Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ημαθία, Κιλκίς και Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς και Πιερίας, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συμβουλές για τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς συμβουλεύουν

Χιονόπτωση στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Βιντεοπαρέμβαση του Κώστα Πουντζουκίδη


Χιονόπτωση στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2019, στις 1:30 μ.μ.. Το Video είναι μια ευγενική παραχώρηση του φίλου και αναγνώστη της Γνώμης, Κώστα Πουντζουκίδη.

Ανακοινώθηκε το Mεγάλο Βραβείο Γραμμάτων και τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2017

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει σήμερα, 4 Ιανουαρίου, το Mεγάλο Βραβείο Γραμμάτων και τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για το 2017. Μαζί με τα Βραβεία ανακοινώθηκαν και το Ειδικό Θεματικό Βραβείο (σε βιβλίο που προάγει τον διάλογο σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα), ενώ απονεμήθηκαν ειδικές διακρίσεις σε δύο λογοτεχνικά περιοδικά.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Χαλκιδική και Σέρρες

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης σχετικά με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Χαλκιδική, ανακοινώνεται συμπληρωματικά ότι σύμφωνα με νέα απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, από σήμερα (4 Ιανουαρίου 2019) μέχρι και αύριο (5 Ιανουαρίου 2019) ώρα 15.30 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών και λεωφορείων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα εξής οδικά σημεία:

Περίπατος στο χιονισμένο Κιλκίς - Φωτογραφίες

Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης
Η πόλη της καρδιάς μας, το πανέμορφο Κιλκίς, το Παρίσι των Βαλκανίων, η Μέκκα της ομορφιάς, σήμερα ήταν χάρμα οφθαλμών! Διότι η πυκνή χιονόπτωση, αφενός άσπρισε τα πάντα, αφετέρου κάλυψε την ελάχιστη ασχήμια που έχει η καταπληκτική μας πόλη.

Και οι μεγάλοι παίζουν στη Sigmaland Κιλκίς

Ποιος είπε ότι το παιχνίδι, η χαρά και η ξεγνοιασιά είναι μόνο προνόμιο των παιδιών; H Sigmaland, το γνωστό Πάρκο Γνώσης-Παιδότοπος-Ζωολογικός κήπος, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς, σήμερα ήταν ντυμένη στα λευκά λόγω της σημερινής χιονόπτωσης.

Επίσκεψη Π. Τονικίδη σε ασθενείς των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Τις καθιερωμένες ευχές για καλή ανάρρωση στους ασθενείς των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, έδωσε για 16η συνεχόμενη χρονιά, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς 2019, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης.

Κανόνες υγείας και ασφάλειας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Δελτίο τύπου Υπουργείου Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αναφορικά με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε περιοχές της χώρας, επισημαίνονται τα ακόλουθα σε σχέση με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία:

Yoga και προβλήματα διαταραχής του ύπνου

Γράφει η Εύη Καζαντζίδου 
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ
Φοιτήτρια του μεταπτυχιακού Δ.Γ.Χ.Ν. του Α.Ε.Π.
Ψάχνετε άσκηση με υψηλές αποδόσεις για την υγεία και τον ύπνο; Δοκιμάστε γιόγκα. Οι απολαύσεις και τα οφέλη της γιόγκα είναι ευρέως κατανοητές: η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη σωματική δύναμη και την ευελιξία, να βελτιώσει την αναπνοή.

Video: Χιονόπτωση μέσα στην πόλη του Κιλκίς


Χιονόπτωση μέσα στην πόλη του Κιλκίς, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 1:00 μ.μ.

Άνοιξε το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη για παροχή στέγης και τροφής σε όσους έχουν ανάγκη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο) είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτό όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να υποδεχθεί συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στέγης και τροφής τις δύσκολες αυτές ώρες.

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Έφυγε ξαφνικά ο 56χρονος Σάββας Τσαπανίδης

Ανείπωτη θλίψη, για το κοντινό περιβάλλον και όχι μόνο, του 56χρονου Σάββα Τσαπανίδη από το Κιλκίς, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες 3 Ιανουαρίου 2019, περίπου στις 21:20. Ο Σάββας γεννήθηκε το 1962 στη Ροδόπολη Σερρών, διέμενε μόνιμα στο Κιλκίς και υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς.  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί αύριο 5 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Ανατολή Σερρών. Ο ενταφιασμός του θα γίνει στα κοιμητήρια Ανατολής Σερρών. Η Γνώμη εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία (4/1/2019)

Λόγω χιονόπτωσης – παγετού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής οδικά σημεία:

Video: "Μια χιονισμένη μέρα στο Κιλκίς"


Μια μικρή βιντεοπαρέμβαση της φίλης και αναγνώστριας της Γνώμης, Αφροδίτης Ντίνου, την οποία και ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα Παρασκευή 4 έως και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 03/2019), που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 έως και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019.

«Η πονεμένη ιστορία αδιαφορίας με τα Διόδια Ευζώνων»

Υπογράφει η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης 
Ο Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Ευζώνων (της Εγνατίας Οδού ΑΕ), μετράει ήδη έναν χρόνο λειτουργίας. Θα ήταν ενδιαφέρον να δημοσιεύσουν οι αρμόδιοι της εταιρείας τα οικονομικά στοιχεία λειτουργίας του. Και αυτό γιατί η αδιαφορία της πολιτείας για τους οικισμούς της περιοχής μας, στο θέμα της ελεύθερης διέλευσης, συνεχίζεται.

"Γοητεύουν η πόλη και τα χωριά του Δήμου Κιλκίς;"

Γράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
"ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη"
Το Κιλκίς γεωγραφικά έχει το πλεονέκτημα και ταυτόχρονα το μειονέκτημα, να γειτονεύει με το δεύτερο σε μέγεθος και ανάπτυξη αστικό κέντρο της χώρας, τη Θεσσαλονίκη. Μία πόλη που προσπαθεί να καταστεί τα τελευταία χρόνια, το εμπορικό, βιομηχανικό, πολυπολιτισμικό, και πνευματικό κέντρο της βαλκανικής χερσονήσου.

Ο αφανισμός της μεσαίας τάξης

Του Δημήτρη Νίκογλου
Μεσαία τάξη σε μια κοινωνία χαρακτηρίζουμε την μερίδα των ανθρώπων εκείνη που οικονομικά δεν είναι ούτε στο πάτωμα μα ούτε και στο ταβάνι. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι δηλαδή που με υπομονή, ζήλο και δουλειά, κατάφεραν να είναι ένα σκαλοπάτι πριν την προσωπική τους ευμάρεια. 

Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται: Συλλογή δηλώσεων σε οκτώ ακόμα περιφερειακές ενότητες


Από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε οκτώ ακόμα περιφερειακές ενότητες: Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία, Ηράκλειο, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη και Χαλκιδική.