Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Λα.Συ. Παιονίας: "Κάτω τα χέρια από τις Λαϊκές Αγορές"

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Η πρόσφατη ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών του Δήμου Παιονίας από τη δημοτική αρχή και τμήμα της μείζονος αντιπολίτευσης, κατ' εφαρμογή του Ν. 4849/21, ούτε την “τάξη” επιβάλλει στις λαϊκές αγορές, ούτε “εκσυγχρονισμό” επιφέρει, όπως θέλουν να προβάλλουν.

Υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση επίδειξης σε κατοικημένη περιοχή στο Πολύκαστρο Εισερχόμενα

Παρεμβαίνει ο Σπύρος Ρ.
Πριν κάποιες ημέρες μέσω μιας ανάρτησης, που τιτλοφορείται "Ο επικίνδυνος δρόμος με τις ελάχιστες λεύκες στο Πολύκαστρο" ανέπτυξα την έντονη ανησυχία μου για την υπερβολική ταχύτητα οχημάτων στον δρόμο που αποτελεί είσοδος του Πολυκάστρου κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από την Γυναίκα, με την Γυναίκα, για την Γυναίκα!


Υπογράφουν:
- Ανατολή Π. Κωνσταντινίδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, Δημοτ. Σύμβουλος με την Παράταξη του Δημάρχου κύριου Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Νεάπολις και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων-Δια Βίου Μάθηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
- Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος και Επιχειρηματίας
- Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου, Τελειόφοιτη Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Ομώνυμο Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Καθηγήτρια Αγγλικών, Ιδιωτική Υπάλληλος και Ενεργή Πολίτης
- Mπακογιάννη Μαρία, Διεθνολόγος, Παν. Αιγαίου Tμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Κατεύθυνση των Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών, Παν. Παντείο: Δίπλωμα πάνω στην Πολυπολιτισμικότητα και Ιδιωτική Υπάλληλος
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Η 8η Μαρτίου ανακηρύχθηκε από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ το 1977 ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη. Μια ημέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των γυναικών για τη μόρφωση και την ψήφο τους. Σ’ έναν κόσμο καθαρά ανδροκρατούμενο η γυναίκα στο πέρασμα των χρόνων κατάφερε να διεκδικήσει και να πετύχει αρκετά. Όλα αυτά όμως που πέτυχε δεν ήρθαν αβίαστα, χωρίς κόπο.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (6/3/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Πέρασε με τεσσάρα από την Μεγάλη Στέρνα
Σοβαρότητα και συγκέντρωση επέδειξε σε έναν ακόμη αγώνα του ο Αλέξανδρος Κιλκίς και έφυγε νικητής με 4-0 από την Μεγάλη Στέρνα. Στους 42 βαθμούς και πρώτος με τη Νέα Σάντα ο Αλέξανδρος στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας.

"Κι αν δεν μας το δίνεις, σου το παίρνουμε με το έτσι θέλω"

Γράφει η Γενοβέφα Ναβροζίδου
Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς

Πόσα χτυπήματα να αντέξει ο άνθρωπος κάτω από τη ζώνη;
Την ώρα που ο θρήνος για τις απώλειες της θανατηφόρας πρόσκρουσης των δυο τρένων ακόμα ακούγεται από άκρου εις άκρον στην Ελλάδα, η κυβέρνηση περνάει νόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς με τίτλο "Του γάμου τα καμώματα της προσφυγιάς βιώματα"

Στο κορυφαίο τουρνουά της χώρας, ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ο Αλέξανδρος Κιλκίς συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ακαδημίες στον χώρο του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου στην χώρα μας, και αυτό το αποδεικνύει και η πρόσκληση να συμμετέχει στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Αφηγηματικοί περίπατοι για μικρούς και μεγάλους από το ΠΙΟΠ σε Πιερία και Κορώνεια- Βόλβη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει αφηγηματικούς περιπάτους στην Αγαθούπολη Πιερίας και στην Κορώνεια-Βόλβη, για γονείς και παιδιά, 6 ετών και άνω, με την πολιτιστική ομάδα Οικοδιαδρομές-Ecoroutes.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας

- Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 16 Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 8 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Αίαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Κ16 πέτυχαν οι παγκορασίδες του Αίαντα Κιλκίς απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών.
Ο αγώνας δεν είχε εκπλήξεις με αποτέλεσμα να τελειώσει με το σκορ 3:0 υπέρ του Αίαντα.

"Ο Μικρός Πρίγκιπας" στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 6/3/2023, 7:16 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 4 Μαρτίου 2023 το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς μετά από αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή του και σε αποθηκευτικό χώρο αγροκτήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 337 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης προς αποξήρανση, βάρους 2 κιλών και 770 γραμμαρίων.

ΔΑΣ εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “… στέρεψαν πια τα δάκρυα μας και θέριεψε η οργή μας...”

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Οργή για όλους αυτούς που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

Ορκωμοσία της νέας τοπικής συμβούλου της κοινότητας Αγίου Πέτρου Θεοδώρας Μασαλτζή - Κοντζαμπάση

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στο δημαρχείο του Πολυκάστρου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας τοπικής συμβούλου της κοινότητας Αγίου Πέτρου Θεοδώρας Μασαλτζή - Κοντζαμπάση από τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για νοσηλευτικό προσωπικό

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ.κ. Γιώργος Μουλκιώτης, Μπουρχάν Μπαράν και Ανδρέας Πουλάς, προς τον υπουργό υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, με Θέμα: «Αναγκαία η στήριξη του νοσηλευτικού επαγγέλματος από την Πολιτεία και η δημιουργία Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού».

Δημοτική Αρχή Παιονίας: Ανοιχτή και νόμιμη η Λαϊκή Αγορά Αξιούπολης

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Η Δημοτική Αρχή Παιονίας εφαρμόζει πιστά το Ν. 4849/2021 για την ορθή λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης, όπως και των άλλων περιοχών που εδρεύουν στο δήμο μας.

Στη μνήμη του πατέρα μου: Βαμμένη με αίμα η αφύλακτη διάβαση στον Άσπρο Κιλκίς

Υπογράφει η 
Κυριακή Χριστοφορίδου*
Ήταν 26 Οκτωβρίου 1980 όταν ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης αποπειράθηκε να διασχίσει με το φορτηγό του την αφύλακτη, ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση του χωριού μας, στον Άσπρο Κιλκίς. 

Νέοι αθλητές του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, διεξήχθη εξέταση για Άδεια Ικανότητας Αθλητή και Αγώνας 20χλμ στον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς 25 Φεβρουαρίου 2023.

Ήττα από τον πρωτοπόρο για τον Άτλαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος αναμετρήθηκε ο Άτλας Κιλκίς την Κυριακή 5/3/2023 στο Δακ Έδεσσας. Η ομάδα του Ίκαρου Έδεσσας με όπλο το καλό σέρβις και την επίθεση δεν άφησε πολλά περιθώρια στον για άλλη μια εβδομάδα ελλιπή Άτλα. Η βασική κεντρική και η πασαδόρος του Άτλα είδαν το παιχνίδι από την κερκίδα λόγω τραυματισμών.

Σκοτώθηκε 57χρονος σε τροχαίο στα Μουδανιά

Χθες (5 Μαρτίου 2023) και ώρα 18.20΄περίπου, στο 48,5 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών.

Επιτυχίες για το Kinesis Fight Club

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club
Στο Octagon Fighting Show Amateur Contender Series συμμετείχε το Kinesis Fight Club Gougoulas Team στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στις 5 Μαρτίου.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών.

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου για τον Φάκελο της Κύπρου, του Μαρίνου Σιζόπουλου

Η περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» και η πολιτική κίνηση «Σύγχρονοι Δημοκράτες» διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου για τον Φάκελο της Κύπρου, του Μαρίνου Σιζόπουλου, προέδρου της ΕΔΕΚ.

(Video) Εκδήλωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα “Επαγγελματικός προσανατολισμός από το γυμνάσιο" με εισηγήτρια τη σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού Βασιλική Μαυρογονάτου, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 18:00 στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς.