Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Eρώτηση Φραγγίδη με θέμα "Σε αδιέξοδο οι αγρότες από τις υπερβολικές αυξήσεις στο ρεύμα"


Eρώτηση κατέθεσαν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, με θέμα: "Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται οι αγρότες από τις υπερβολικές αυξήσεις στο ρεύμα που έχουν ως συνέπεια και αυξημένες εισφορές τελών άρδευσης των ΤΟΕΒ"​.

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς στον Διεθνή Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες…»


Επιμέλεια: Σοφία Γ. Μεσίγκου - Κρικώνη
Φιλόλογος 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας «Λέσχη Ανάγνωσης» του σχολείου μας συμμετέχει στον Διεθνή Διαγωνισμό με τίτλο: “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες…”. Η αποδοχή της αίτησής μας στον Διαγωνισμό έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους/στις μαθητές/τριες – μέλη του Ομίλου και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το πλαίσιο της διάδρασης των μαθητών/τριών μας με μαθητές/τριες από άλλα σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας. 

Στο χωριό Σεβαστό του νομού Κιλκίς


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Όπως η μαγεία από τα χρώματα του φθινοπώρου "κρέμονται" στην κυριολεξία πάνω από την κάθε μέρα που μας χαρίζει ο Θεός αυτή την εποχή, αποφάσισα μια άλλη Κυριακάτικη εξόρμηση με προορισμό το όμορφο μικρό χωριό Σεβαστό του Νομού Κιλκίς.

Στη μνήμη της γηραιάς κυρίας



Του Φώτη Μισόπουλου
πάνω σε μια ιδέα του Αριστοτέλη Νικολαΐδη
Κάθε φορά που ξαναγυρίζω στο [.............], ξαφνιάζομαι ανακαλύπτοντας πως έχω ξεχάσει κάτι, δεν ξέρω ακριβώς τι, κάτι το παρακμιακό και ίσως πένθιμο
JACK KEROUAC [1]

Παρεμβάσεις συνδυασμού "Παιονία Ισχυρή" για τον απολογισμό διετίας της διοίκησης Σιωνίδη


Για το συνδυασμό «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Μετά από δυο χρόνια διοίκησης Σιωνιδη, το μόνο που αποκομίσαμε ως πολιτικό αποτέλεσμα, κάτι το οποίο είχαμε καταγγείλει αλλεπάλληλες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η υλοποίηση της συναλλαγής που είχε συμφωνηθεί προεκλογικά.

Κορωνοϊός (17/11/2021): 6.682 νέα κρούσματα (71 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 87 θάνατοι και 561 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.682, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 853.841 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 100 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.625 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συναντήσεις εργασίας Κώστα Σιωνίδη στην Αθήνα


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης επισκέφτηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 το ΤΕΘΑ μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγος Αντώνης Κονδύλης.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021.

Δήμος Κιλκίς: Κάδοι ανακύκλωσης σε όλες τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με την προσδοκία να αναπτύξει τη φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση της νέας γενιάς ο Δήμος Κιλκίς συμμετείχε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή υδροδότησης στην Αργυρούπολη και το Σεβαστό


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές των οικισμών Αργυρούπολης και Σεβαστού του Δήμου Κιλκίς ότι την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης για εργασίες καθαρισμού δεξαμενών. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μεταξύ των ωρών 08:00 πμ έως 16:00 μμ. Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Αναμνήσεις του δειλινού


Του Κώστα Μπούζα
Κάθονταν στο ίδιο παγκάκι, που είχαν πρωτοκαθίσει όταν είχαν γνωριστεί. Όλα κι όλα. Σ’ αυτό ήταν και οι δυο τους ανυποχώρητοι. Είχαν ανταλλάξει εξάλλου και αμοιβαίες υποσχέσεις, που ούτε για μια στιγμή περνούσε απ’ το μυαλό τους να αθετήσουν. Για όσο καιρό θα ήταν μαζί, ύστερα απ’ την καθημερινή τους βόλτα, θα κάθονταν πάντα στο ίδιο παγκάκι ο κόσμος να χαλούσε. Έστω κι αν θα έπρεπε να περιμένουν να φύγουν οι προηγούμενοι, γεγονός που όχι λίγες φορές έδινε μια παράταση στον περίπατό τους.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Με το κοινωνικό μήνυμα ‘’Η ζωή τρέχει στο αίμα μας, Δώσε αίμα, Χάρισε ζωή’’ ο Δήμος Κιλκίς προσκαλεί τους πολίτες σε αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 9:00 έως τις 13:00 στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.
Στην αιμοδοσία συμμετέχουν ενεργά ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και η ΕΠΣΚ.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού των Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων του Δήμου Κιλκίς

Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


«Γνωρίζουμε καλά, πως η ελευθερία, η δημοκρατία, η παιδεία είναι στόχος και διαρκής διαδρομή, ατομική και συλλογική συνάμα.»

Δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείο
Μισό αιώνα σχεδόν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας και το σύνθημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία, συμπυκνώνει το διαρκές αίτημα των σκεπτόμενων ανθρώπων για δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία.

Σπίτι μου, σπιτάκι μου


Της Σοφίας Μαυρίδου
Η ανάγκη μας για την οικογενειακή εστία είναι πανάρχαιη, ξεκινά από τότε που υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γη. Άσυλο, προσωπικός χώρος χαλάρωσης, καταφύγιο και απάνεμο λιμάνι, σταθερή βάση, ασφάλεια, ελευθερία έκφρασης όπως και να το προσδιορίσουμε, το ‘σπίτι’ σαν όρος, είναι ιερός, για τους περισσότερους από μας.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...


Ευχαριστήρια  
Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην 71 Α/Μ ΤΥΠ και τον ΑΝΧΗΣ (ΠΒ) κ. Νικόλαο Τζάτζα, για τη διαρκή υποστήριξη του έργου της σχολικής μας μονάδας, με τη διάθεση οδηγού για τη χρήση του σχολικού μας λεωφορείου.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 17/11/2021, 3:47 μ.μ


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθη ημεδαπή για ληστεία

Η μεθοδική έρευνα και οι εύστοχες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση της ληστείας που έγινε χθες (16 Νοεμβρίου 2021) το πρωί στις Σέρρες σε βάρος ημεδαπής γυναίκας.

Το Πολυτεχνείο ζει όσο το θυμόμαστε


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Στα χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο άνθρωπος της Αριστεράς ήταν ο θερμός υποστηρικτής της πάλης των τάξεων, ο ένθερμος μελετητής των βιβλίων του Μαρξ και ο φανατικός απομνημονευτής των τσιτάτων του Λένιν. Ήταν πρωτοπόρος στις διαδηλώσεις, είχε λίγα λεφτά, όνειρα πολλά και το όραμα για «Ψωμί- Παιδεία - Ελευθερία» αγνό κι ανόθευτο στον αγώνα ενάντια στη χούντα. Σ’ έναν αγώνα που έφερνε μαζί στο ίδιο μετερίζι φοιτητές κι εργάτες, λαό και διανόηση, αγωνιστές κι οραματιστές που μοιράζονταν το όνειρο σαν το ψωμί στα δυο.

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Τη σύμβαση για το έργο «Εργασίες συντήρησης του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς» , προϋπολογισμού 39.556,00 ευρώ, υπέγραψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο ανάδοχος Γεώργιος Ν. Κικίρης.

Παιονία: Κοπή και απομάκρυνση επικίνδυνων δέντρων


Στην κοπή και απομάκρυνση επικίνδυνων - για τη δημόσια ασφάλεια- δέντρων, προχώρησαν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Αναλυτικότερα, συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κιλκίς, πραγματοποίησαν τις προαναφερθείσες εργασίες στο οδικό τμήμα Ευρωπού- Ρύζια, με στόχο την τάχιστη απόδοση του εν λόγω τμήματος στην κυκλοφορία με ασφάλεια για τους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων. 

Μήνυμα Γ. Φραγγίδη για την Επέτειο του Πολυτεχνείου


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, με την ομόθυμη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού κατά της Χούντας που τελικά οδήγησε στην κατάργηση του τυραννικού καθεστώτος στη Χώρα μας.

Ιππικός Όμιλος Κιλκίς: Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα Ιππασίας


(Video) Το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς τίμησε την Επέτειο του Πολυτεχνείου