Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Αυτός είναι ο 47χρονος παιδεραστής της Πτολεμαϊδας

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα την 27-02-2016 για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Πολυκάστρου "ΕΥΚΡΑΝΤΗ" χορεύει

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Πολυκάστρου "ΕΥΚΡΑΝΤΗ"
Σας καλούμε στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Σαββατο Ι2 Μαρτίου 20Ι6 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΜΑΞΙΜ.

Βράβευση της "Τόλμης" Κιλκίς από την Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε)

Η Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε) διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση "Κοπή της Πίτας", την επιβράβευση αθλητών-τριών και συλλόγων στο Porto Palace Θεσσαλονίκης στις 28/2/2016. Σ΄ αυτήν την αθλητική γιορτή με οικογενειακό και κοινωνικό χαρακτήρα η συμμετοχή γονέων και φίλων του αθλήματος ήταν μεγάλη, για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά που αγωνίζονται. 

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Ανεμοδαρμένες Πτήσεις" στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα κάνει το Ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας "Ανεμοδαρμένες Πτήσεις" για την παράδοξη σχέση ανάμεσα στη λαθροθηρία, τα απειλούμενα είδη πουλιών και το κυνήγι, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2016.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαπτιστή ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαπτιστή
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας στους ανθρώπους που στήριξαν το έθιμο της αναβίωσης του εθίμου του Καλόγερου στο Βαπτιστή Κιλκίς.

Δραστηριότητες του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Μουσικοχορευτική εκδήλωση όλων των τμημάτων του Λ.Ε.Κ.Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, υπηρετώντας με σεβασμό και ζήλο την ελληνική παράδοση εδώ και 23 χρόνια, διοργάνωσε και πραγματοποίησε μουσικοχορευτική εκδήλωση όλων των τμημάτων του Λ.Ε.Κ. την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς. 

(Ολόκληρη η σύσκεψη) - Δραματική έκκληση των γιατρών του νοσοκομείου Κιλκίς για βοήθεια



Φορολογικές παραβάσεις στην Ειδομένη

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, πραγματοποίησαν χθες (07-03-2016) εντατικούς ελέγχους στην περιοχή της Ειδομένης του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Κοινωνική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες…

Δυναμική και οργανωμένη εκστρατεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο την ανακούφιση και υποστήριξη των προσφύγων, και προσκλητήριο εθελοντών για στελέχωση ομάδων.

Ο Άθλος Κιλκίς στο Διεθνές Πρωτάθλημα-Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στο στιλ Kick Boxing

Στις 5-6 Μαρτίου 2016 ημέρες Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο της Πολίχνης 5o Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών και 11 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.).

Οι Γυναίκες και τα Παιδιά στη Γενοκτονία

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Μία από τις πιο πρώτες εμπειρίες μου σ΄αυτή τη ζωή, ήταν η εικόνα της γιαγιάς μου να ακούει από το ραδιόφωνο, κάθε Κυριακή, τις αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού. Περίμενε, μήπως μάθει κάτι για την αδελφή της που χάθηκε μικρό κορίτσι, κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας. Αντίστοιχες, φαντάζομαι, εικόνες έχουν και πολλοί άλλοι όταν αναζητούσαν τους δικούς τους ανθρώπους που έγιναν αγνοούμενοι κατά τη διάρκεια του μαζικού εγκλήματος εναντίον των προγόνων μας.

Τα νέα του Κιλκισιακού

Ο Κιλκισιακός επανήλθε στις νίκες επικρατώντας το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο 1-0 του Παλαιού Αγιονερίου. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε στο 34' ο Σωκράτης Παπαδόπουλος.

Αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των μεταδοτικών νόσων των ζώων

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την πρόληψη και τον έλεγχο των ξεσπασμάτων ασθενειών των ζώων, όπως η γρίπη των πτηνών και η αφρικανική πανώλη των χοίρων, εγκρίθηκε την Τρίτη από το ΕΚ. 

Θέση εργασίας στο Κιλκίς (8 Μαρτίου 2016)

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του φετινού εορτασμού των εορτών των Απόκρεω και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 11 έως και 14-3-2016, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Δείτε το, αξίζει!




Μήνυμα Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Υπογράφει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)
8 Μάρτη 2016: Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην προστασία της μητρότητας, στην εργασία. Για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ στη σύσκεψη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Τη Δευτέρα 7 Μάρτη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με το Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς Κώστα Σιδηρόπουλο και τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φαχουρίδη, παραβρέθηκε στη σύσκεψη που κάλεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς.

Μπήκαν στο Δημαρχείο Κιλκίς και έκλεψαν δύο υπολογιστές και την έκαναν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Άγνωστοι μπήκαν στο παλαιό κτήριο του Δημαρχείου Κιλκίς, όπου στεγάζονται η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, και αφαίρεσαν δύο μονάδες υπολογιστών από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, μια οθόνη υπολογιστή από παρακείμενο γραφείο υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τα κλειδιά υπηρεσιακού οχήματος μάρκας Fiat Punto που βρισκόταν στο πάρκινγκ του νέου Δημαρχείου και χρησιμοποιείται για τις υπηρεσιακές της ανάγκες της εν λόγω υπηρεσίας.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα «Η διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα»

Εκδήλωση με θέμα «Η διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα», διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας & Θράκης) κυρίας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, με τη διοικητική υποστήριξη της Δ/νσης Διεθνών και Βαλκανικών Σχέσεων (Τμήμα Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείου) και σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

8 Μάρτη 1857 - 8 Μάρτη 1910 - 8 Μάρτη 2016

Υπογράφει η Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών
Η ανθρώπινη μνήμη έχει διασώσει τις τεράστιες μετακινήσεις ανθρώπινων πληθυσμών μέσα στο χρόνο, ωθούμενων από την ανάγκη της επιβίωσης από τον θάνατο από πόλεμο, ξηρασία, πείνα, θρησκευτικούς, φυλετικούς και άλλους διωγμούς. Ας είναι η μνήμη η φαρέτρα μας. 

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα "Το δικαίωμα να είσαι γυναίκα"


Εκδήλωση «Έργων Διάκρισις – Παιονία 2016»

Την Κυριακή, 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου ειδική εκδήλωση βράβευσης προσώπων, συλλόγων και επιχειρήσεων που διακρίθηκαν και προέβαλαν την Παιονία κατά τη διάρκεια του 2015 σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Μήνυμα Προέδρου Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Υπογράφει η Άννα Δημάκη
Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς 
Η φετινή παγκόσμια ημέρα για τη Γυναίκα είναι πολύ ιδιαίτερη, καλούμαστε δε να την τιμήσουμε με ένα τρόπο διαφορετικό μα και πιο επίκαιρο από ποτέ. Κι τούτο γιατί ένα ακόμη ευάλωτο θύμα εκμετάλλευσης, βίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων του, έχει πάρει την τραγική μορφή της γυναίκας πρόσφυγα. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, περισσότερο από το 35% των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη είναι γυναίκες και παιδιά, που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα καθώς στο μακρύ ταξίδι που πραγματοποιούν πέφτουν συχνά θύματα βίας αλλά και εμπορίας ανθρώπων.

Free women's day στο Kinesis-Gym Kilkis

Ανακοίνωση Kinesis-Gym Kilkis
Μπορεί να υπάρχουν άπειροι λόγοι να γιορτάζεις κάθε μέρα, αλλά στις 8 Μαρτίου, όλες οι γυναίκες έχουμε έναν λόγο παραπάνω! Είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και όλες έχουν την τιμητική τους περιμένοντας και κάποιο δωράκι! Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα κάνοντας γυμναστική με τις φίλες μας για καλύτερη υγεία και ομορφότερο σώμα;

Ενδεικτικές συμβουλές για την ασφάλεια των γυναικών

Οι αστυνομικοί της γειτονιάς Κιλκίς με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα γυναίκας ενημερώνουν
Οι παρακάτω καταχωρήσεις αποτελούν ενδεικτικές συμβουλές, γενικού περιεχομένου για την ασφάλεια των γυναικών, με στόχο να αποτρέψουν ή να προλάβουν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος τους και να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα μιας εγκληματικής πράξης. 

Σεμινάριο επιμόρφωσης με τον Κιλκισιώτη διεθνή ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη

Το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «η πόλις» διοργανώνει το 2ο σεμινάριο επιμόρφωσης με τίτλο: «Αρμονία Ρυθμού για όλες τις Τέχνες» την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 με τον διεθνή ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη.

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημόσιων Υπάλληλων νομού Κιλκίς

Την Εκλογοαπολογιστική του Γενική Συνέλευση θα κάνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημόσιων Υπάλληλων Νομού Κιλκίς την Κυριακή 03-04-2016 με ώρα έναρξης 10:30 πρωινή, στα γραφεία του Συλλόγου οδός Τσιρογιάννη 8, σύμφωνα με τα άρθρα 9-10 και 11 του καταστατικού και την υπ' αρ. 02/01-03-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αγαθοπούλου: Αλήθεια, πόσο ίσοι-ες είμαστε;

Υπογράφει η Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη
Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας
Πολλοί – αν όχι οι περισσότεροι – άνθρωποι πιστεύουν πως η ανισότητα ανδρών και γυναικών ανήκει πια στο παρελθόν. Ειδικά η δική μας γενιά, που έχει μεγαλώσει σε μια εποχή στην οποία το δικαίωμα ψήφου των γυναικών θεωρείται αυτονόητο, μπορούν να εργάζονται, να σπουδάζουν και να θέτουν υποψηφιότητα για δημόσια αξιώματα ακριβώς με την ίδια άνεση με τους άνδρες, θεωρεί κάπως ακραία τα φεμινιστικά επιχειρήματα. 

"Να σταματήσει ο πόλεμος σε Συρία και Κουρδιστάν"


2ωρη στάση εργασίας στο "Μαρινόπουλο", την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2016, από 8 - 10 π.μ.

Ανακοίνωση Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης
Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων πήρε την απόφαση για κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας στα καταστήματα και την αποθήκη της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Η συγκεκριμένη απόφαση προκύπτει από την ανάγκη οι εργαζόμενοι αγωνιστικά να εκφράσουν την αντίθεση τους και να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας, στην επίθεση που έχει εξαπολύσει, στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και το φόβο για το τι θα γίνει. 

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τους σκοπιανούς για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Νέες καταγγελίες κατά των Σκοπίων για παραβίαση του διεθνούς δικαίου εξαπέλυσε σε τηλεοπτική παρέμβαση ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στον τηλεοπτική σταθμό Action 24 και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα Ελεύθερος Σκοπευτής.

"Κάτι Κολοκοτρώνηδες......."

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Το παρακάτω απόσπασμα που αναφέρεται σε "κάτι Κολοκοτρώνηδες" το βρίσκουμε στο βιβλίο του «Τετραδίου Εργασιών» της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β´ Γυμνασίου (σ. 35), με τίτλο «Αρχίζουμε πρόβες για την εθνική γιορτή». Στο βιβλίο το οποίο εκδίδει, μεταξύ των άλλων, το πρώην επί της Εθνικής Παιδείας Υπουργείο, και βεβαίως έχει πληρωθεί από όλους τους Έλληνες πολίτες με κόπο, μόχθο και ιδρώτα, γράφονται τα εξής εκπληκτικά: 

"Η 8η Μαρτίου δεν είναι μια ημέρα γιορτής, αλλά μια ημέρα περίσκεψης"

Υπογράφει ο Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας ν. Κιλκίς
Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1910 μετά από πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς, εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911 αλλά θεσμοθετήθηκε επισήμως το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και από τότε όλες οι χώρες του κόσμου γιορτάζουν την ημέρα αυτή κάθε έτους τα δικαιώματα των γυναικών.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Δραματική έκκληση γιατρών για βοήθεια (trailer)