Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

"Άρης" Παντελεήμονα: Μόνιμη έκθεση αντικειμένων ιστορικής και συναισθηματικής αξίας


Δελτίο τύπου "Άρη" Παντελεήμονα
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης της μόνιμης έκθεσης που δημιουργείται σε χώρο των παλαιών αποδυτηρίων του συλλόγου με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννησή του.

Η πολιτική και το Σπήλαιο του Πλάτωνα


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας
Με αφορμή τα τεκταινόμενα στη χώρα ήρθε στο νου μου ο μύθος του Σπηλαίου του Πλάτωνα. Ο μύθος αυτός μιλά για έναν άνθρωπο που ζει μέσα σε σπηλιά, με την πλάτη γυρισμένη στην είσοδό της, έτσι ώστε αυτό που αντιλαμβάνεται ως πραγματικό, είναι οι σκιές των όντων που περνούν απ' έξω. Όταν, όμως, βγει από αυτήν και δει τα όντα στα οποία ανήκουν οι σκιές, δεν μπορεί να αντιληφθεί την πλάνη που ζει. Εξοικειώθηκε με το ουτοπικό και δεν κατανοεί το πραγματικό. Έμαθε στο σκοτάδι και δεν αναγνωρίζει το φως.

Κορωνοϊός (27/11/2021): 5.870 νέα κρούσματα (51κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 82 θάνατοι και 641 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.870, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 920.683 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 109 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.740 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δείτε ολόκληρη την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου

Δείτε ολόκληρη την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 27/11/2021, 1:25 μ.μ


Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε συνδέσμους φιλάθλων ομάδων της Θεσσαλονίκης
Επισταμένες έρευνες πραγματοποίησαν χθες (26-11-2021) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε οικήματα που δραστηριοποιούνται φίλαθλοι ομάδων της πόλης.

Τον συνέλαβαν Κιλκισιώτες αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (26 Νοεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 5 κιλών και 703 γραμμαρίων. Επίσης, από την κατοχή του κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Παιονίας για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Κιλκίς κ. κ. Βαρθολομαίου


Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Ανήμερα του Αγ. Στυλιανού το Κιλκίς και η ευρύτερη περιοχή του νομού υποδέχθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση τον Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου.