Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Άποψη και Γνώμη


Του Κώστα Μπούζα
Λέξεις χιλιοειπωμένες αλλά και διαρκώς επαναλαμβανόμενες στην εποχή μας, της πληροφορίας. Πόσες φορές άραγε σωστά και πόσες άστοχα;

Συγχωνεύσεις τμημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς
Με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας επιχειρούν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και να υποβαθμίσουν σχολεία. Μια πρωτοφανής βιομηχανία συγχωνεύσεων μέσα στο τέταρτο κύμα πανδημίας με αποτέλεσμα να συνωστίζονται 28 παιδιά στην τάξη.

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Κιλκίς


Στις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αναπτύχθηκαν εισηγήσεις και παρεμβάσεις για τις θεσμικές και οικονομικές λειτουργίες των Δήμων, την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την διαχείριση των αποβλήτων, τη μετάβαση της Αυτοδιοίκησης στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Υπήρξε παράλληλα ξεχωριστή συνάντηση διαβούλευσης του Δικτύου Πόλεων με ποντιακές κοινότητες για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δήμος Κιλκίς: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για οκτώ θέσεις υπαίθριου στάσιμου εμπορίου


Οκτώ θέσεις άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε καθορισμένους χώρους της πόλης προσφέρει ο Δήμος Κιλκίς σε παραγωγούς – πωλητές που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η διάρκεια της παραχώρησης των θέσεων καθορίστηκε από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Συμμετοχή Ναβροζίδου σε εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Καρκίνο του Μαστού


Δελτίο τύπου παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά”
Η παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” ήταν παρούσα στο κάλεσμα της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για συμμετοχή στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στις νέες εγκαταστάσεις της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Πανελλήνιου Συλλόγου “Άλμα Ζωής” #SailForPink. Την παράταξη εκπροσώπησαν οι Περιφ. Σύμβουλοι Δήμητρα Θωμά και Έφη Ναβροζίδου.

Με 2 λόγια: Τι είναι η CPU (Επεξεργαστής) και ποια η χρησιμότητά της

Εργασίες διαγράμμισης και αποκατάστασης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες διαγράμμισης
στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021.

Ο Γιώργος Αναστασιάδης μιλά στον Μπάμπη Καραγεωργίου στο ΟΚ Web Radio


Τα νέα του Δήμου Παιονίας (18/10/2021)


Δελτίο τύπου Δήμου παιονίας
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και με την μεγαλύτερη επιτρεπόμενη συμμετοχή, τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας σε συνεργασία με τον δήμο Παιονίας στο πλαίσιο του έργου «IpA Shield II: Joint actions for the protection and improvement of public health in the Cross Border Area», στις 13-14-16-17 Οκτωβρίου 2021 στο Γυμνάσιο Γουμένισσας.

Φωταγώγηση Δημαρχείου Κιλκίς την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα


Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς.

Ε. Αγαθοπούλου: "Σχολικά γεύματα: Για άλλη μια χρονιά ούτε στο Κιλκίς ούτε πουθενά!"


Δήλωση της Βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για τα σχολικά γεύματα και την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου

Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε θεατές ενός σίριαλ που εξελίσσεται γύρω από το θέμα των Σχολικών Γευμάτων, που ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχο κάποια χρόνια μετά όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας να λαμβάνουν ζεστά γεύματα στο σχολείο τους.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις βουλευτικές εκλογές στις 18.10.1981


Υπογράφει ο Γεώργιος Σ. Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς – Κίνημα Αλλαγής

40 Χρόνια από τη μεγάλη Αλλαγή, από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτώβρη 1981, από τότε που έγινε η μεγάλη ανατροπή στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Πετυχημένη η 4η δεξιοτεχνία αυτοκινήτων στο Κιλκίς

Με μεγάλη συμμετοχή και θεαματικές οδηγικές ικανότητες ολοκληρώθηκε χθες η 4η δεξιοτεχνία αυτοκινήτων σε τμήμα της 21ης Ιουνίου στην πόλη του Κιλκίς. Στους αγώνες συμμετείχαν πάνω από σαράντα ένα μέλη και φίλοι του αθλήματος, με αγωνιστικά και συμβατικά αυτοκίνητα, από Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα, Θήβα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και από το Κιλκίς.

Μαρία Σπυράκη: Παγκόσμια ενεργειακή κρίση, πράσινη ευκαιρία για την Ελλάδα


Άρθρο της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη*, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Αthens Voice με θέμα: Παγκόσμια ενεργειακή κρίση, πράσινη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Η ενεργειακή κρίση στην ΕΕ ήταν προβλέψιμη και ταυτόχρονα αναπόφευκτη. Όσο τα κράτη-μέλη αρκούνται στις διασυνδέσεις ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και δεν προχωρούν στο επόμενο στάδιο της «ενεργειακής ένωσης» ελκύοντας και προωθώντας επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια και σε αποθήκευση άνθρακα προερχόμενου από τα ορυκτά καύσιμα, πρωτίστως από το φυσικό αέριο, τόσο η εξάρτηση της οικονομίας της ΕΕ από τους προμηθευτές φυσικού αερίου με πρώτο τη Ρωσία αυξάνονται. 

Κορωνοϊός (18/10/2021): 3.164 νέα κρούσματα (35 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 43 θάνατοι και 347 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.164, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 697.033 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 117 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.102 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς

 
Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διεύθυνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης παρέστη σήμερα το απόγευμα στην τελετή αγιασμού του.

Από σήμερα Δευτέρα 18/10: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς


Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 επί της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σάντας όπου πλέον υφίσταται νέα κάθετη σήμανση. Ειδικότερα, οι οδηγοί που κατευθύνονται από Κιλκίς προς Θεσσαλονίκη μέσω της Νέας Εθνικής Οδού, θα πρέπει στο ύψος του 28ου χλμ. (κόμβος Μανδρών) να τηρούν τη νέα κάθετη σήμανση της οδού (κίτρινες πινακίδες).

2ο Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Κιλκισιακού και των Ακαδημιών του


Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Νικηφόρο το 2ο Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Κιλκισιακού και για την Ανδρική και για τη Γυναικεία ομάδα μας οι οποίες επικράτησαν δίκαια των αντιπάλων τους με 1-4 επί του Κεραυνού Βάθης εκτός έδρας και 6-2 της Α.Ο. Σειρήνας Γρεβενών εντός έδρας αντίστοιχα. Για τις ακαδημίες μας οι αγώνες στην ΕΠΣ Μακεδονίας αναβλήθηκαν και κατά συνέπεια δεν αγωνίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο.

14η τακτική γενική συνέλευση του σωματείου "Η πόλις"


Δελτίο τύπου 
σωματείου "Η πόλις"

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του σωματείου: «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΠΟΛΙΣ», Σουρή 6 Κιλκίς, η τακτική Γ. Συνέλευση των μελών του.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην “Τέχνη Κιλκίς”


Ανακοίνωση “Τέχνης Κιλκίς”
Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (18/10/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Αλέξανδρος
Η Ομάδα Νέων του Αλέξανδρου Κιλκίς έδωσε το πρώτο της παιχνίδι στην Α΄ Κατηγορία την Κυριακή, υποδεχόμενη στο γήπεδο της Κρηστώνης την Δόξα Χέρσου. Η τελευταία επικράτησε με 2-1 εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της στο πρώτο ημίχρονο, και το όπως ήταν λογικό αναμενόμενο άγχος των νεαρών ποδοσφαιριστών του Αλέξανδρου.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για τον νέο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο


Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για τον νέο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο

«Καλωσορίζουμε το νέο Ποιμενάρχη μας και του ευχόμαστε "Πάντα άξιος"! Η χειροτονία του σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολή μας.

(Video) Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου, "Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821"

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου, "Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821", την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στο Κιλκίς

(Video) Επίσκεψη 13 δημοσιογράφων οίνου στα οινοποιεία Γουμένισσας

Στα πλαίσια προώθησης των οίνων της Περιφερειακής Ενότητα Κιλκίς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσκάλεσε 13 δημοσιογράφους οίνου να δοκιμάσουν τα κρασιά της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Οκτωβρίου 2021. Οι δημοσιογράφοι οίνου, 10 από την Αθήνα και 3 από την Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν πέντε οινοποιεία του Κιλκίς, όπου δοκίμασαν 63 ετικέτες κρασιών, από σταφύλια της ζώνης.