάξη"... μια τετραετία δρόμος

Του Παναγιώτη Σαββίδη
To κεφάλαιο όντας ταξικά συνειδητοποιημένο γνωρίζει πολύ καλά να προωθεί τα οικονομικά του συμφέροντα στην βάση της στρατηγικής του. Έχει πείρα, εμπειρία, έχει το κράτος με την οικονομία στα χέρια του.
Αναδιατάσσει το αστικό πολιτικό προσωπικό έτσι, ώστε να μην διαταραχθεί η σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, να μη διασαλευτεί η όποια συνοχή του, για να προωθούνται με τις λιγότερες αμφισβητήσεις, επεξεργασμένες αντιλαϊκές - αντιδραστικές πολιτικές, που έχει ανάγκη το σύστημα για να αναπαραχθεί.

ΝΔ και Προσφυγικό: Πώς η υποκρισία και η ιδεοληψία βάζουν φρένο στην αντιμετώπιση του ζητήματος

Υπογράφει η
Σοφία Ψαρρά
Μέλος ΟΜ Παιονίας
Προεκλογικά η ΝΔ για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους δημιούργησε μια στρεβλή εικόνα γύρω από το προσφυγικό στηριζόμενη σε ψέματα καλλιεργώντας κλίμα φόβου. Αντιμετώπιζε το ζήτημα ως ευκαιρία να ανεβάσει τους τόνους αναδεικνύοντάς το σε βασικό και όντως έτσι είναι, καθώς αποτελεί κορυφαίο ζήτημα, που η ΝΔ όμως δεν το έχει δυστυχώς αντιληφθεί πραγματικά.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Ακαδημία Μπάσκετ Κούπα Κιλκίς...



Υπογράφει η Χριστίνα Κουρουζίδου
Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
Μέσα στο πνεύμα αλληλεγγύης ανθρωπιάς κοινωνικής ευαισθησίας που πάντα διακρίνει Προπονητές κι αθλητές από την "Ακαδημία Μπάσκετ Κούπα Κιλκίς" ακόμη μια φορά με πράξεις κοινωνικής δράσης συνέλεξαν και μας παρέδωσαν μια τεράστια συλλογή στήριξης που περιλάμβανε τρόφιμα μακράς διαρκείας πάμπερς μωρομάντηλα, πάνες ακράτειας, χαρτικά για τα πακέτα που στηρίζουν κάθε μήνα τις οικογένειές μας. 

Δάση: Εμπρηστικές προσδοκίες μισού περίπου αιώνα…

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Α.Π.Θ., π. Αν. υπουργού Οικονομικών
και π. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
Το 2019 κλείνει με ένα νέο θλιβερό απολογισμό καμμένων δασών και δασικών εκτάσεων σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αιτίες, ιδιαίτερες για κάθε χώρα, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Στην αυτοκαταστροφή μας.

Η Έκθεση «Ορυκτά και Άνθρωπος» στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη

Tο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), διοργανώνουν την έκθεση «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ».

Για ποιον λόγο χρειάζεται να απευθύνεται κάποιος στη "Γνώμη", προκειμένου να λυθούν προβλήματα;

Υπογράφει ο Γιάννης Κολιούσκας
Με αφορμή την απάντηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου σε φωτογραφία και σχόλιό μου που απέστειλα στη "Γνώμη" (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), αναφέρω τα εξής:
1. Είναι καθησυχαστικό ότι στον πίνακα δεν υπάρχει επικίνδυνη ηλεκτρική τάση, σε κάθε περίπτωση όμως η θέση του είναι τελείως ακατάλληλη, διότι είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε ακούσιες ή εκούσιες (όπως υποστηρίζει η υπηρεσία) παρεμβάσεις.

Αντί μνημοσύνου, για τον Σάκη Μαραντίδη

Υπογράφει η Χρύσα Καρυπίδου
Ήταν αργά τη νύχτα της 11ης Αυγούστου όταν σοκαρισμένοι φίλοι του προσπαθούσαν να διασταυρώσουν την πληροφορία ότι βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ένας εκπαιδευτικός Μαραντίδης ηλικίας μεταξύ 50 και 55 ετών. Λες, αναρωτηθήκαμε, όχι αποκλείεται να είναι ο Σάκης, για κάποιον άλλο πρόκειται… και μετά ήρθε η επιβεβαίωση… και δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα…

ΠΕΔ-ΚΜ: Ζητά δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας 
Ο πρόεδρος του οργάνου, Λάζαρος Κυρίζογλου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τις νέες προσφυγικές ροές στη Νέα Καβάλα.
«Δεν θα δεχθούμε το 50% των προσφύγων να είναι στα νησιά και το άλλο 50% στην Κεντρική Μακεδονία. Είπαμε αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και το εννοούμε».

Κιλκίς: 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος

Δελτίο τύπου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Με ιδιαίτερη χαρά σάς ενημερώνουμε πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς θα συμμετάσχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. 

Ανοιχτή εκδήλωση για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή


Να μη χαθεί κι άλλη ευκαιρία για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς

Ανακοίνωση Ομάδας Παρέμβασης Κιλκίς
Με αφορμή τη συζήτηση και την αντιπαράθεση σχετικά με τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
Όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου, αφού η ύπαρξή του αφορά το κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο μια ομάδα πολιτών.

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς (3/9/2019)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Το παιχνίδι ξεκίνησε

Η αναμονή τελείωσε και η αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε στον Αλέξανδρο Κιλκίς.
Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου το Αθλητικό Κέντρο της Ακαδημίας μας γέμισε από παιδιά, κάτι που γέμισε με ικανοποίηση τους υπεύθυνους και τους προπονητές, καθώς είναι η πιο ισχυρή ανταμοιβή για την δουλειά των είκοσι ετών που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις μας.

Εργασίες συντήρησης στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου, στο ύψος του κόμβου ΙΚΕΑ, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019.

"Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα, Θέμη Κοσμίδη"

Άδεια άνευ αποδοχών από τα ΚΤΕΛ ζήτησε και πήρε ο νέος Αντιδήμαρχος Κιλκίς Θέμης Κοσμίδης, προκειμένου να αφιερωθεί στο απαιτητικό του έργο στο Δήμο Κιλκίς στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Και η αλήθεια είναι ότι, σε επίπεδο Δήμου, τα εν λόγω αντικείμενα προσφέρονται για πολλή δουλειά. 

Απάντηση τεχνικής υπηρεσίας δήμου Κιλκίς σε δημοσίευμα της ''Γνώμης''

Απάντηση σε δημοσίευμα της ''Γνώμης''
Με αφορμή φωτο - σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό ενημερωτικό χώρο «Γνώμη Κιλκίς» στις 2/9/2019 με τίτλο: "Πάρτε τον από κει" κρίνεται σκόπιμο από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

Καλή αντάμωση σε νέες κινηματογραφικές περιπλανήσεις με την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Τώρα που τα φώτα της οθόνης του θερινού κινηματογράφου της πόλης μας έσβησαν είναι η ώρα να μοιρασθούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας για ένα ολόκληρο καλοκαίρι που περάσαμε παρέα.

«Τρέξον σο Κιλκίς»: Έχεις διάθεση να συμβάλεις στη διοργάνωση του KILKIS RUN 2019;


Κάλεσμα Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Έχεις διάθεση και μεράκι να συμβάλεις στη διοργάνωση του KILKIS RUN 2019; Διάθεση για προσφορά και συνεργασία; Το KILKIS RUN έρχεται στις 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το μεγάλο δρομικό γεγονός για την πόλη η συμβολή των εθελοντών είναι ιδιαίτερα σημαντική. Γίνε εθελοντής και πάρε το μοναδικό μπλουζάκι «Τρέξον σο Κιλκίς» και το μετάλλιο του αγώνα.
Δηλώστε συμμετοχή στο info@sdyk.gr και στο 6972493262.

Κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης


Ο Σύλλογος ΑΡΜΟΝΙΑ Κιλκίς ταξίδεψε στην Πολωνία συμμετέχοντας στο 6ο Φεστιβάλ Τεχνών

Δελτίο τύπου Συλλόγου ΑΡΜΟΝΙΑ Κιλκίς
Το τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου ΑΡΜΟΝΙΑ Κιλκίς μαζί με συνοδούς φίλους του είχε τη μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψει στην Κρακοβία, στη γραφική πόλη της νότιας Πολωνίας και να διαδώσει λίγο από … Κιλκίς σε αυτόν τον μακρινό προορισμό. 

Τι λέει η Ε. Αγαθοπούλου για τη Νέα Καβάλα


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με αφορμή τη άφιξη περισσότερων των 1.000 προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ν. Καβάλας, την οποία η κοινωνία του Κιλκίς πληροφορήθηκε από τον Τύπο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγαθοπούλου Ειρήνη επισκέφτηκε την περιοχή και συνομίλησε με τους υπεύθυνους διαχείρισης αλλά και με εργαζόμενους της δομής.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ Kinesis for kids

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Ενημερώνουμε τους γονείς κατόχους voucher ΕΣΠΑ που έχουν ενταχθεί ή επιθυμούν να ενταχθούν στα προγράμματα εκπαίδευσης - αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά τους στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids επί της οδού 21ης Ιουνίου 20, ΚΔΑΠ Kinesis for Junior επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και Περικλέους γωνιά Κιλκίς και ΚΔΑΠ Kinesis all about kids στην νέα μας δομή 600τ.μ. επί της οδού Εθνικής Αντίστασης 27 στην καρδιά της πόλης του Κιλκίς, ότι από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα από 14:00 έως 22:00 θα βρίσκεται όλη η εκπαιδευτική ομάδα στις εγκαταστάσεις μας. Θα είμαστε όλοι εκεί, στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε απορία και να σας διαθέσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναλυτικά, ανά ημέρα, ώρα και γκρουπ.

ΚουΠα Κιλκίς - Εκδόθηκε το Year Book της ομάδας


Η ομάδα της ΚΟΥΠΑ Κιλκίς πρωτοστατεί για άλλη μια φορά. Ένα 40σέλιδο λεύκωμα που καταγράφει τις προσπάθειες διάκρισης της ομάδας κατά το διάστημα της περσινής σεζόν με φωτογραφίες, στατιστικές αναλύσεις και πολλά άλλα, έρχεται να κοσμήσει τη βιβλιοθήκη του συλλόγου. Μια ξεχωριστή αν μη τι άλλο ενέργεια προβολής της ομάδας από το Κιλκίς.

Σιωνίδης στον Alpha 96,5: Επιτακτική η παρέμβαση της Πολιτείας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης
«Εύχομαι να μην έχει γίνει σύγχυση και να μην έρθουν παραπάνω από 1.000, γιατί η δομή δεν νομίζω ότι μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 1.000», διαμήνυσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Σιωνίδης, δήμαρχος της Παιονίας, σχετικά με την επικείμενη υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο, οι οποίοι αναμένεται να καταφθάσουν αύριο το πρωί, 3/9.

Στο Κιλκίς σήμερα οι Νεοδημοκράτες, Κονταδάκης, Κυρανάκης, Μπαρτζώκας και Παπακώστα

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 επισκέπτεται το Κιλκίς ο Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού, Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος και Αναπληρωτής Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΝΤΑΔΑΚΗΣ.

Το κεφάλαιο εκλέγει τις αστικές κυβερνήσεις (Από τη χειραγώγηση του αγωνιζόμενου λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ στο "Νόμος και Τάξη" από τη Ν.Δ.)

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
To κεφάλαιο όντας ταξικά συνειδητοποιημένο γνωρίζει πολύ καλά να προωθεί τα οικονομικά του συμφέροντα στην βάση της στρατηγικής του. Έχει πείρα, εμπειρία, έχει το κράτος με την οικονομία στα χέρια του.
Αναδιατάσσει το αστικό πολιτικό προσωπικό έτσι, ώστε να μην διαταραχθεί η σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, να μη διασαλευτεί η όποια συνοχή του, για να προωθούνται με τις λιγότερες αμφισβητήσεις, επεξεργασμένες αντιλαϊκές - αντιδραστικές πολιτικές, που έχει ανάγκη το σύστημα για να αναπαραχθεί.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, για ΔΕΗ,ΤΕΙ, και Νέα Καβάλα

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Είδες η ΔΕΗ
Αποτέλεσμα της συστηματικής (προεκλογικά και μετεκλογικά) καταστροφολογίας για τη ΔΕΗ από τη ΝΔ είναι οι προαποφασισμένες και αναίτιες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ για τη ΔΕΗ ήταν η διαμόρφωση μίας ψευδούς εικόνας για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, ώστε να διευκολυνθεί η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβαρύνει ολόκληρη την κοινωνία με 500 εκατ. ευρώ. 

Το δέκα το καλό για το LEADER/CLLD της ΑΝΚΙ

Τελευταία παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων
Ανακοίνωση Αναπτυξιακής Κιλκίς
Είναι γνωστό ότι το δέκα το καλό, εκτός από ύψιστος βαθμός επιβράβευσης, εκφράζει καλή τύχη, μια καλή ευκαιρία που μας έτυχε και είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε... Έτσι κι εμείς στην ΑΝΚΙ, επιλέξαμε όχι ένα αλλά δύο 10ρια ως τελευταία ευκαιρία για να καταθέσετε την πρότασή σας στο πρόγραμμα CLLD/LEADER.

ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς: Πρόγραμμα πρακτικών, θεωρητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων σεζόν 2019-20

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Έτοιμα και τα προγράμματα πρακτικών, θεωρητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των δομών μας.

Έναρξη εγγραφών στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Ανακοίνωση Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς 
Εγγραφές για τη νέα χρονιά ξεκινούν στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Πέρα από την καθιερωμένη διδασκαλία παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (νήπια από 4 ετών, παιδιά, εφήβους και ενήλικες) από έμπειρους και καταρτισμένους δασκάλους, θα λειτουργήσουν και εργαστήρια χειροτεχνίας (πλεξίματος, κεντήματος, υφαντικής με αργαλειό, κατασκευής κούκλας, μακραμέ και ντεκουπάζ).

Τι λέει το ΚΚΕ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Αξιοποιώντας την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα νησιά, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε μέτρα έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού, μεγαλύτερης εμπλοκής του μεταναστευτικού στα ευρωατλαντικά γρανάζια, διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης για πρόσφυγες και νησιώτες. 

Κιλκίς 4 – 8 Σεπτεμβρίου 2019: Γιορτή του εμπορίου και των γεύσεων

Επιδότηση στους νέους αιρετούς άρχοντες

†ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος 
Ορκωμοσίες στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων “ΤΟΨΙΝ” του Δημάρχου Χαλκηδόνος και του Δημάρχου Παιονίας στο Πολύκαστρο 
ΣΕ ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ συνέβαινε, και το σχήμα λαϊκής παρεμβατικότητας στις εξουσίες έμοιαζε ενεργότερο και εναργέστερο, στην αποφασιστική ανάθεση της αντιπροσώπευσής του, στην υπεράσπιση των συλλογικών του δικαίων, στην εξασφάλιση επάρκειας των στοιχειωδών του συλλογικών αγαθών. 

Δείτε Videos από τα εγκαίνια 6ης έκθεσης εικαστικών του "πόλις" με τίτλο "το σώμα"


Εγκαίνια 6ης έκθεσης εικαστικών του "πόλις" με τίτλο "το σώμα", στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019.