Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Πως μεταφέρουμε υλικό από παλιές video tapes σε ψηφιακή μορφή.

Πως μπορούμε πανεύκολα και ανέξοδα (σχεδόν) να μεταφέρουμε υλικό από παλιές video tapes σε ψηφιακή μορφή.

«Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία των αδύναμων και μικρομεσαίων»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ​ κατέθεσε ερώτηση-αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη με θέμα: « Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία των αδύναμων και μικρομεσαίων, την ώρα που διαγράφονται δάνεια των κατά τεκμήριο οικονομικά πολύ ισχυρών.»

Εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ


Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνει το Σάββατο 29 Μαίου, στις 18:30 μ.μ., στην Πλατεία-Πάρκο Κήπου, στο Κιλκίς, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε – Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση», με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Η γυναικεία αύρα της Επανάστασης τότε και τώρα"

Το πρόσωπο της Ελληνικής Επανάστασης έχει και γυναικεία μορφή.
Η έκφρασή της όμως διαφέρει αφού οι συνθήκες της ζωής αναλαμβάνουν αυτόκλητα το ρόλο του γλύπτη και σμιλεύουν άλλοτε με τραχύτητα και άλλοτε και με ευγένεια τη φυσιογνωμία τους.

Με 114 εκθέτες η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 29 Μαϊου


Εκατόν δεκατέσσερις εκθέτες θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 29 Μαϊου. Η λαϊκή αγορά λειτουργεί με βάση τις έκτακτες υγειονομικές ρυθμίσεις για την αποτροπή της διασποράς της Covid- 19.

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας τη Δευτέρα 31/5/2021


Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας με τηλεδιάσκεψη [μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr] την 31η Μαϊου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα έναρξης 14.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Α. Βεργίδης: Η Π.Ε. Κιλκίς στηρίζει το Επιμελητήριο Κιλκίς για την κατάρτιση Επενδυτικού Οδηγού προς Υποψήφιους Επενδυτές


Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα στηρίξει το εγχείρημα του Επιμελητηρίου Κιλκίς που αφορά στην κατάρτιση Επενδυτικού Οδηγού προς Υποψήφιους Επενδυτές, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, υπογραμμίζοντας πως «τέτοιου είδους εγχειρήματα αναμένεται να δράσουν πολλαπλασιαστικά δημιουργώντας θετικά οφέλη στον τομέα της απασχόλησης, στην ίδια την επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και, κατά συνέπεια, την ευημερία της τοπικής κοινωνίας».

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 27 Μαΐου έως και την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

Ενημέρωση Δήμου Παιονίας προς τους γονείς των γυμνασίων Ευρωπού και Γουμένισσας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Η διοίκηση του δήμου Παιονίας από την Τετάρτη 19 Μαΐου προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών προκειμένου να συνδράμει τους γονείς και τους μαθητές των γυμνασίων Γουμένισσας και Ευρωπού στην επίλυση του θέματος που προέκυψε με την συμμετοχή στα μαθήματα, μαθητών που προέρχονται από την δομή της Νέας Καβάλας.

Πρωτοβουλία ευαισθησίας, δωρίζοντας μπάλες ποδοσφαίρου σε παιδιά με οπτική αναπηρία


Μια σημαντική πρωτοβουλία με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και ευαισθησία προς τα παιδιά με προβλήματα όρασης, ανέλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δωρίζοντας δεκάδες ειδικές μπάλες ποδοσφαίρου σε σχολεία της περιφέρειας, όπου φοιτούν τυφλά παιδιά.

Συγκίνησε η Μάνα του Πόντου


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Το δοξάρι της ποντιακής λύρας έσμιξε αρμονικά με τον έντεχνο λόγο και την ποίηση για να εξυμνήσουν την αγέρωχη μορφή της Πόντιας Μάνας, της μάνας με τα πολλά πρόσωπα, της πιστής συζύγου, της φραντάλας (όμορφης) γυναίκας, της σορσόταινας (εύθυμης) της παντοδύναμης πεθεράς, της καλομάνας αλλά και της αντάρτισσας στα άξενα βουνά του Πόντου, στο διαδικτυακό αφιέρωμα που παρουσίασαν στο κοινό ο Δήμος Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κορωνοϊός (27/5/2021): 1.905 νέα κρούσματα (10 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 39 θάνατοι και 540 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.905, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 396.970 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.013 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στον κόμβο Μαυρονερίου - Κιλκίς

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στον κόμβο Μαυρονερίου - Κιλκίς, την Πέμπτη 27/5/2021, στις 2:30 μ.μ.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 27/5/2021, 2:46 μ.μ.


Σύλληψη ατόμου για εμπορία ναρκωτικών
Στον εντοπισμό και στη σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Από σήμερα ψηφιακή αντικατάσταση αδειών οδήγησης


Ανακοίνωση Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Από σήμερα, οι υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr, είναι διαθέσιμες και για τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας. Αλλάζουμε εντελώς την εμπειρία των πολιτών στις καθημερινές τους συναλλαγές με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και θέτουμε οριστικό τέλος σε μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούσαν από τους πολίτες αναμονή σε μια σειρά από ουρές.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Πέμπτη 27 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 11/27-05-2021) που ισχύει από την Πέμπτη 27 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Διακοπή ρευματοδότησης στα Αμάραντα Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 28 Μαϊου από τις 8:00 έως τις 14:00 έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στο κέντρο του οικισμού των Αμαράντων λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς


Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν στις περιοχές:
21η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙ ΜΕΧΡΙ Α’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, έχει πραγματοποιηθεί έκτακτη διακοπή υδροδότησης λόγω σοβαρής βλάβης στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης στην οδό Σαλαμίνος.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου: «Κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης επιλογής 2ης ξένης γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»


Δελτίο τύπου  Ε. Αγαθοπούλου
Με ερώτηση τους, 54 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, επισημαίνουν άλλον έναν αιφνιδιασμό της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων προς την εκπαιδευτική κοινότητα. Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στον περιορισμό του δικαιώματος των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ελεύθερη επιλογή 2ης ξένης γλώσσας. 

Ραντίζονται τα πλατάνια του Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο δήμος Παιονίας ραντίζει όσα πλατάνια έχουν παρουσιάσει ασθένειες από έντομα και έλλειψη σιδήρου και βρίσκονται στις πόλεις και τα χωριά του δήμου, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα όπως αυτό της έντονης φυλλόρροιας.

Ακόμα μία φυτεία εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στο Κιλκίς με περισσότερα από 1.100 δενδρύλλια κάνναβης


- Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 4 αλλοδαπών για καλλιέργεια κάνναβης
Οι 2 από αυτούς είχαν συλληφθεί πριν λίγες μέρες για φυτεία με πάνω από 1.400 δενδρύλλια κάνναβης σε κοντινή περιοχή
Μέχρι στιγμής από τις έρευνες των αστυνομικών έχουν εντοπιστεί φυτείες με περισσότερα από 2.600 δενδρύλλια κάνναβης,
Συνολικά έχουν συλληφθεί 2 άτομα και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 3 ακόμα συνεργών τους
Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο, 2 πιστόλια, φυσίγγια κ.α.
Στις έρευνες συμμετείχαν και αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, εκρηκτικών και περιπολίας
Περισσότερα από 2.600 δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, από φυτείες κάνναβης που εντοπίσθηκαν σε δασώδεις περιοχές του Κιλκίς.

Γουμένισσα και Σκρα στο Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης χαιρετίζει την ένταξη της Γουμένισσας και του Σκρα στο Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου από την Π.Κ.Μ και την Π.Ε Κιλκίς.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς (27/5/2021)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ VICKO - Κιλκίς
ALUMIL - Κιλκίς
Lidl Ελλάς - Κιλκίς
DOPPLER - Κιλκίς
ΦΑΙΔΩΝ - Κιλκίς
JYSK A.E. - Κιλκίς

Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Αθλητισμός και Παιδί»

Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της ομάδας εργασίας «Αθλητισμός και Παιδί» του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας με συντονίστρια και υπεύθυνη της ομάδας την κα Ε. Πανοβράκου. 

Αναμενόμενα πετυχημένο το διαδικτυακό αφιέρωμα , «Η Πόντια Μάνα του Πολιτισμού και της Γενοκτονίας»


Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και «ανεσβζήγου αροθυμίας» ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό αφιέρωμα, «Η Πόντια Μάνα του Πολιτισμού και της Γενοκτονίας», του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς την Τετάρτη 19 Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ: Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά ξεκίνησαν


Ανακοίνωση ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ

Στις δομές ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ στην πόλη του Κιλκίς,
 ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα χρονιά.