Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021


Ανακοίνωση Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας
Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια τροφίμων ζήσαμε στο πετσί μας τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία πασχίζει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δουλεύουμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς ωράριο, σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Κάναμε υπομονή διότι μας έλεγαν ότι «αν πάει καλά η εταιρεία κάτι θα πάρουμε και εμείς». Οι βιομήχανοι έβλεπαν τα κέρδη τους να αβγατίζουν όμως η δική μας ζωή χειροτέρευε. Δοκιμάσαμε την εναλλαγή κυβερνήσεων όμως τα αντεργατικά μέτρα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

O δικός μας ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙ


Ανακοίνωση Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο
Σήμερα 02/11/2021 χάσαμε τον Στάθη μας, τον Στάθη Κοκκίδη του Γερακαριού, τον σύζυγο, φίλο, χωριανό, αγωνιστή, καλλιτέχνη. Αυτόν τον ροκ έφηβο που είχαμε δίπλα μας να μας παρακινεί, να ρωτάει, να φωτογραφίζει, να δημοσιεύει.

Αθέατες της πόλης διαδρομές


Του Κώστα Μπούζα
Η πόλη δεν κοιμάται ποτέ. Την βρίσκεις συνεχώς μπροστά σου. Πλανεύτρα μάγισσα, λατρεύει να σου κεντρίζει τις αισθήσεις. Φιλάρεσκη σαν όλες τις γυναίκες, κάθε βράδυ φοράει τα καλά της. Τα φώτα, τα στολίδια της και πάντα το ίδιο φόρεμα. Το μαύρο του βελούδου. Είναι η ώρα που το απαλό το αεράκι, ο Ζέφυρος, σε σέρνει απ’ τη μύτη και σ’ οδηγεί κάτω εκεί στην προκυμαία. Να κουβεντιάσεις με το κύμα. Ο λόγος μυστικός και ακατάληπτος, ώσπου η μυσταγωγία τέλος παίρνει απ’ τα πυροτεχνήματα στο φάρο.

Ομιλία Ε. Αγαθοπούλου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με αναφορά στα στοιχεία της πανδημίας και στην εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση του νομού Κιλκίς ξεκίνησε την τοποθέτηση της στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για της λαϊκές αγορές, η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι υγειονομικοί καταρρέουν και η Κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει και δεν προσπαθεί να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Προωθώντας την Φιλαναγνωσία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Μπορεί να μην έχουμε την τύχη, σαν σχολείο, να έχουμε έναν ξεχωριστό χώρο για Βιβλιοθήκη, αλλά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε.

Μετακόμισε ο "Νηρέας" Κιλκίς


Η νέα διεύθυνση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”,  είναι Βενιζέλου 88, Κιλκίς.


Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021.

Ορισμός ημερομηνίας, τόπου διεξαγωγής και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής για το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας


Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Metropolitan Expo.

Υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Γιώργου Γεωργαντά και ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη


O Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς υπέγραψαν σήμερα Προγραμματική Συμφωνία που αφορά δράσεις για την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κορωνοϊός (2/11/2021): 6.700 νέα κρούσματα (124 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 59 θάνατοι και 434 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.700, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 754.451 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.568 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, ευχαριστεί την Αμερικανική Πρεσβεία


Ανακοίνωση 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, ευχαριστεί την Αμερικανική Πρεσβεία (U.S. Embassy Athens), για την βοήθεια της στην δημιουργία Αμερικανικής λογοτεχνικής γωνίας στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Συλλυπητήρια Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαριού για το θάνατο του Στάθη Κοκκίδη


Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαριού Κιλκίς
Έφυγε ο συντοπίτης μας, η ψυχή και η καρδιά του Συλλόγου του χωριού μας.
Ένας άνθρωπος που πρόσφερε τόσα χρόνια με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου του και για όλες τις γενιές αφήνοντας ως παρακαταθήκη έργα κάθε μορφής.
Ένας άνθρωπος που ήταν παιδί με τα παιδιά και μεγάλος με τους μεγάλους.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (2/11/2021)


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Εργαστήριο θετικών επιστημών, Science, Technology, Engineering and Mathematics


Ανακοίνωση 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Tο σχολείο μας προτίθεται να διοργανώσει STEM Lab (εργαστήριο θετικών επιστημών, Science, Technology, Engineering and Mathematics) συμμετέχοντας στην δράση Generation Next. Στα εργαστήρια οι μαθητές - μαθήτριες θα αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με τις θετικές επιστήμες με τρόπο βιωματικό και συνεργατικό καθώς θα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα συνεργαζόμενοι - ες μεταξύ τους σε μικρές ομάδες των 2-4 ατόμων με την καθοδήγηση – διευκόλυνση εκπαιδευτικού. Συνολικά μπορούν να συμμετάσχουν 15 με 20 μαθητές - μαθήτριες.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 2/11/2021, 1:33 μ.μ.


Κατασχέθηκαν περισσότερα από 8 κιλά αποξηραμένης κάνναβης

Η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ποσοτήτων αποξηραμένης κάνναβης και τη σύλληψη 53χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια μεγάλων ποσοτήτων της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Συλλυπητήρια Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς για τον θάνατο του Θεόδωρου Δρεπανίδη


Ανακοίνωση 
Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατο του φαρμακοποιού Θεόδωρου Δρεπανίδη.

Πέθανε ο γνωστός φαρμακοποιός του Κιλκίς Θεόδωρος Δρεπανίδης


«Έφυγε» σήμερα το πρωί Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός φαρμακοποιός του Κιλκίς Θεόδωρος Δρεπανίδης. Πριν από ένα μήνα περίπου είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Κιλκίς λόγω σοβαρών συμπτωμάτων κορωνοϊού, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην Εντατική του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη. 

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου με θέμα: «Άμεση ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας»


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με ερώτησή τους 44 βουλευτές και βουλεύτριες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατόπιν πρωτοβουλίας της βουλεύτριας Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, θέτουν μετ΄ επιτάσεως το θέμα της εφαρμογής στους χώρους εργασίας της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων. 

Θ. Κοσμίδης, Α. Καζαντζίδης, Φ. Κυριακίδου και Μ. Μπουφίδου, πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θ. Μαρκόπουλο στον OkRadio

Πανελλαδικές διακρίσεις για τους αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς


Με πέντε αθλητές εκπροσωπήθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Blitz και Rapid 2021 (γρήγορου σκακιού), που έγιναν το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου 2021 στο Ξενοδοχείο «Φιλίππειον» στη Θεσσαλονίκη. 

Σημεία συνέντευξης Γ. Φραγγίδη, στην εκπομπή «Οι Απέναντι» του ATLAS TV


Σημεία συνέντευξης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, στην εκπομπή «Οι Απέναντι» του ATLAS TV
Δείτε τη συνέντευξη σε video ΕΔΩ
Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στον νομό Κιλκίς και την Κ. Μακεδονία
Ο Νομός Κιλκίς δυστυχώς δεν ξεχωρίζει από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου το ποσοστό εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλό. Στο Κιλκίς, το ποσοστό αυτό δυστυχώς είναι κάτω από το 50%.