Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Μεγάλη Τεσσαρακοστή, πορεία από την γη της δουλείας στην γη της επαγγελίας»

Με κατάνυξη και με μεγάλη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών ορθοδόξων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, ο δεύτερος κατανυκτικός εσπερινός της β’ Κυριακής των Νηστειών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, συμμετεχόντων και των ιερέων της Ι. Μητροπόλεως. Ομιλητής ήταν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας.

Συνελήφθη 45χρονος στις Σέρρες για μη απόδοση φόρου (Φ.Π.Α.) στο Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (14.03.2012) το πρωί, στις Σέρρες, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 45 ετών, ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας στις Σέρρες, για μη απόδοση Φ.Π.Α.. Το ύψος της οφειλής για το οικονομικό έτος 2011, ανέρχεται στο ποσό των 32.745 ευρώ. Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Επίσκεψη Δημάρχου Παιονίας στην Πυροσβεστική

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Παιονίας κ. Λαπόρδας Αθανάσιος την Τετάρτη 14-3-2012, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή αυτής κ. Γκαντίδη Χρήστο παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Καραθόδωρο Χρήστο, τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αριζάνη Ηλία.

Δύο εταιρείες κατέθεσαν ενδιαφέρον για τα μεταλλεία στα Κρούσια

Δύο είναι οι εταιρείες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαθέτουμε, οι οποίες κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 προσφορά στο Διεθνή Διαγωνισμό για τα μεταλλεία στα Κρούσια. Εξέλιξη η οποία αναμένεται να δώσει συνέχεια στον αγώνα των αρχών του νομού ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή.
Η... σοβαρότερη εκ των δύο προσφορών προήλθε από την κατασκευαστική εταιρία ΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, με εμπειρία σε κτιριακά έργα, έργα υποδομής, βιομηχανικά έργα, επεξεργασία λυμάτων, μεταλλευτικές/λατομικές δραστηριότητες.

"Σήμερα ξεπουλιέται το Κιλκίς στους Χρυσοθήρες"

Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι (από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου) οι αυτοδιοικητικές αρχές του Κιλκίς (Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς), σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το ΥΠΕΚΑ για την προγραμματισθείσα για σήμερα διενέργεια του Δημόσιου Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στα Κρούσια, παρά την εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας, του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και πολλών ακόμη τοπικών θεσμοθετημένων φορέων, ενάντια στη δημιουργία και λειτουργία μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσίων.

Επίσκεψη στελεχών Δ.ΕΠ.Α. στο Δήμο Κιλκίς

Στο Δημαρχείο Κιλκίς βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου -μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Δ.ΕΠ.Α κ. Ευάγγελος Κοσμάς-, προκειμένου να ενημερώσουν τη δημοτική αρχή για την πορεία των εργασιών σύνδεσης του φυσικού αερίου με την πόλη του Κιλκίς. Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση των εκπροσώπων της Δ.ΕΠ.Α. ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της ΕΠΑ (Εταιρία Παροχής Αερίου) Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκει και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση των δικτύων φυσικού αερίου (διανομή και προμήθεια) στην εν λόγω περιοχή, θα λάβει χώρα στις 24 Απριλίου 2012, ενώ βάσει πάλι των εκτιμήσεων των αρμοδίων το αργότερο από την έναρξη της νέας χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί πλήρως και το δίκτυο φυσικού αερίου που διαθέτει η πόλη του Κιλκίς.

Υπόσχεση Διοικητή ΙΚΑ προς Φραγγίδη: "Δεν κλείνει το ΙΚΑ Αξιούπολης"

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Γ. Φραγγίδη υπήρξε δέσμευση του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στον ίδιο, ότι το ΙΚΑ Αξιούπολης δεν θα κλείσει.

Συμμετέχει στο Κίνημα Αλεύρου η ΕΑΣ Κιλκίς

Από την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι επήλθε συμφωνία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας (γνωστή και ως κίνημα της πατάτας) για την πώληση εκατό (100) τόνων αλεύρου το οποίο παράγεται στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Καλίνδριας και προέρχεται από μαλακό σίτο παραγωγών του νομού Κιλκίς.Στη συμφωνία πέραν των άλλων αναφέρεται η τιμή πώλησης η οποία ανέρχεται στα 0,50 ευρώ ανά κιλό, συσκευασίες πέντε (5) κιλών, η ημέρα διάθεσης των ποσοτήτων ορίζεται το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στην Κατερίνη καθώς επίσης και η δωρεά 400 κιλών σε αλεύρι το οποίο θα απευθυνθεί προς τους <<Γιατρούς του Κόσμου>> με τους οποίους συνεργάζεται η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας.

Συζήτηση για την κατάσταση του Νοσοκομείου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Την Τετάρτη 21-03-2012 στις 6 μ.μ. το απόγευμα οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς σας καλούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο μας.Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Με την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου (κλείσιμο κλινικών, ελλείψεις υλικών) η περίθαλψη που παρέχεται σήμερα δεν είναι αυτή που αξίζουν και έχουν ανάγκη οι πολίτες του Νομού. Για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Εργαστήρια δημιουργικής συνεργασίας για παιδιά «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ- ομάδα ΓΚΟΥΦΥ ξεκίνησε με επιτυχία την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 τα εργαστήρια δημιουργικής συνεργασίας για παιδιά ηλικίας 8-10 χρονών με τίτλο «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες». Μέσα από την αφήγηση των ιστοριών των 11 γάτων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν καινούριες γνωριμίες, να εκφραστούν με τρόπο δημιουργικό, χρησιμοποιώντας παιχνίδι, ζωγραφική, μουσική και να περάσουν καλά. Στο εργαστήρι συμμετείχαν 14 παιδιά που είχαν δηλώσει συμμετοχή, τα οποία φάνηκαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα από την συμμετοχή τους στο εργαστήρι.

Δηλώσεις κτηνοτρόφων για τον ακριβή αριθμό ζώων

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι κτηνοτρόφοι της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς (πόλη του Κιλκίς και οικισμοί Αργυρούπολης, Ζαχαράτου, Κολχίδας, Μεταλλικού, Ξηρόβρυσης και Σεβαστού,) θα πρέπει να δηλώσουν τον ακριβή αριθμό των ζώων τους το αργότερο έως 26-3-2012, στην αρμόδια Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου (έναντι Δημαρχείου, πάνω από τα ΚΑΠΗ, κα. Τσιρώνη Ελένη, τηλ. 2341352131). Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι ΑΦΜ, τηλέφωνο και αναλυτικά τα ζώα (ΒΟΟΕΙΔΗ: 0-6 μηνών, 6-24 μηνών, άνω των 2 ετών. ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ: κάτω του έτους, άνω του έτους, ΙΠΠΟΙ, ΧΟΙΡΟΙ). Οι δηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν για τις καταστάσεις βόσκησης, τις εξισωτικές και τις δηλώσεις καλλιέργειας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Βέροια

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας πέτυχαν χθες (13.03.2012) το βράδυ στη Βέροια τη σύλληψη δύο ημεδαπών 32 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί ναρκωτικών». Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι κατέχουν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, στην κατοχή και στην οικία τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Σύλληψη για κλοπή στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ουζμπεκιστάν 35 ετών και ένας ημεδαπός 39 ετών, διότι αφαίρεσαν από κατάστημα ενδυμάτων ένα μπουφάν καις τη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Σύλληψη Βούλγαρου στην Αγία Παρασκευή Κιλκίς

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Αγία Παρασκευή Κιλκίς, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 47 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) μαχαίρια και (38) τεμάχια κροτίδων. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου Κιλκίς.

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένου στην Κατερίνη

Χθες (13.03.2012) το πρωί, στην Κατερίνη Πιερίας, άγνωστοι άνδρες, πλησίασαν 90χρονο ημεδαπό και προσποιούμενοι τους εφοριακούς υπαλλήλους και επικαλούμενοι δήθεν οφειλή του υιού του, έπεισαν τον ηλικιωμένο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό (4.800) ευρώ. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Όλοι στις 12,00 μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας ανακοινώνει ότι σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 12,00, ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού για την εκμίσθωση και εκμετάλλευση των μεταλλείων του Κιλκίς, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς.
Να είμαστε όλοι εκεί!

Ο ψηλότερος άνθρωπος του Κόσμου


Ο Τούρκος Σουλτάν Κόσεν, έχει  ύψος 2,47 μ. 
και είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο

Συγκλονισμένο το Βέλγιο από την τραγωδία σε τούνελ της Ελβετίας - 22 παιδιά ανάμεσα στους 28 νεκρούς του τροχαίου

- 12 ετών ο μέσος όρος των θυμάτων
- Αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής οι αιτίες του δυστυχήματος
- Πληροφορίες πως το λεωφορείο ενεπλάκη σε μετωπική σύγκρουση
- Τα παιδιά και οι συνοδοί τους επέστρεφαν από διακοπές για σκι στην Ελβετία

Οι διακοπές τους είχαν την πιο τραγική κατάληξη. 28 άνθρωποι, μεταξύ τους 22 παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε, ανετράπη μέσα σε τούνελ. Νεκροί είναι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, οι δυο οδηγοί (είναι σύνηθες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με πούλμαν να υπάρχουν δυο οδηγοί) και δυο από τους συνοδούς των παιδιών.

Ως και 30% μπόνους στο συντελεστή δόμησης με τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό

Στεγασμένοι υπαίθριοι χώροι, κλιμακοστάσια, τοιχοποιίες και εξώστες υπό προϋποθέσεις μπορεί να μην προσμετρηθούν στον συντελεστή δόμησης
Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό: Δεν προσμετρώνται στον συντελεστή επιφάνειες έως 12 τετραγωνικά όταν δεν υπάρχει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο στο κτίριο.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Μητρόπολης Κιλκίς

O Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, θα τελεστεί την προσεχή Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στον Ιερό Ναό Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων Κιλκίς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Μουτάφης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Στα 2,47 μέτρα ο πιο ψηλός άνθρωπος του κόσμου

Ο Τούρκος Σουλτάν Κόσεν, που είναι σήμερα με ύψος 2,47 μ. ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει σταματήσει να αναπτύσσεται μετά την ορμονοθεραπεία στην οποία επιβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια για να σταματήσει η έκκριση αυξητικής ορμόνης, μεταδίδουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης. O Κόσεν πάσχει από ένα σύνδρομο που ονομάζεται ‘ακρομεγαλία’, ή ανώμαλη σωματική ανάπτυξη. Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε από έναν όγκο στην υπόφυση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Newsplex.com, στη Σαρλότσβιλ της Βιρτζίνια, που επικαλείται την ενδοκρινολόγο Μέρι Λι Βανς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

10 αναπάντητα ερωτήματα για την κρίση

Γράφει ο  Κωνσταντίνος Τοκμακίδης
Καθηγητής Α.Π.Θ
- Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
 Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.  Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.