Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 27/6/2021, 6:03 μ.μ.


Εξιχνιάσεις κλοπών
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τον Απρίλιο του 2021 διέρρηξαν μία οικία σε χωριό των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν μέρος της οικοσκευής και των κουφωμάτων καθώς και διάφορα εργαλεία. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων είναι 8.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκλήθηκαν στην οικία κοστίζουν 7.000ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Κορωνοϊός (27/6/2021): 236 νέα κρούσματα (Κανένα κρούσμα στο νομό Κιλκίς), 18 θάνατοι και 231 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 236, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.905 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 54 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 646 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παρουσίαση του βιβλίου της Κιλκισιώτισσας Ιωάννας Ρούσσου «Άχρονη Ζωή»


Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και η συγγραφέας Ιωάννα Ρούσσου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Άχρονη Ζωή», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, στις 8 το βράδυ, στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό Κιλκίς.

Εορτασμός Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα (27 Ιουνίου 2021) το πρωί, ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων», σε Ιερούς Ναούς της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, των Σερρών, της Πιερίας και της Χαλκιδικής.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν 3 άτομα τα οποία προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαίο αγαλματίδιο


- Επιχείρησαν να το πουλήσουν για 40.000 ευρώ
- Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση απεικονίζει θεότητα της ελληνικής μυθολογίας και χρονολογείται τον 2ο – 3ο αιώνα μ.Χ.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς είχαν ως αποτέλεσμα να αποτραπεί αγοραπωλησία αρχαίου αγαλματιδίου μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και να παραδοθεί στις αρμόδιες αρχαιολογικές Υπηρεσίες.

Η χαρά των λίγων


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης*
Κάθε εποχή έχει την ηθική και τη λογική της. Η πορεία ενός έθνους είναι ανάλογη με τη φιλοσοφία που υιοθετεί. Η σχεδόν μονοφωνική ενημέρωση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ διαμορφώνει και την ανάλογη νοοτροπία. Η φιλοπατρία χωρίς τη θυσία είναι έννοια μισή. Λειψή και η δημοκρατία χωρίς τη δικαιοσύνη. Η αγάπη, η θυσία, η ελευθερία έχουν αξία, όταν έχεις κάπου να τα χαρίσεις. «Ζωή σου είναι ό,τι έδωσες» λέει ο Σεφέρης.

Μητροπολίτης Δημήτριος: Σας ευχαριστώ για την όλη συμπαράσταση


Υπογράφει ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
Πήρα πολύ κουράγιο κι ένιωσα μεγάλη αναψυχή από τα μηνύματα συμπαράστασης των συνεκλεκτών πολιτικών και δημοτικών και των θεσμικών προσώπων της δημόσιας ζωής του νομού μας, που και προς αυτήν την κατεύθυνση ως λόγος διακοινωνούμενης δεοντολογίας και κοινωνικής ηθικής προσμετρώνται πολύτιμα. 

(Video) Ο Δήμος Κιλκίς τίμησε το φύλακα και ξεναγό του Σπηλαίου Κιλκίς, Βασίλη Μακρίδη

 
Ο Δήμος Κιλκίς τίμησε το φύλακα και ξεναγό του Σπηλαίου Κιλκίς, Βασίλη Μακρίδη, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021.